פשטידת קישואים

רוני ר

New member
פשטידת קישואים ../images/Emo35.gif

חיפשתי וחיפשתי במתכוני הפורום...ולא מצאתי
פשטידת קישואים קלה וטעימה עם חומרים שיש בבית. הצילו ..אין לי ארוחת צהרים לילדודס.

פשטידת קישואים עם גבינה/בשר

המתכון מתאים כמילוי של גבינה / בשר זמן הכנה – 30 דקות כמות –6-10 מנות/תבנית טוסטר אובן החומרים 1 ק"ג קישואים מגורדים וסחוטים 2-3 תפו"א מגורדים וסחוטים 2 גזרים מגורדים וסחוטים 1 בצל קצוץ ¼ כוס שמן 3 ביצים 250 גרם גבינה בולגרית/200 גרם גבינה טוב טעם /150 גרם בשר טחון 1 כפית אבקת מרק עוף אופן ההכנה בקערה לערבב את כל החומרים יחד לשמן תבנית אפייה ולהכניס התערובת לתבנית האפייה לאפות בחום בינוני 200 מעלות עד להזהבה.

אתמול הכנתי קציצות קישואים מטוגנות

אנחנו מאוד אוהבים את זה במקום הפשטידה. 2 קישואים 1 בצל יבש חופן פטרוזיליה 1 ביצה 1/4 כוס קמח מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף לגרר את הקישואים והבצל בפומביה עבה. לסחוט את הקישואים והבצל מהמים העודפים. להוסיף את יתרת החומרים. לערבב. לטגן בשמן. לאכול ולהנות. טעים טעים.

נירהמ1

New member
בבקשה - קיש קישואים../images/Emo39.gif

במתכון שלי כתוב "צוקיני" אבל אפשר בהחלט להחליף בקישואים רגילים. קיש צוקיני/נירהמ1 את הקיש הזה אפיתי פעמים רבות. מאוד קל להכנה ומאוד טעים (לדעת בני ביתי). הוא מורכב מקלתית של רות סירקיס וגם הבלילה שאני שופכת מעל היא שלה מהספר "מהמטבח בהנאה". את המילוי אני עושה כיד הדמיון הטובה עלי, כל פעם עם משהו אחר (מה שיש בבית: גבינות, ירקות, סוגי פטריות שונים, סלמון ועוד).. קלתית לקיש – רות סירקיס: ¼ 1כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח 100 מרגרינה (אני עושה עם חמאה) ¼ כוס מים קרים (מהמקרר) שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, עד שהתערובת דומה לגריסים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי (אפשר גם לוותר על הרידוד - מה שאני עושה בדרך כלל), ופשוט לשטח את הבצק בתוך תבנית הפאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות 1-15 דקות. החומרים למילוי: 3-2 בצלים בינוניים (אני מעדיפה את הסגול) 3-2 שיני שום שבורות שמן קנולה לטיגון 5 קישואים בינוניים (כשזו עונת הצוקיני אני אופה עם צוקיני שהוא טעים יותר בעיני) 200 גרם גבינה צהובה מגוררת 1 מכל קוטג' “יוגה” 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור וגם פלפל שחור גרוס טרי לבלילה - רות סירקיס: 3 ביצים (אני שמה ביצים "סופר טריות" אלה עם הקליפה החומה והחלמון בצבע תפוז) ½ כוס חלב (אני שמתי שמנת מתוקה. אפשר גם "קרם פרש") 3 כפות גדושות פירורי לחם 2 כפות פטרוזיליה קצוצה - אני אוהבת גם לתבל בעשבי טוסקאנה, שניתן להשיגם גם בסופר-מרקט הם מגיעים בתוך צנצנת עם מטחנה. הכנה: מכינים את הבצק לקלתית ומרפדים בו את התבנית (מתכון למעלה) אופים את הבצק 15-10 דקות. מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות דקות (אני מעדיפה את הסגול) מחממים את השמן, מוסיפים לשמן את השום השבור והבצל ומטגנים עד שיהיו שקופים מוציאים מהמחבת ומטבלים במלח ופלפל שחור (להשאיר קצת תבלינים לקישואים) מקלפים את הקישואים וחותכים אותם לפרוסות דקות. מטגנים עד שהם מזהיבים משני הצדדים מוציאים ומטבלים במלח פלפל. מרפדים את הקלתית בתערובת הגבינות טוחנים מעל מעט עשבי טוסקאנה ופלפל שחור גרוס טרי. מרפדים את הקלתית בקישואים ובצל - משאירים כמה פרוסות קישואים לקישוט הקיש, מפזרים מעליהם את הגבינה המגוררת והפטרוזיליה מכינים את הבלילה: טורפים בקערה 3 ביצים ומוסיפים חלב, 3 כפות גדושות פירורי לחם (לא מתובלים] הם מוסיפים פריכות לציפוי, מתבלים בשאר המלח והפלפל (וקצת עשבי טוסקנה) ומערבבים היטב. יוצקים את הבלילה על הקיש, טוחנים מעל קצת "עשבי טוסקאנה ואופים בחום בינוני-גבוה (190-180 מעלות) במשך כ-45 דקות עד שעה (תלוי בתנור - או עד שהקיש משחים). בתיאבון!

למעלה