פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תפוחי אדמה
קל הכנה וטעים.
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס ל-4 מ"מ
4 ביצים L
4 כפות פטרוזילה קצוצה
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
150 גר' גבינה צהובה פיקנטית מגוררת
פשטידת תפוחי אדמה
קל הכנה וטעים.
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס ל-4 מ"מ
4 ביצים L
4 כפות פטרוזילה קצוצה
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
150 גר' גבינה צהובה פיקנטית מגוררת
- חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, פורסים לפרוסות בעובי 4 מ"מ.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה רק עד להזהבה, מעט בכל פעם ומוציאים לכלי עם נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.
- חוזרים על פעולת הטיגון עם הבצל.
- במקום הטיגון לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות, לצנן ולהסיר את הקליפה ולפרוס לפרוסות בעובי 4 מ"מ.
- מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המטוגנים לקערה, טורפים את הביצים והפטרוזילה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הגבינה אם משתמשים ומערבבים היטב.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת 24, יוצקים את התערובת ומשטחים, מטגנים על להבה בינונית עד להשחמה של התחתית.
- מניחים צלחת או מחבת גדולה יותר מעל והופכים (לעשות בזהירות עם כפפות), מחליקים את הפשטידה חזרה למחבת ומטגנים עד להשחמה.
- במקום להפוך את הפשטידה ניתן להעביר את המחבת לתנור במצב גריל ולאפות את חלקה העליון זאת בתנאי שלמחבת ידית מתכת. או לאפות את הפשטידה ללא טיגון כלל באפיה ב-180 מעלות עד להשחמה יפה בתבנית אפיה עגולה 24.
