פשרה? אולי לא...אבל מתקרב...

negative

New member
פשרה? אולי לא...אבל מתקרב...

קודם כל אני יציין שזה פורום מצוין!!! שעוסק באחד הנושאים היותר מעניינים של האנושות כולה... החכמתי פה המון ולזכותי יאמר שכבר מכיתה ב' הפצרתי בחבריי לכיתה את תורת דרווין בעוד שהם חושבים על הקידוש הקרב ביום שישי (דימוי לא משהו...הא?). עכשיו לענייננו: לפני כמה שרשורים נכתב על "פשרה" בין שתי הדעות. אז רציתי אולי להרחיב בעניין בתור משהו סביר שיכול להיות הגיוני למרות שבאופן אישי אני מאמין באבולוציה ובתורת דרווין. זו היא ההנחה - ידוע לכולנו ואפילו לדתיים ההדוקים ביותר שלא כל מה שכתוב בתורה מדויק ב100%. כלומר שהכותבים עיגלו פה ושם דברים וכו'... אז נניח ושבוע הבריאה שבו בכל יום ברא אלוהים משהו אחד , לא היה יום יום אלא תקופה יותר ארוכה...משהו כמו כמה מליוני שנים... ונניח שאלוהים לא בדיוק היה אחראי לכל ה"יצירות" האלה... מסתמן פה דבר דיי הגיוני... הרי הסדר שבבריאה הוא מאוד הגיוני ובעצם הוא חופף לתורת האבולוציה של דרווין. ואולי בכלל התוהו ובוהו וחושך על פני תהום הינו המפץ הגדול! ואח"כ הצמחים -> החיות -> ובני האדם! בקיצור נראה לי שכותבי התנ"ך...מי שלא יהיו...נהנו לכתוב ש"אלוהים" ברא את כל יצירת המופת אך בפועל היא יצרה את עצמה. וקצת בלי קשר - אנשים המציאו את האלוהים כדי שתהיה להם אמונה. והאמונה היא זאת שנתנה להם את ה"משמעות" לחיים...וכל זה מתוך שיעמום...ניחא , זאת סתם הנחה הזויה שלי.. שיהיה לכם יום נעים ואני ישמח לשמוע תגובות על התאוריה\הארה\הערה שלי...

negative

New member
ומשפט שהיה חייה להתאים ונשכח משום מ

ה.. "בראשית ברא האדם את אלוהים"

demoloc

New member
זה לא יכול להיות המפץ הגדול

בספר בראשית , כי הם לא היו מודעים למפץ הגדול. הם בטח , ישבו לקראת הזריחה ,והביטו לשמיים איש 1: "השמש עומדת לעלות" איש 2: "כן" איש 1: "מעניין מה היה קורה אם כל הזמן היה לילה?" איש 2: "ככה זה היה" איש 1: "איך אתה יודע?" איש 2: "איך זה יכול להיות שתמיד היא היתה???? , מישהו היה חייב להדליק אותה" (יש לזכור שאלה אנשי קדם,כל אור וחום פירושו אש, ואש מדליקים" איש 1: "זה בטח היה איש גדול מאוד בשביל להדליק את כל השמש..." איש 2: "לא רק גדול מאוד, גם חזק מאוד! הוא יכול להרים ערים שלמים!" איש 1 :"זה אומר שגם פעם לא היה צמחים? ,כי איפשאין שמש אין צמחים" איש 2: "נכון! , וגם בעלי חיים לא היה , אלא חושך אחד גדול" איש 1: "ואתה רואה את הכחול שבשמיים? זה גם פעם היה ככה זרוק, עד שבא האיש הגדול והחזק והפריד בינהם , והכין את היבשה , ואז כשיש יבשה , שמים צמחים,ואז שמים חיות , שיאכלו את הצמחים." איש 2: "ומה איתנו?" איש 1: "אהההה...אנחנו בני האדם הכי חשובים לו , לכן הוא עשה אותנו כמוהו , אבל לא חזקים כמוהו , כי הוא המלך" איש 2: "וזה למה אנחנו אוכלים את החיות , ורואים את צבע הפרחים , לכבודינו? איש 1 :" אז לכבוד מי? החזירים? המגעילים האלו שבבוץ!? , אר אנחנו הכי יפים , ואנחנו יודעים להכין אש , ובגדים , והחיות טיפשות". איש 2:"ומה האיש הגדול רוצה בתמורה למה שהוא עשה?" איש 1: "הוא ברא הכ לעבורינו , אז לפחות אם אנחנו אוכלים מיצירותיו, ניתן גם לו לאכול , כי הוא כמונו אם הוא יצר אותנו" איש 2 : "מעכשיו אני אכבד אותו , כי הוא כל כך גדול וחזק, שאם הוא שבע ,ההוא יעזור לנו , ואם הוא רעב , הוא ירעיבינו..." -איש 2 חזור הביתה , בבוקר הוא הולך לעבוד בשדה יחד עם בניו. ילדים: אבא , השמש היום חמה נורא אבא: כן , זה בגלל שהאיש הגדול כועס שלא הבאנו לו אוכל עד היום הילדים: "האיש הגדול???" אבא: כן ",האיש הגדול , בואו אני אספר לכם עליו...." וכך הלאה זה התגלגל לו ,עד שזה נכתב. זה ,אני בטוח שפחות או יותר מה שקרה

negative

New member
מה שאמרת כאן...

...לא סותר את הדברים שלי ובמידה מסוימת אפילו מחזק אותם...

demoloc

New member
בלי ספק

רק ציינתי שהמפץ הגדול לא היה יכול להיות מצויין שם. כי הם לא ידעו עליו

Levos

New member
לפי התנ"ך

קודם היה אור וחושך, ורק אחר כך השמש והכוכבים. לא כל כך מסתדר.

negative

New member
בסדר...

אמרתי..עיגלו פינות פה ושם... רק באתי להגיד שאולי הדיונים פה של "מי צודק" מיותרים כי שני הצדדים צודקים. (דגש כפול על אולי)

למעלה