פשטידת קישואים בלי גבינה וקמח

guestQ

New member
פשטידת קישואים בלי גבינה וקמח

שלום, כתוצאה מאי סבילות ללקטוז וכנראה רגישות לגלוטן ( אני עדיין בתהליך ברור) אני לא יכולה לאכול לא מוצרי חלב ולא שום דבר שמכיל גלוטן. כמו כן אני לא יכולה לאכול שמרים ותירס (קנדידה די כרונית ) , ואני צמחונית מטעמי מוסר בערך 20 שנה (ביצים אני אוכלת רק אורגניות ) , בקצור, חיים הזויים. אני מחפשת אם משהוא מכיר לעשות פשטידת קישואים או כל ירק אחר שלא עושה גזים , בלי קמח ובלי גבינה. די נמאס לי מתפריט הקינואה+מאש+קישואים מבושלים, די, משעמם לי ..... כל הצעה תתקבל ברצון ושמחה. תודה.

d a p h n a

New member
אין לי מתכון ספציפי (לא אוהבת קישואים)

אבל את נושא הבלי-גלוטן אני מכירה היטב (יש לי צליאקי בבית), ואני יכולה להציע שאם יש לך מתכון שמבוסס על קמח רגיל (אבל לא כזה עתיר בצק), אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח אורז לבן. מניסיוננו זה הקמח עם הטעם הכי "נייטרלי" שמחליף הכי טוב קמח חיטה.

פשטידת קישואים

תבשלי תפו"א תמעכי אותם,תוסיפי את הקישואים המרוסקים, ביצים,שמיר,מלח ופלפל,ערבבי הכל יחד ותאפי כ50 דקות על 180

nowonder

New member
תבשלי עדשים שחורות

עד שיתרככו. תגררי קישואים ושני גזרים. תטגני בצל קצוץ עד שיהיה שקוף. חצי מכמות העדשים תרסקי במעבד מזון עם 100 גרם טופו. בקערה תערבבי את העדשים המרוסקות עם הטופו, את אלו הלא מרוסקות, את הקישואים הגזר והבצל. תוסיפי תבלינים לפי הטעם (אני ממליצה על חוויאג, מלח ופלפל) ותאפי בתנור בחום בינוני-גבוה 20 דקות. .

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gif פשטידת תרד-טופו מעולה. אפשר להחליף|תלת|

את התרד בקישואים, או בתערובת ירקות קפואים או ירקות כמו ברוקולי, כרובית וכד'. פשטידת טופו תרד מקור: עצמי המצרכים: 2 חב' טופו במשקל 300 גר' כל אחת בערך (אני מעדיפה טופו אורגני של 'כפרי בריא' או של 'שיזן') כ-2 כוסות עלי תרד טריים (או 5 יחידות של מדליוני תרד קפואים) כפית פסטו טרי (רצוי מייצור עצמי- בזיליקום/ צנוברים/ שמן זית / אבקת שמרים-מזינים) *אני מוסיפה תבלין שאין בארץ ונקרא בגרמנית 'מקל האוהבים'- Liebstőckel(לא הכרחי) קורט מלח עשבים /או מלח ים אטלנטי 1/2 כפית כמון לקישט: תערובת זעתר-שומשום טרי /או גרעיני חמניות קלופים / או גרעיני דלעת קלופים (לא קלויים) אופן ההכנה • מאדים את עלי התרד השטופים או את המדליונים כ 10 דק' או עד לריכוך. • מפרוררים את הטופו או חותכים לקוביות ומכניסים למעבד המזון עם סכין המתכת- מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד בסמיכות כשל מטבל חומוס . • מוסיפים את התרד המאודה אל תערובת הטופו וממשיכים לעבד • מוסיפים את התבלינים וממשיכים לעבד • בינתיים מחממים תנור ל 200 מע' C • משמנים תבנית אינגליש קייק בשמן זית ובוזקים על הדפנות: תערובת זעתר-שומשום טרי /או גרעיני חמניות קלופים / או גרעיני דלעת קלופים (לא קלויים) • מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בחום של 180 מע' C כ 30 דק' או עד שהקיסם יוצא נקי. כאשר הפשטידה מתקררת, הופכים אותה על גבי מגש מאורך ופורסים לפרוסות. זה משמש כתחליף לחלבון בכל ארוחה , משביע ומזין מאין כמוהו . (טופו מכיל 16% חלבון). L&L TALYA

למעלה