פשטידת קישואים גבוהה ללא קמח עם גבינת שמנת 16%

ויוי 25

Well-known member
לאוהבי הקישואים, פשטידת- קישואים נהדרת, (המתאימה גם לצמחונים.)
המצרכים הדרושים:
5 קישואים (זוקיני-ירוק כהה.) לגרד במגרדת להניח במסננת,ולסחוט מהנוזלים.
2 בצלים : לקצוץ ולטגן במחבת עם 3 כפות שמן זית,ולאחר הזהבה לצנן מעט.

שמים בקערה :
3 כפות שיבולת-שועל ,
כוס שקדים טחונים דק.
1/2 כוס שמיר קצוץ או פטרוזילה קצוצה דק.
3/4 כפית מלח ,
מעט פלפל -שחור.
1/4 כפית תבלין אגוז מוסקאט, (יוסיף רק מי שאוהב.)
לערבב הכול ביחד בקערה ,לטעום ולוודא שיש מספיק מלח והפלפל .

להוסיף לקערה את הבצל המטוגן -(לאחר צינון קצר.)
להוסיף את הקישואים הסחוטים ,
3 ביצים
4 כפות גבינת גבינת-שמנת סמיכה ,
(אפשר גבינת -שמנת-נפוליון- 16%, או כול גבינת -שמנת סמיכה אחרת עם 16% שומן לפחות.)
מערבבים היטב את התערובת שבקערה ,
משאירים את התערובת בקערה מכוסה רבע שעה, רק לאחר מכן מעבירים לתבנית 22 ס"מ ,
אפשר להשתמש ב -2 תבניות אינגליש קייק עם ניר-אפיה מוברש ב-2 כפות שמן.

האפייה:
לאפות בתנור בחום 190 במשך 15 דקות ,
ולהנמיך ל-180 מעלות ,ולכוון את התנור לעוד שעה ורבע,
לבדוק מדי 20 דקות עד שהפשטידה מזהיבה יפה מ-2 הצדדים,
אם השחימה מהר בחלק העליון, יש לכסות בניר -כסף ולהמשיך לאפות עד שתהיה יציבה.

לאחר כיבוי התנור לצנן את הפשטידה כשהיא עדיין בתנור הכבוי ,שדלת התנור תהיה מעט פתוחה.
לאחר צינון מלא ,להוציא מהתנור ולכסות בניילון נצמד ,
להניח את התבנית במקרר לכל הלילה, או לפחות 5 שעות קירור עד להתייצבות מלאה -של הפשטידה ,
רק אז יהיה קל לפרוס את הפשטידה לפרוסת גדולות, מבלי שתתפרק.

הפשטידה מעודנת ועסיסית עשירה בטעמים
מתאימה לארוחה חלבית ,וגם הילדים מאוד אוהבים.
אגב,
אם מכינים לילדים, אפשר להעביר ב -כף חלק מהתערובת שבקערה- לתוך - 6 תבניות מאפינס קטנות ולהוסיף גרידה- דקה של גזר קטן, שיוסיף למאפינס צבעוניות.

הדרך הכי מהירה להכנה:
מכינים מראש את התבניות עם ניר- אפייה מעט משומן ,
מחממים את התנור מראש 190 מעלות חום,ל-15 דקות , (לאחר מכן מנמיכים ל180- מעלות חום.)
לפני ההכנה מניחים במגש גדול את כל המצרכים כך שהכל יהיה מוכן ונגיש.
כדאי להשתמש במעבד -המזון ב- 2 שניות לגירוד - בדסקית לגרידת קישואים/ גזר.
ובדיסקית הנפרדת המיועדת לחיתוך הבצלים לקוביות קטנות, כ-- 2 שניות .
כך זמן ההכנה יהיה לא יותר מ -15 דקות בסך הכול. (כולל 4 -5 דקות טיגון הבצל על אש קטנה,וסחיטת הקישואים מנוזלים וגם עירבוב כול המצרכים בקערה,כולל העברתם לתבנית.) 15 דקות לכל ההכנות- עד לרגע שמכניסים לתנור.

כדאי לדעת למי שלא מכיר:
ישנם 2 סוגי קישואים : האחד קישוא בגוון ירוק-בהיר, המכיל הרבה נוזלים,
ולכן מאוד מתאים להכנת מרק.
הסוג השני "זוקיני" -בגוון ירוק-כהה, אשר בו כמות קטנה של נוזלים -
ולכן מתאים לפשטידות ולשאר סוגי מאפים:
ככל שכמות הנוזלים פחותה בקישואים, קל יותר לסחוט אותם מהנוזלים,
ולקבל מאפה פחות רטוב, וזמן האפייה יהיה קצר יותר.
(לכן להכנת הפשטידה הנ"ל חשוב להשתמש ב"זוקיני"-הקישוא שצבעו ירוק -כהה.)
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה