פשטידת קישואים

drass

Member
שלום לכולם.
אני מנסה תקופה ארוכה להכין פשטידת קישואים.
לצערי אף על פי שאני סוחט את הקישואים הפשטידה לא יוצאת לי מספיק יציבה ויבשה.
מה אני לא עושה נכון?
 

זכריני

New member
שלום לכולם.
אני מנסה תקופה ארוכה להכין פשטידת קישואים.
לצערי אף על פי שאני סוחט את הקישואים הפשטידה לא יוצאת לי מספיק יציבה ויבשה.
מה אני לא עושה נכון?
שלום
אני משתמשת בשיטה הרבה יותר טעימה להכנת פשטידת קישואים או ירק אחר וכך =
מחממים מחבת היטב ברגע שהירק/ירקות קצוץ מגורר או אחר ואם יש בצל אז קודם אותו יוצקים שמן זית ומיד מכניסים ירק ומאדים הירק נאטם כמו בשר ושומר בתוכו את הטעמים וגם לחות שאינה יוצאת בפשטידה היות ורובה נעלמה בתהליך האידוי מקררים וממשיכם במתכון ונחסך מאתנו הצורך להשתמש במלח מיותר כך אפשר להוסיף גם גבינה מלוחה מה שמעשיר את הפשטידה
בת
לא על הטופו לבדו
 

rivkaman

New member
שלום
אני משתמשת בשיטה הרבה יותר טעימה להכנת פשטידת קישואים או ירק אחר וכך =
מחממים מחבת היטב ברגע שהירק/ירקות קצוץ מגורר או אחר ואם יש בצל אז קודם אותו יוצקים שמן זית ומיד מכניסים ירק ומאדים הירק נאטם כמו בשר ושומר בתוכו את הטעמים וגם לחות שאינה יוצאת בפשטידה היות ורובה נעלמה בתהליך האידוי מקררים וממשיכם במתכון ונחסך מאתנו הצורך להשתמש במלח מיותר כך אפשר להוסיף גם גבינה מלוחה מה שמעשיר את הפשטידה
בת
לא על הטופו לבדו
מה את שמה בקישואים גבינות חלב שמנת? אולי חסר לך פירורי לחם או קמח
 

rivkaman

New member
מה את שמה בקישואים? חלב גבינות שמנת? אולי חסר לך פרורי לחם או קמח
 

TCH_ma

Active member
אתה לא עושה נכון שאתה לא מצרף את המתכון, אחרת איך אפשר לדעת
מה הבעיה?
הכל במתכון חשוב - המרכיבים ודרך ההכנה.
 

drass

Member
לוקח 6 קישואים מגרד בפומפייה ומוציא את הנוזלים.
מוסיף 2 ביצים 3/4 קמח. שקית אבקת אפייה, מלח ופלפל.
שלוש כפות שמן זית וכוס של גבינה צהובה מגורדת.
בתנור 50 דק.
 

nusy1

New member

TCH_ma

Active member
נתחיל עם הבעיה הראשונה...איך אתה מוציא/סוחט את הנוזלים?
 

drass

Member
מגרד בפומפייה מעביר למסננת. מפעיל לחץ בעזרת צלחת ונותן 10 דק מנוחה.
לבסוף אני לוקח ביד סוחט ומעביר לקערה.
 

TCH_ma

Active member
ראשית הסחיטה שלך אינה מספקת וזה קריטי בהכנת לביבות מכל סוג
ובטח מירקות שמכילים הרבה מאד מים.
לאחר הגרוד תעביר לקערה, תפזר מעל כפית עד כפית וחצי מלח ותערבב
היטב, תניח בצד למשך כ-20 דקות לפחות ותערבב מדי פעם, בסוף תראה
שלולית של נוזלים בתחתית ורק אז תתחיל בסחיטה.
תניח את הירק המגורד במגבת מטבח מבד (לא נייר בשום מקרה) ותאסוף
את הקצוות לסגירה, תסובב את המגבת תוך כדי סחיטת כל המים ככל שאפשר,
אם המלחת טוב רוב המים יצאו מהירק ויהיה גם קל לסחוט את השאר.
עד כאן עשית 80% מהעבודה, תוסיף 4 ביצים 3/4 כוס קמח, את אבקת האפיה,
מלח(בזהירות כי יש עקבות מלח מההמלחה לסינון) ופלפל וגבינה צהובה ותערבב
היטב. לצקת לתבנית ולאפות מיד ללא שהייה.

הערה כללית - כשמשתמשים בירקות כמו קישואים או זוקיני אל תצפה למרקם
פשטידה יציבה מאד, אתה לעולם לא תוכל לקבל מרקם קשיח אלא אם כן תוסיף
הרבה קמח וזה לא טוב.
גבינה צהובה מגורדת - לפחות 150 גר' עד 200 גר'

בהצלחה
 
נערך לאחרונה ב:

TCH_ma

Active member
לא, מיותר יש מספיק שומן בגבינה הצהובה ובכל מקרה המרכיב העיקרי רך.

שכחתי לציין שאתה יכול לאחר פיזור המלח וערבוב קצר להניח את הקערה
ללילה, זה רק יעשה טוב להגרת המים אבל לא לעשות זאת בשימוש בתפו"א
כי הם ישחירו, בקישואים/זוקיני אין בעיה.
 

TCH_ma

Active member
180 מעלות עד שמתייצבת, אין זמן מדויק, עד קפיצית למגע
ובדיקה עם קיסם שיוצא מעט לח.
לצנן 15 דקות בתבנית לפני פריסה..
 
נערך לאחרונה ב:

uty

Member
המלצה קטנה, בנוסף להוראות המדוייקות של TCH ,
לגורר בפומפיה גסה, לא דקה.
 

ויוי 25

Well-known member
ליציבות הפשטידה מנסיוני, כדאי להוסיף לתערובת הפשטידה 3 ביצים , כך היא הפשטידה תהיה יותר יציבה.
 
למעלה