פשע נגד האנושות

ככה זה כשמנסים להיכנס בביורוקרטיה הכבדה..

נתקלים באטימות מהסוג הזה. דרך אגב, שכ"ד של 1300 ש"ח בפתח תקוה (אפילו בשכונות הכי פחות נחשבות) זה עדיין חיני חינם. מחיר נורמלי לדירת 2.5 חדרים שם מתחיל מ- 500$... נכון שמאד לא נעים שהמחיר קופץ פתאום במאות אחוזים אחרי שמתרגלים לשכ"ד מגוחך לגמרי של 300 ש"ח, שזה פחות מחצי מחיר אפילו מחדר במעונות סטודנטים - (למה אני לא יכול לקבל דבר כזה?? יהיה לי יותר קל בחיים אם ירד ממני העול של 3200 ש"ח שכ"ד בכל חודש לדירת 3 חדרים........) סבא וסבתא שלי הגיעו בגיל מבוגר יחסית, וחסרי כל רכוש, מרומניה, וגרו בשכירות בהתחלה בטבריה, ואח"כ בפ"ת עם חוזה שנקרא "דמי מפתח". עפ"י החוזה מהסוג הזה, הם יוכלו לגור בדירה כל עוד הם בחיים. בינתיים סבא שלי כבר נפטר וסבתא שלי גם היא כבר לא במצב הכי טוב. ברור לכולנו שברגע שהיא תמות, יהיה צורך לפנות את הדירה כי כך אומר החוזה. את אף אחד לא יעניין שזה הבית היחיד שהכרנו..... לכן לא ברור לי מדוע אותה בחורה מבקשת מגורים מסובסדים בדירה שגרו בה הסבא והסבתא שלה.

shm490

New member
אם אנו רוצים מדינת רווחה אז כן צריך לעזור לה

מה כל כך נורא עם יעזרו לה בשכ"ד לשנה או שנתיים הרי ברור שהבחורה בהריון ויש לה ילדים והרשויות צריכות כן לעזור ,

תקרא בין השורות - זו היתה דירה שהסבא והסבתא

שלה שכרו כשהגיעו מעיראק חסרי כל ובגיל מבוגר. במקרה כמו שלהם אין ספק שצריך לעזור, כי הם היו מבוגרים וכבר לא יכלו להתבסס כאן לגמרי בכוחות עצמם. אבל - אפילו ההורים שלה כבר נחשבו כנראה "פולשים" בדירה הזו, אבל הם זכו מן ההפקר בגלל האיטיות של הביורוקרטיה. הבחורה הזו כבר דור שני כאן. אמנם אמהּ היתה חולת נפש וזה לא מצב נורמלי - אבל בשורה התחתונה המצב הזה של הריון וילדים לא נפל עליה מהשמיים. אולי פספסתי משהו אבל לא ראיתי שקרה לה משהו יוצא דופן שהיא לא יכלה לצפות מראש. למרות הכל עדיין איפשרו לה לגור בדירה הזו - אבל לא בשכר דירה מגוחך שמן הסתם היא לא היתה זכאית לו מלכתחילה (מה גרם לה בכלל לחשוב שכן??) הרי אני ואשתי לא הבאנו עדיין ילדים בדיוק מהסיבה הזו, שצריך זמן כדי להיות מסוגלים לפרנס משפחה שלמה. תקרא עוד משהו בין השורות - להריון השלישי היא כנראה לא נכנסה סתם, ולא במקרה היא החליטה להמשיך אותו. זה יכול לתת לה נקודות זכות בזכאות לדירה. מי לעזאזל חושב בצורה כזו? מהקריאה הזו בין השורות אני מבין שהיא מנהלת מאבק חסר סיכוי מול רשויות החוק, כדי לזכות במשהו שספק רב אם מגיע לה.

בוא לא נגזים...

אני אישית לא ממש בקיא בחוק ככה שהתייחסות ספציפית זה לא הוגן שאתן, מה שכן ברמה העקרונית, היא אכן מסכנה, מסכנה מאד אך זה לכשעצמו לא אומר שהיא צודקת או שהטענה שלה בהכרח נכונה.

למעלה