מיכי 10
Member
"פשטידת" קרקרים-גבינות...
לפני כשלושה שבועות, שאלתי כאן מה אפשר לעשות עם כמות גדולה של קרקרים.
קיבלתי כמה עצות נחמדות, ובינתיים לא עשיתי כלום, חוץ מאשר להביא קרקרים לחברים שלי במועדון שאני מנהלת, והם שמחו.
היום החלטתי שאין מה לאכול, וצריך להכין משהו ממש מהיר ובלי עבודה לארוחת הצהריים. מרוב עייפות, אפילו התעצלתי לבדוק מה העצות שניתנו לי כאן. אבל זכרתי באופן כללי עצה שחזרה בכמה הצעות: להשתמש בקרקרים טחונים, כמצע לפשטידה, למשל.
אז החלטתי לעבוד בלי מתכון, באופן אינסטינקטיבי, בכמות קטנה (ובמעט כלים), כך שלא יהיה הפסד גדול גם אם לא יהיה מוצלח.
הכנתי צ'יק צ'ק, ואחרי שהכנסתי לטוסטר אובן, רשמתי מהזיכרון מה הכנסתי למאפה:
שברתי בידיים לתוך קערה קרקרים ופוררתי אותם.
הוספתי להם גבינה לבנה 5% וערבבתי היטב. לגמרי ללא מלח או תבלינים אחרים.
זה היה קצת יבש, אז הוספתי מעט יוגורט וערבבתי. הוספתי פיסות קטנות של כמה פרוסות גבינה צהובה מסוג "עמק".
ערבבתי היטב את הכל, והכנסתי לטסטר אובן חם למשך כ-15 - 20 דקות, עד שהשכבה העליונה השחימה קצת.
הפשטידונת נראית ממש יפה ומעוררת תיאבון. בדיעבד, הצטערתי שלא צילמתי.
המרקם בפנים קצת דביק, כנראה בגלל המסתה של הגבינה הצהובה. בחוץ זה מעט "קריספי". הטעם מעולה, קשה להפסיק לאכול. טעים מאד עם סלט עגבניות. אני מניחה שגם חסה היתה יכולה להתאים היטב.
מיכל.
לפני כשלושה שבועות, שאלתי כאן מה אפשר לעשות עם כמות גדולה של קרקרים.
קיבלתי כמה עצות נחמדות, ובינתיים לא עשיתי כלום, חוץ מאשר להביא קרקרים לחברים שלי במועדון שאני מנהלת, והם שמחו.
היום החלטתי שאין מה לאכול, וצריך להכין משהו ממש מהיר ובלי עבודה לארוחת הצהריים. מרוב עייפות, אפילו התעצלתי לבדוק מה העצות שניתנו לי כאן. אבל זכרתי באופן כללי עצה שחזרה בכמה הצעות: להשתמש בקרקרים טחונים, כמצע לפשטידה, למשל.
אז החלטתי לעבוד בלי מתכון, באופן אינסטינקטיבי, בכמות קטנה (ובמעט כלים), כך שלא יהיה הפסד גדול גם אם לא יהיה מוצלח.
הכנתי צ'יק צ'ק, ואחרי שהכנסתי לטוסטר אובן, רשמתי מהזיכרון מה הכנסתי למאפה:
שברתי בידיים לתוך קערה קרקרים ופוררתי אותם.
הוספתי להם גבינה לבנה 5% וערבבתי היטב. לגמרי ללא מלח או תבלינים אחרים.
זה היה קצת יבש, אז הוספתי מעט יוגורט וערבבתי. הוספתי פיסות קטנות של כמה פרוסות גבינה צהובה מסוג "עמק".
ערבבתי היטב את הכל, והכנסתי לטסטר אובן חם למשך כ-15 - 20 דקות, עד שהשכבה העליונה השחימה קצת.
הפשטידונת נראית ממש יפה ומעוררת תיאבון. בדיעבד, הצטערתי שלא צילמתי.
המרקם בפנים קצת דביק, כנראה בגלל המסתה של הגבינה הצהובה. בחוץ זה מעט "קריספי". הטעם מעולה, קשה להפסיק לאכול. טעים מאד עם סלט עגבניות. אני מניחה שגם חסה היתה יכולה להתאים היטב.
מיכל.