פשש מגניב !!!

פשש מגניב !!!

במקרה ראיתי את הפורום הזה... אני גם כן מתנדב, כבר כשנה ומשהו... אני משרת כתוכניתן.. אם מישהו רוצה לשאול כל דבר בנושא, על התפקיד, על היחס ועל הדברים שעברתי בצבא, אתם מוזמנים !!! אגב, אני מקווה שאין כאן כפייתים, כי יצא לי לדבר עם מישהי שרוצה להתנדב, והיא שיגעה אותי
...

Tomak19

New member
אחי, אם עברתי ביום

הראשון של הדברים הטכניים(צילומים, זריקות וכדומה) ולא שמעתי לאיזה מחלקה אני צריך ללכת בטירונות, יש מצב שאני בצרות ביום ראשון???

תשובות לשתי השאלות:

1. תכניתן = כותב תוכנה. ישנם שני סוגי תוכניתנים בצה"ל. האחד - בוגרי בסמ"ח (בית הספר למקצועות המחשב) - שהיה בעבר שלוחה של בה"ד 7 (בניגוד לבה"ד 7, הוא לא ממוקם ליד צריפין אלא בתוך מקשל"ר). בוגרי הקורס עושים קד"צ של חצי שנה (שלושה חודשים קורס מקוצר לעתודאים ולבעלי רקע) ואח"כ משרתים ביחידות צה"ל השונות (אלו תקנים שממר"מ מוכרת ליחידות אחרות). התוכניתנים במסלול הזה חתומים קבע יחסית ארוך, וזה נחשב לאחד המסלולים היוקרתיים יותר בצה"ל. סוג שני - תכניתנים שחורים - אריה על תקן שפן. אנשים שעוסקים בתכנות ביחידות השונות, אך מאיישים תקן בירוקרטי אחר (לדוגמא - עובד כללי, לוחם אב"כ, פקידה וכו'
). המשרתים במסלול הזה בד"כ לא עוברים קורסים והכשרתם מתבססת על ידע מוקדם ולימוד תוך-כדי עבודה (OJT). 2. אל חשש. ברגע שקיבלת תעודת חוגר - אתה בצבא. כשתתחיל ביום ראשון את הטירונות בבה"ד 7 תדע איפה אתה משובץ. במקרה הכי גרוע, במידה ובאמת לא משייכים אותך לאף מחלקה - פנה לאחד המ"כים (גם אם הוא לא שלך) ותסביר לו את הבעייה. זה קורה בקורס קצינים. זה יכול לקרות גם ב"טירונות".
שיהיה לך בהצלחה.

black_magic

New member
טללללללללללללללללללללללל

יאאאא זאת אני שליייי הלוחמת מהשייטת היהי

למעלה