פשיטת הצורה האנושית

The Warrior

New member
פשיטת הצורה האנושית

זהו הפורום הראשון בו כתבתי בתפוז, ועדיין מרגיש יותר מחובר לכאן. אומנם לא מדברים כאן על אלהים (היכן כן?) אבל תמיד הרגשתי שהדרך היא אמיתית. ישנו שלב בדרך הלוחמים המתאור כהשלת הצורה האנושית, ואת זה עשיתי היום. אינני נמשך לראות דברים שעין רגילה איננה רואה, או לשוטט בעולמות אחרים. אני כל כך חי במודעות שכל אלו קיימים, שאין לי הצורך להוכיח לעצמי שאני מסוגל להגיע לשם. מודעות הינה דבר רחב מעבר לאין-סוף, ואני מוכן לחיות רק במודעות מלאה. אלהים מנחה אותי להיות מודע בו, אף על פי שעדיין אינני מסוגל להכיל את כל הידע. אני מודע בו גם בלי לדעת, אבל בכל רגע נתון אני יודע את מה ששייך לאותו רגע. אומנם עזיבת הצורה האנושית "The loss of the human form", הינו תהליך בו התלמיד מתחבר אל האלוהות יותר, אלא שהיום הרגשתי שבצורה מסויימת לגבי הוא הושלם. הרגשתי גם להעיד על כך. בברכה,

איך אתה מצליח?

איך אתה מצליח לדבר גם על "אלוהים" וגם על "The loss of the human form"? ומאיפה הבאת את ההסבר שלך של מה זה "The loss of the human form" ? אני מניח שלא מספרי קסטנדה.... ומה הרגשת "בצורה מסויימת" ש"הושלם"? בטח שלא את הפרדותך מהצורה האנושית.... לפחות על פי ההודעה שלך: אתה תקוע מאוד מאוד עמוק בתוכה.

The Warrior

New member
מי אני ומה אני נשאיר זאת לאלהים

לגבי מה המובן של The loss of the human form, הרי כל אחד בדרגתו הוא לפי הבנתו מבין את הנאמר בספריו של קסטנדה. בספריו של קסטנדה מופיע המושג The Eagle, אותו הנשר אשר ממנו מגיע הכל. אפשר לראות את הנשר כדמות מיתולוגית או כסמל לדבר בחתי מוגדר. מי שעובד אלילים ישאיר את זה ככה, אבל מי שמאמין באלהים, רואה את את כל הכוחות כנובעים ממנו (מאלהים). זו איננה המצאה שלי. ראיתי תאור שכזה באחד האתרים שעוסקים בתורתו של דון חואן. תמיד האמנתי באלהים, וראיתי את אלהים כמדריך שלי שהפגיש אותי עם ספריו של קסטנדה בכדי ללמוד על מה שמעבר. אינני דתי, ולכן דוקא אינני מגביל את אלהים למשהו שאפשר לתפוס את כלליותו במודעות רגילה. הצלח בדרכך !

מי שעובד אלילים מאמין באלוהים.

קשה לי לדמיין שהוא עובד עבור משהו שהוא לא חושב/יודע/מאמין שקיים... אם להצמד לספרי קסטנדה (דבר שאני לא עושה בדרך כלל) אז יש שם אזהרה ברורה (עד מאוד) לא להתבלבל בין "הנשר" לבין אלוהים וכך גם בין "הצורה האנושית" לבין אלוהים. אני לא צריך להוכיח שמשהו לא קיים, אני לא חושב שאפשר להוכיח את קיומו או את אי-קיומו של "אלוהים", אבל אם אתה רוצה לדבר (איתי) על אלוהים קודם אתה צריך להוכיח את קיומו. בספרי קסטנדה כתוב גם שהדבר הוודאי היחידי ביקום זה קיום המוות, שלכל דבר יש התחלה וסוף... ולכם אפשר להבין/להסיק שגם לנשר יש התחלה וסוף. ... ואם אלוהים קיים גם יש לו התחלה וסוף, וזה אולי קצת סותר את המושג "אלוהים". בדרך אל החופש זונחים את האמונות, כי לאמונות תפקיד נכבד בלתקוע את האדם בתוך התפיסה המקובעת וסלקטיבית.

למעלה