המצרכים הדרושים:
5 קישואים גדולים,
2 גזרים -בינוניים,
2 בצלים בגודל בינוני.
חופן שמיר קצוץ , (או עלי-פטרוזיליה קצוצים.)
3 ביצים
6 כפות שקדים קצוצים, או טחונים.
תבלינים: כפית גדושה מלח, מעט פלפל-שחור,מעט כורכום , כפית שום גבישי ,
חצי כפית אורגנו -יבש למי שאוהב.
ההכנה:
5 קישואים מגורדים ,(אפשר לגרד בפומפייה-חורים -גדולים,(או במגרדת מעבד-המזון)
לסנן ולאחר מכן לסחוט היטב מהנוזלים.
2 גזרים בגדול בינוני - מגורדים לסחוטהיטב מהנוזלים.
2 בצלים בגודל בינוני לחתוך לקוביות קטנות ולטגן במחבת, עם 3 כפות שמן -זית, להנמיך ללהבה נמוכה עד שמזהיב,לכבות להשאיר כמה דקות שיתקרר מעט.
בינתיים, בקערה גדולה מניחים את הקישואים המגורדים וגם את 2 הגזרים הסחוטים,
ומוסיפים להם:
3 ביצים -ומערבבים היטב.
מוסיפים ואת הבצל המטוגן לאחר שהתקרר מעט,
ואת חופן השמיר- הקצוץ דק,(ללא הגבעולים.)
מוסיפים את התיבול:
כפית גדושה מלח ,מעט כורכום, חצי כפית שום -גבישי, מעט פלפל שחור,
ולערבב היטב .
להוסיף 6 כפות שקדים קצוצים דק, או טחונים, ולערבב .
ולצקת את התערובת לתבנית מלבנית, ולשטח לשכבה אחידה.
(אני השתמשתי בתבנית פיירקס -30X20 ס"מ),
אפשר בכול סוג תבנית שרוצים עם ניר -אפייה משומן ב-2 כפות שמן.
אופים בתנור שחומם 10 דקות מראש ל- 180 מעלות חום.
זמן האפייה כ-40 דקות עד 60 דקות, (תלוי בעוצמת חום התנור שלכם.)
לאחר שמתקבל גוון מוזהב ויפה מכבים את התנור,
ומשאירים בו את הפשטידה לעוד רבע שעה בתנור הכבוי ,ולאחר מכן,
חותכים לריבועים וזהו.
אם נשאר משהו בסיום הארוחה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר.
כמה פשוט להכנה - וכל כך טעים.
והכי חשוב יוצא מאוד טעים ,ללא קמח ,ולא מקפיץ את הסוכר.
5 קישואים גדולים,
2 גזרים -בינוניים,
2 בצלים בגודל בינוני.
חופן שמיר קצוץ , (או עלי-פטרוזיליה קצוצים.)
3 ביצים
6 כפות שקדים קצוצים, או טחונים.
תבלינים: כפית גדושה מלח, מעט פלפל-שחור,מעט כורכום , כפית שום גבישי ,
חצי כפית אורגנו -יבש למי שאוהב.
ההכנה:
5 קישואים מגורדים ,(אפשר לגרד בפומפייה-חורים -גדולים,(או במגרדת מעבד-המזון)
לסנן ולאחר מכן לסחוט היטב מהנוזלים.
2 גזרים בגדול בינוני - מגורדים לסחוטהיטב מהנוזלים.
2 בצלים בגודל בינוני לחתוך לקוביות קטנות ולטגן במחבת, עם 3 כפות שמן -זית, להנמיך ללהבה נמוכה עד שמזהיב,לכבות להשאיר כמה דקות שיתקרר מעט.
בינתיים, בקערה גדולה מניחים את הקישואים המגורדים וגם את 2 הגזרים הסחוטים,
ומוסיפים להם:
3 ביצים -ומערבבים היטב.
מוסיפים ואת הבצל המטוגן לאחר שהתקרר מעט,
ואת חופן השמיר- הקצוץ דק,(ללא הגבעולים.)
מוסיפים את התיבול:
כפית גדושה מלח ,מעט כורכום, חצי כפית שום -גבישי, מעט פלפל שחור,
ולערבב היטב .
להוסיף 6 כפות שקדים קצוצים דק, או טחונים, ולערבב .
ולצקת את התערובת לתבנית מלבנית, ולשטח לשכבה אחידה.
(אני השתמשתי בתבנית פיירקס -30X20 ס"מ),
אפשר בכול סוג תבנית שרוצים עם ניר -אפייה משומן ב-2 כפות שמן.
אופים בתנור שחומם 10 דקות מראש ל- 180 מעלות חום.
זמן האפייה כ-40 דקות עד 60 דקות, (תלוי בעוצמת חום התנור שלכם.)
לאחר שמתקבל גוון מוזהב ויפה מכבים את התנור,
ומשאירים בו את הפשטידה לעוד רבע שעה בתנור הכבוי ,ולאחר מכן,
חותכים לריבועים וזהו.
אם נשאר משהו בסיום הארוחה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר.
כמה פשוט להכנה - וכל כך טעים.
והכי חשוב יוצא מאוד טעים ,ללא קמח ,ולא מקפיץ את הסוכר.