פשיסטים!

Mirscall

New member
פשיסטים!

הייתי פעם במכבי , ואז,כשעזבתי במחשבה שהתנועה חרא הבנתי שזו לא התנועה - זו ההנהגה. בקורס שלנו (2004) היו קטעים מזעזעים עם ההנהגה שטיפלה רע מאד בדברים ובפרט הרכזת קורס שלנו שהייתה פשוט נאצית, יותר מ70% מהאנשים שהיו איתי בקורס כבר לא במכבי כי כולם הרגישו שבתור תנועה המבוגרים וההנהגה דורשים הרבה יותר מדי ושולטים בבוגרים ובחניכים ביד קשה מדי. אני חושבת שכשקורה מצב שכל בוקר נפתח וכל ערב נסגר בצעקות על זה שאנחנו הקורס הכי מאכזב,שאנחנו גרועים ולא עומדים בציפיות - ומאחורי הגב של הרכזת האיומה הזו היו צחוקים כמו על מנהל בי"ס - זה מצב לא נכון לתנועה שאמורה להיות מלאת רצון טוב, תרומה וכייף. ולאף אחד לא ניתנת האפשרות לעשות משדהו טוב ביוזמתו,כי רוב הזמן מתנהגים לכולם כמו אידיוטים חסרי תועלת שצריכים לציית לחוקים בשקט. אני אומרת - תנו לבוגרים ולחניכים להיות הם עצמך, תפסיקו עם השלטון-בית-ספר הזה, תהיו קצת דמוקרטיים יותר וחופשיים תכניסו את העקרונות של מכבי ובאותו הזמן תנו למכביסט לתרום מרצונו - אולי אז אנשים יחזרו וישארו בתנועה והיא לא תתפרק ,ואולי אפילו תחזור לאסוף אלייה בוגרים מגניבים כמו פעם ופחות אשפה חברתית. תודה רבה

assafein

New member
קודם כל שלום../images/Emo13.gif

דבר שני, אני חושב שדבר כזה צריך לאסוף את מי שיודע על מה אתה מדבר ולהפנות את זה ישר להנהגה. דבר שלישי, אני חמשוש ובקורס שלי לא הרגשתי משהו כזה אז אני לא יודע מה בדיוק אתה מתכוון... יום טוב

idanshaf2

New member
קודם כל שלום...

קודם כל אני שמח שיש לך מה להגיד אבל צורת הדיבור שלך לא ממש מקובלת פה... אם יש לך דעה להגיד אני בטוח שתצליחי למצוא צורה יותר יפה להגיד אותם ואז אולי גם נוכל להקשיב ולהתייחס.... אבל.. בגלל שאני מבין שמשהו באמת מפריע לך אני אתייחס: אני אישית לא יודע מה קרה בקורס מדריכים 2004 אבל אני יודע מה קורה בתנועה. המצב בתנועה הוא שאנחנו (המבוגרים) רק רוצים שהבוגרים יבואו ויעשו ויגלו מנהיגות.. אבל רוב הפעמים אנחנו נתקלים באדישות מצד הבוגרים.נכון שיש המון בוגרים מעורבים שאכפת להם מהארצי ולוקחים חלק בפעילויות. אבל באופן כללי המצב הוא לא טוב. אבל, לומר שאנחנו המבוגרים מתנהגים כפשיסטים אשר מדכאים כל חשיבה של הבוגרים זו הגזמה פראית! במיוחד השנה ניתן דגש גדול מאוד על מעורבות בוגרים בארצי, ראי ערך תפקיד הרכז הצעיר שמתחיל לפעול משנה הבאה. מירב ההתעסקות של מחלקת ההדרכה הארצית השנה היא בפעילות לבוגרים מכיוון שאנחנו מאמינים שהבוגרים הם הכח פה. אז שוב אני אומר.. אני מבין שמשהו באמת הטריד אותך, את מוזמנת לכתוב לי במסר פרטי. אבל אם את מעוניינת לכתוב בפורום את מתבקשת לשמור על שפה יפה....

Mirscall

New member
מתנצלת,כן

אבל תראה, האדישות מצד הבוגרים נגרמת בדיוק בגלל זה! תראה בוגר עם החניכים שלו,או בוגר בצוות טכני לעומת אותו בוגר באיזה מפעל של התנועה בו יש רק בוגרים. כשבוגר מקבל אחריות ומרגיש מועיל מרצונו הוא נהיה בוגר, כשהוא מגיע למפעל של התנועה ומתנהגים אליו כמו לחניך בעייתי - הוא מתנהג בהתאם. וההגדרה נאצית,ואני באמת מתנצלת עליה,לא יותר מדי רחוקה מהמציאות. אותה רכזת קורס שהיתה לנו היתה נוראית - ונתקלתי בלא פחות טובים ממנה. כל התפיסה הזו של ההנהגה משפיעה לא פחות על הבוגרים ובכל הסניפים מתפתחת מן היררכיה של כבוד ומכות. וואלה,מצחיק לפעמים,אבל נכון לעכשיו - אחרי שהשמיניות משנה שעברה עזבו אני לא רואה טעם להשאר. הדור הישן והמגניב עזב וכל מה שנשאר זו חבורה של הדור החדש של מכבי וכמה בוגרים שמנסים להאחז במה שהתנועה היתה פעם. לאף אחד שאני מכירה התנועה לא חשובה כמו שהיא היתה פעם. וחבל.

noa08128

New member
ממ יש כמה הגזמות.

מאיזה סניף את? ושוב , אני אשמח אם תפני אלי ....

idanshaf2

New member
אז בואי ותגידי לי

מה את מציעה?? איך את היית רוצה שדברים יתנהלו... ורק כתגובה למה שאמרת... בקורס העשרה שהוא מפעל לבוגרים ובשביל הבוגרים נתקלנו בהתנהגות מחפירה מצד חלק מהבוגרים שלא התנהגו כ "בוגרים" אלא באו בשביל לעשות בלאגאן.. אז זו הדוגמה הכי טובה למצב שבו ניתנת אחראיות ונעשה משהו בשביל הבוגרים והם פשוט באים נגד... ורק כדי להדגיש ... נא לשים לב למה שאת כותבת מכיוון שפורום זה ישנם גם חניכים ואני לא רוצה לפגוע בבוגרים מסויים מסניפים מסויימים

Mirscall

New member
אני לא מציעה כלום.

כי התנועה חזקה ממני, וצורת ההתנהגות הכללית שתנועה תפסה חזק מדי עוד לפני שהיה לי את הכוח ואת הביצים להגיד משהו. בגלל זה עזבתי ועוד הרבה אחרים איתי. אני אומרת שההתנהגות הבהחלט מחפירה של הבוגרים, בזה אני לא מפקפקת, היא תוצר של היחס שלכם. ואני עומדת מאחורי מה שאמרתי קודם - אם תתנהגו אליהם כמו לדבילים, הם יהיו דבילים. אנשים אחראיים שאוהבים את התנועה ונאמנים לה עושה שטויות בטיולים, הולכים מכות ומביאים אלכוהול, מפעלים נופלים והחוסר בבוגרים וחניכים שנרשמים מבייש את התנועה וקטן באופן משמעותי מהשנים שלפניי. אני לא יודעת מה קרה אחרי - אבל קורס מדריכים 2004 היה מפוצץ. אם אני לא טועה זה היה בסביבות ה-300 איש, ובתנועה כזו קטנה היינו כוח ענק. תגידו לי,באמת,מה נשאר מזה? כמה שישיות יש בכל סניף וכמה מהם מורעלים עדיין כמו שהיינו כולנו בתחילה. אני מכירה ארבעה, וכמו שאמרתי, הם נאחזים כל כך חזק במה שמכבי היה פעם , ובכל זאת אפשר בקלות לראות עליהם שזה לא באמת כל כך חשוב להם כבר, רק קשה להם להפרד. עצוב לי על זה כל כך.

idanshaf2

New member
../images/Emo10.gif

תאמת.. אין לי הרבה מה להגיד.. עצוב לי שככה את חושבת כי אני חושב שזו ראיה לא נכונה... אני חושב שיש לך המון תיסכול כלפי התנועה.. אני מאמין שיש סיבה לתיסכול הזה אבל אני גם מאמין שמה שאת אומרת הוא לא כל כך נכון... בתור אחד שנמצא בתנועה יותר מ 12 שנים גם בתור חניך אחר כך בתור בוגר והיום בתור רכז אני יודע שיש המון מקום לבוגרים לבטא את עצמם.. נכון לא תמיד דעתם מתקבלת.. מה לעשות אי אפשר להיות כל הזמן צודקים אבל בהחלט מנסים לפתח יוזמה ומנהיגות אצל בוגרים. לדוגמא הנהגת בוגרים שנלחמו שתעבוד ושייפגשו ושיצליחו אבל לצערנו לא הגיעו נציגים מהסניפים והעיניין נפל... אז לבוא ולהגיד שמזלזלים בבוגרים ושהיחס הוא כמו לדבילים (שוב שפה בוטה שלך) זה להגזים... אז אני ממליץ לעשות בחינה מחודשת של המצב בתנועה.. ומי יודע אולי תופתעי...

5may5

New member
קצת לא קשורה אבל בכל זאת =]

אם כבר רכז צעיר, אני חושבת שצריך להוסיף במילון מונחים את התפקיד הזה

אהמ אהמ...

כן, כן, רכז צעיר... ממש התגלמות ערכי הדמוקרטיה. אם כבר בצפר... עכשיו יש לנו גם מועצת תלמידים.

SoulDancer

New member
היי

אני בוגרת קורס 2004 ואני חייבת לציין שקצת הגזמת. נכון היו רגעים לא פיירים, אבל עמדנו על שלנו והצלחנו במה שרצינו. [מה שלפי דעתי גם גיבש אותנו יותר כשכבה, כשנלחמים על משהו...] אותם דברים שאת אומרת שההנהגה לא מקשיבה, יכולה להיות נכונה, אבל סתם דוגמא- אתמול התקיימה ישיבה של מדריכי ח' בכפר המכביה כי משהו הפריע לנו. זאת אומרת שאנחנו רק צריכים לקום ולעשות עד שיקשיבו לנו- אחרי הכל למבוגרים ולבוגרים וגם לחניכים, יש את אותה מטרה בתנועה. "לחנך להתחנך ולשפר" ועידן, בקשר למה שאמרת על זה שהבוגרים מגיבים באדישות, אתמול בישיבה גם התייחסנו לזה והגענו לעובדה שלא תמיד מעבירים לכל הבוגרים. אז לפני שאומרים שאנחנו אדישים, בבקשה תבדקו מראש שכל הבוגרים קיבלו את המסר. תודה.

idanshaf2

New member
../images/Emo40.gif

אז ככה... לגבי העברת המסר אני יכול להגיד שלפחות לגבי הנהגת בוגרים ב 99% מהפעמים המסר עבר לכולם.. אבל חוץ מזה עצם העובדה שלא כל הסניפים בחרו נציגים להנהגת בוגרים זה מראה על חוסר אכפתיות... ושוב אני אומר.. ישנם המון בוגרים שכן אכפת להם ושכן עושים ובאמת המפגש של מדריכי ח' הוא דוגמא מצויינת לכך.. ואנחנו מברכים על כאלה מקרים... אבל... ישנה גם קבוצה גדולה של בוגרים שתמיד אומרים "תנו לנו לעשות, תנו לנו לקחת אחראיות" אבל כשנותנים להם אז הם לא לוקחים....

SoulDancer

New member
כי לא לכולם יש את היכולת.

כמה שאני רוצה להיות בהנהגת בוגרים, יש לי לימודים [שמה לעשות זה כן לחץ גדול, במיוחד במדעים] אני גם מדריכה, [שאם כל האושר והכיף זה גם המון עבודה...] אני גם בלהקת פעמוני השלום, [שזה עוד פחות יום ללמוד] אני גם רוקדת [כי צריך קצת דברים מעבר למכבי] וגם יש לי הורים [שכולנו כבר יודעים מהההמשך..] אז אני רק מציגה דוגמא לזה שכולנו רוצים לתרום אבל לא תמיד אפשר ולא מתוך חוסר רצון אלא מחוסר שעות ביממה! מבטיחה לך שאם היו עוד 4-5 שעות ביום לא הייתי מנצלת אותם לשינה..

kuzi19

New member
עוד משהו

מירסקול אם ככה קוראים לך, לדעתי גועל נפש מה שאמרת יש אחלה תנועה שאם באמת היית רוצה לעשות משהו היית עושה אם תראי להנהגה שאת רצינית יתנהגו אלייך בהתאם ולא כמו טמבלית אז לבכות ולבכות ולבכות לא יעזור סה"כ אפשר להתרכז בסניף ולא רק בארצי

למעלה