פשטידות

פשטידות

אני לא מבשלת ממתכונים, אני אוהבת לאלתר, ותמיד הייתי מכינה פשטידות עם גבינות. לאחרונה הפסקתי לחלוטין לאכול מוצרי חלב, ואני עדיין לא מצאתי את הבסיס שמתאים לי לפשטידת ירקות. (מתכון גולמי שעליו אוכל להוסיף דברים טעימים: ברוקולי/תרד/עלי סלק/ כרובית/ קישואים/ וכו'). אם מישהו מצא דרך טעימה להשחיל פנימה גם דוחן או חלבון סויה או סובין או כל דבר יצירתי, אפילו יותר טוב. למישהו יש טיפים?
 

bshuval

New member
נוסחה פשוטה לפשטידות

אם את אוכלת ביצים אז אין לך שום בעיה. תכיני את תערובת הירקות לפי רצונך. ניתן להוסיף פנימה בין חצי כוס לכוס של דגן מלא מבושל כרצונך. הכיני תערובת לפי המינון הבא: על כל כוס תחליף חלב (אפשר חלב סויה או אפילו יוגורט סויה), שתי ביצים. תכיני תערובת כזו לפי גודל התבנית. שפכי על הירקות, ותאפי בתנור עד שמוכן. (אגב, אני מכין את המתכון שלעיל עם יוגורט רגיל או גבינה לבנה או חלב, תלוי מה מתחשק לי. אבל זה עובד גם עם חלב סויה).
 

bshuval

New member
ועוד רעיון

תכיני שכבת ירקות, למשל ברוקולי מאודה עם בצל מטוגן, או ירקות אחרים כרצונך. (אני אוהב להוסיף גם קצת צנוברים או אגוזים קצוצים) שמני קלות תבנית ריבועית בגודל 20 ס"מ וסדרי את הירקות בתחתית. תכיני בלילה לפי המינון הבא: 2 ביצים כוס ורבע חלב סויה (או יוגורט) חצי כף שמן חצי כוס קמח תירס מלא (או פולנטה מלאה) חצי כוס קמח חיטה מלא (לא תופח!) 1.5 כפיות אבקת אפיה תבלינים כרצונך (מלח, פלפל, קצת תבלין איטלקי, מכל הבא ליד) יש לשים לב לא לערבב את הבלילה יותר מדי (זוהי למעשה בלילה הדומה לבלילה של מאפינס) לשפוך הבלילה על הירקות ולאפות בחום בינוני 40-45 דקות עד שעשוי. הופכים את התבנית מעל צלחת הגשה ומתקבלת מעין "עוגה" של ירקות הפוכה על גבי לחם התירס.
 
תודה על ההצעות!

חלב הסויה בדרכ הורס לי, הוא מוסיף מתיקות מאוסה וטעם לוואי. אולי אני לא קונה את החלב הנכון. בכל אופן, אעדיף להמנע ממנו אם אפשר. המתכונים שנתת יעבדו עם מים?
 
חלב סויה

שלום קיימים סוגים רבים של חלב סויה אם תרכשי את החלב ללא הסוכר או הסוכרזית תמנעי מטעם מתוק בתיאבון רני
 
הכנתי פשטידה

2 ביצים, כוס חלב סויה לא ממותק, בערך 2/3 כוס בורגול גס, קצת יותר מדי סובין חיטה, 2 קישואים בינוניים ובצל יבש בינוני. מלח וטימין. יצא לא טעים :( השאלה החדשה היא עם מה מתבלים? (אני לא משתמשת באבקת מרק)
 

shookyg

New member
במה מתבלים

ראשית, הסובין מיותר לגמרי, וגם מהבורגול אפשר לשים פחות. כף או שתיים קמח (או קמח מצה או פרורי לחם) לתערובת שכוללת ירקות חיים וביצים בדרך-כלל מספיקה כדי "להחזיק" את התערובת. אם מבשלים את הירקות מוסיפים עוד קצת קמח/פרורי לחם/קמח מצה. לגבי תיבול: אם הירקות טריים וטובים והטעם שלהם דומיננטי אז לא צריך לתבל יותר מדי. מלבד מלח ופלפל, אפשר לקצוץ קצת פטרוזיליה ו/או שמיר ועשבים אחרים ו/או לטגן היטב את הבצל או חצי מכמות הבצל. בדרך-כלל כשמשתמשים בירק מסויים כבסיס העיקרי לפשטידה אז אפשר להוסיף ירק נוסף כדי לתת טוויסט לטעם. במקרה של פשטידת הקישואים שלך - תפוח אדמה קטן מבושל או חצי גזר או חצי ראש סלרי יעשו את העבודה. בהצלחה.
 
למעלה