פשיעה בסין

פשיעה בסין

מה רמת הפשיעה בסין ביחס לעולם? (לא רק כלפי זרים אלא בכלל) האם היא גבוהה ורק "בזכות" המשטר סין נחשבת לבטוחה או שבאמת הממשלה יכולה לטפוח לעצמה על הגב?

אMור

New member
אין קשר בין הממשלה לרמת הפשיעה

למרות שדבריך נראים הגיוניים... בדיוק אתמול קראתי שאחוז הפשיעה עלה בחודש שעבר ב- 7.9%. למרות המדיניות הקשוחה של הממשלה, אחוזי הפשיעה גבוהים. ישנם המון מקרי גניבה, שוד ואונס. המון. שוב, כשכסף מעורב, הם יקחו את הסיכון. למרות הנאמר, אנחנו מרגישים כאן בטוחים ועד כמה שזה נשמע מפתיע, הפושעים לא מתקרבים אלינו - אפילו לא בסמטה חשוכה באישון לילה, סיטואציה שקורית לא אחת... יום אחד הבעתי את פליאתי בפני חבר מקומי אודות התופעה והוא סיפר לי שהסיכון בלשדוד זר הוא גדול מדי - 10 שנים בכלא במשפט שדה - לא שווה להם, כנראה - בנוסף לגורם ההפתעה בתגובה של החייזר, אולי ישלוף סכין? יצרח? יביא אותה בשוורצנגר? הכי בטוח לקרוע שרשרת מצוואר של בחורה סינית - שתקפא על מקומה ולא "תפריע בעבודה". זאת ראיתי במו עיני באישון יום במרכז העיר... סייג: כל הנאמר הוא פרי ניסיוני האישי בדרום גוואנדונג בלבד! נשמח לשמוע משגרירים במקומות אחרים...

אני גם אשמח לשמוע:)

אני דוקא הייתי בטוחה שיחסית לכמות האוכלוסיה ולגודל הארץ,אחוזי הפשיעה שם ממש נמוכים, גם מתוך מה שראיתי כשהייתי שם וגם מתוך סיפורים על האכיפה הנוקשה שיש שם. (היה אחד שאפילו אמר לי בצחוק שאם סיני מנסה לרמות אותי, שאני רק אזכיר את המילה פוליס ואני אראה איך תוך שניות העניין מסתדר). שוב, לא חשבתי שאין שם פשע. ברור שיש .אבל חשבתי שיחסית לארצות הברית או ארצות מרכז ודרום אמריקה הפשיעה שם נחשבת לבין הנמוכות בעולם. ודוקא בגלל המשטר שלהם... אבל אין לי מספיק ניסיון או ידע ככה ששמחתי לשמוע מה שיש לך לומר:)

guanyin

New member
כלפי זרים או בכלל?

כלפי סינים אני לא יודעת - אני אסמוך על ניסיונו אל אמור. לגבי זרים - לפי מה שאני שומעת - מקרי התקיפה מתרבים והולכים. ממני אמנם לא גנבו כלום, אבל אולי זה רק מזל. שמעתי פה ושם על כיוסים של ארנקים וחגורות בטן, שהרימו תיקים שלמים לאנשים (אבל כל זה בגדר השמועות בלבד) אבל נתקלתי כבר בכמה אנשים שגנבו להם מצלמות, ואפילו פלאפון שבכלל חסום לחו"ל!!!

כלפי סינים במיוחד .

כלומר מה רמת הפשע בסין יחסית למדינות אחרות בעולם ויחסית לגודל האוכלוסיה והארץ. גבוהה? נמוכה? ממוצעת? וכו'. סתם מעניין לשמוע מאנשים שחיים שם

אMור

New member
guanyin- יש הבדל גדול

בין מקרי תקיפה לכייסות... לא התייחסתי לאלו כאל מקרי תקיפה. כאלו יש באלפים - וכל יום. תראי לי זר אחד שחי בסין ולא כייסו אותו לפחות 3 פעמים - עד שלמד - וגם אז הוא לא בטוח. יש לנו כאן דוגמא חיה, AWANG שחי בסין מעל 4 שנים הגיע הביתה לפני כמה חודשים וגילה שתכולת תיקו נעלמה, למרות שהיה עם תיק על הצד בהצלב, כמו חייל ממושמע. מה שעשו לו, פשוט חתכו לו את תחתית התיק עם סכין יפני תוצרת סינית ושלפו הכל מלמטה, מבלי שהרגיש דבר. אולי הוא ייכנס וירחיב... אני לא מחשיב את זה כמקרה תקיפה, למרות שאפשר, אבל ברגע ה"תקיפה", הקרבן לא ממש מודע לתקיפתו... כשאני מסתובב במקומות מועדים לפורענות וכייסות, הראש שלי מסתובב כמו ראדאר - לא כדי להימנע מכייסות, אלא כדי לתפוס את ה- MA DE על חם...

guanyin

New member
קצת מפחיד לתפוס את ה...

אולי הוא יודע קונג פו? ומה שאמרת ממש מלחיץ אותי...

gao xing

New member
למה מלחיץ?

אני חיה בסין קצת יותר משנה ועד היום (טפו טפו טפו שום בצל
) לא כייסו אותי וזכורה לי רק פעם אחת שמישהו ניסה לגעת לי בתיק במדרגות הנעות של הסופר..... (הוא ברח ברגע שהסתובבתי אליו). לעניין הסיפור של A WANG- אם זכור לי נכון הוא ישב ברכבת מחובר לMP3, זימזם בהנאה לצלילי מוזיקה מתנגנים ואפילו סיפר שהיה דיי עייף ואולי איבד את עצמו לטובת שינה קלה לרגע קצר..... אם עירניים ולומדים את מצוות "עשה ואל תעשה" בסין, אין סיבה להיות מודאגים. למשל, אני יודעת שבגוואנגזו אני לא אסתובב עם תכשיטים מנקרי עיניים... בהונג קונג אני לא אלך עם תיק גב, אני לא אשים אחבר את הפלאפון לשרוך ואלך איתו קשור לצוואר, ואני בטח שלא אנמנם ברכבת מלאה באנשים..... אני לא אומרת שזה לא יכול לקרות גם לי אבל אני בטוחה שהעירנות שלי מונעת דיי הרבה מקרים שכאלו. חבר סיני סיפר לי שאחוזי הפשיעה בכל הקשור לכייסות, גניבות רכבים, פריצות וחטיפות למטרות כופר גדלים לקראת ראש השנה הסיני. מומלץ לא להסתובב עם סכומי כסף גדולים, עם כרטיסי האשראי, לנעול דלתות כמו שצריך ובכלל, לדאוג להימצא במקומות מוארים ולא סמטאות חשוכות.... להגיד את האמת....אני תמיד מסתובבת במקומות חשוכים, עם כסף ועם כרטיסי אשראי ומעולם לא חששתי.... היי כאלו בפורום אחר שהזהירו מגניבת איברים, חטיפות ועוד.... אולי זה ישמע כאילו אני שאננה אבל בינתיים שנזן היא אחד המקומות שהרגשתי בהם יותר בטוחה.....

guanyin

New member
אולי ההשואה לא נכונה

בעצם - כמעט בטוח שלא... אבל לא זכור לי ששמעתי אפילו על מקרה אחד של מישהוא שישן ברכבת או אוטובוס בארץ עם המינידיסק שמזמזם לו באוזן ופתחו לו עם סכין את התיק! אפילו לא מקרה דומה, ואני אחת שנרדמת באוטובוס כמעט כל יום! מצד שני - בארץ הקודש כל יום נדקרים לפחות 3 אנשים כי הם לא רצו להביא לדוקר סיגריה בחינם, ככה שקשה לי לעשות את ההשוואה של איפה יש יותר פשיעה!

gao xing

New member
צודקת בהחלט!

אולי אין הרבה כייסות בישראל אך מדיי יש סיפורים על אונס אכזרי, רציחה עקב בגידה, דקירה בגלל מריבה על חניה ועוד..... בישראל אולי לא מכייסים אבל לא חסר פריצות לבתים בשביל לגנוב תיק של מישהו או מפתחות לרכב.... לי זה קרה- פעמיים!! מבחינתי זה יותר מצמרר לחשוב שמישהו היה בבית בזמן שישנתי ויותר מזה, היה בבית בעודי ערה .....מאשר כיוס ארנק או תכשיט. ושוב, כמו בכל מקום שאליו אלך, בין אם ישראל או אסיה, תמיד כדאי להישאר עירניים....!

למעלה