פשטידות ללא גבינות וביצים?

פשטידות ללא גבינות וביצים?

האם אפשר בכלל להכין פשטידות בלי גבינות וביצים? אני מאוד רוצה לנסות פשטידות טבעוניות. אנחנו אוהבים פשטידות כי אפשר להכין ולהקפיא וכך להכין "מלאי אוכל" מראש... אבל עד כה לא הצלחתי למצוא מתכון משכנע בלי ביצים וגבינה. האם זה אפשרי, או שטבעונים פשוט מוותרים על פשטידות?
 

nowonder

New member
בטח שאפשר. הנה מתכון.

אם את אוהבת את הפשטידה בסיגנון קיש (כלומר על בצק) תכיני בצק פריך משמן זית (תגידי אם את צריכה מתכון) ותאפי מראש בתנור בצל לבן גדול, חתוך לפרוסות, לטגן במעט שמן זית עד שמשקיף, להוסיף רבע כוס יין לבן, לתת לנוזלים להתאדות. להוסיף שום פרוס לחתיכות. להוסיף המון המון תרד טרי. (מי שלא אוהב יכול להחליף בפרחי ברוקולי מאודים, או בכוס אפונה מבושלת במים (בלי המים) או בפרחי כרובית מאודים, או בשני קישואים חתוכים לפרוסות ומאודים). לתיבול מלח, פלפל. אגוז מוסקט. אני אוהבת גם להוסיף טימין טרי. בפוד פרוססור שמים חבילה אחת של טופו קשה (סחוט היטב מהמים) עם רבע כוס חלב סויה, וכף שמן זית, מלח ופלפל, ומרסקים 10 דקות, עד שהמרקם נהייה קרמי כזה. מערבבים את קרם הטופו עם הבצל והירקות. שופכים על התבנית (או על הבצק האפוי) ולאפות בחום בינוני 40 דקות.
 

nowonder

New member
בצק פריך טבעוני

שתי כוסות קמח כפית מלח 125 גר מרגרינה צמחית או 3/4 כוס שמן (קנולה עדיף) כפית סוכר עד 1/4 כוס מים קרים קרים קרים. במעבד מזון שמים את הקמח, השומן מלח וסוכר, ומעבדים בפולסים, עד שיש פירורים. מוסיפים בהדרגה את המים, ארבע כפות בכל פעם, (כמה שפחות מים עדיף). מעבדים בפולסים, עד שנהיה בצק. מעבירים לניילון נצמד ומקררים לפחות 45 דקות במקרר.
 
בטח שאפשר!

יש הרבה מתכונים טובים גם בפורום השכן, צמחונות וטבעונות בתפוז. תכנסי שם למאמרים ויש מתכונים לפשטידות. כעקרון התפיסה שחיבים ביצים וגבינות בפשטידה היא קצת תמוהה, קצת כמו לחשוב שאי אפשר להכין עוגות טבעוניות. זה נראה אותו דבר, וזה ממש טעים. טבעונים ממש לא מוותרים על פשטידות. אני מכינה הרבה פעמים פשטידת ברוקולי, אבל אין לי מתכון מדויק לתת לך, כי אני שמה מרכיבים לפי העין. זה הולך בערך ככה: לטגן בצל. לחתוך ברוקולי. לערבב ברוקולי עם קמח עד שכולו בתוך קמח. להוסיף מעט מים ולערבב. להוסיף פירורי לחם. להוסיף את הבצל המטוגן. להוסיף תבלינים. לתנור. זה יוצא מעולה
באופן כללי יש גבינות סויה שניתן למצוא ולהחליף אם המתכון מתעקש על גבינה, יש גם חלב סויה ושמנת סויה. לגבי ביצים - אם מדובר בכמות של ביצה או שתיים - אפשר פשוט לא לשים ולראות מה קורה, ברוב הפעמים לא יהיה הבדל. אם מדובר ביותר, או שמדובר על מצב בו צריך שהעיסה תידבק טוב יותר, יש "תחליפי ביצה" נפוצים. קורנפלור הוא אופציה טובה - לערבב בכלי נפרד קורנפלור ומים, ולהוסיף לבלילה. זה עושה אפקט ביצתי. יש מתכונים לתחליפי ביצה גם במאמרים של פורום צמחונות טבעונות בתפוז.
 
נשמע טעים.

רק שאלה וסליחה מראש על הסקפטיות- חדשה בכל הנושא הזה של לבשל, (וגם לא אוהבת את זה כ"כ
)- את הפשטידה הזו אכלו ואהבו גם אנשים לא צמחונים?
 

hungrywombat

New member
בטח שאפשר!

אבל לא יודעת אם זה קופא טוב (קוגל במחבת עם פירה ואפשר להוסיף תרד,פטריות מה שאת רוצה עם בצל מטוגן ושמיר) ויש גם ירקות ברביכה שסבתא שלי ז"ל
היתה עושה אבל אצלה היה יותר טעים וג'מיט זה אחלה דבק דרך אגב אם אוהבים (מרמיט)
 
למעלה