פשעתי, חטאתי, עוויתי...

MooN aka asdfgh

New member
פשעתי, חטאתי, עוויתי...

הבטחתי ורק עכשיו אני מקיים את ההבטחה שלי... מתכון פלפלים ממולאים של אמא שלי (טבעוני). מצרכים: א. מלבן אחד של "טחון מן הצומח" של טבעול. או 4 קציצות בטעם בשר של טבעול (לקצץ לחתיכות קטנות. או כוס סויה יבשה אחרי השריה במים רותחים למשך שעה, לסחוט ולקצץ. ב. בצל בינוני אחד קצוץ. ג. גזר\תירס\פטריות - תוספות אפשריות. ד. חצי כוס עשבי תיבול: פטרוזליה, שמיר, ריחן, כוסברה... ה. רבע כוס אורז מבושל בחצי כוס מים + מלח על אש גדולה עד שהמים נספגים, אבל האורז לא מוכן. ו. 3 כפות שמן. ז. 6 פלפלים די גדולים, רצוי רחבים. ח. קופסאת רסק עגבניות. ט. שתי עגבניות בשלות קצוצות (רצוי קלופות). י. תבלינים: מלח, פלפל, כמון... הוראות הכנה: א. לשים את השמן בסיר, להוסיף את הבצל, ולטגן עד שנהייה שקוף. ב. להוסיף את הסויה. ולהמשיך לטגן ולערבב עוד 2-3 ד´. ג. להוסיף את התוספות האפשריות ואת עשבי התיבול. ד. מורידים מהאש ומוסיפים את האורז ואת התבלינים. ה. פותחים את הפלפלים מלמעלה (חותכים בזהירות מסביב לגבעול) ומוצאים את הגרעינים. ו. ממלאים את הפלפלים עד הסוף אבל בלי לדחוס! ז. בסיר אחר שמים קופסאת רסק העגבניות, כוס מים, כפית אבקת מרק, רבע כפית סוכר, רבע כפית אורגנו, עלה דפנה אחד קטן. ח. מערבבים הכל בסיר. ט. מסדרים את הפלפלים בסיר בעמידה (עם הפתח למעלה). י. מבשלים במכסה סגור עד רתיחה, אז מקטינים את האש ומבשלים 30-40 ד´ על אש קטנה. בתיאבון!!!

lifegirl

New member
הכל טוב, רק ש...

"טחון מהצומח" של טבעול הוא לא טבעוני. וכמוהו גם הקציצות שלהם. אופס. אם יש ביקוש, אני אנסה להעלות מתכון משלי לממולאים (החיסרון העיקרי הוא שזה בעיקר "לפי העין" ובלי כמויות.. די מטריד...)

MooN aka asdfgh

New member
יש לכם משהו נגד המתכון הזה?

חשבתי שיהיה לו מקום במתכונים של הפורום...

למעלה