פשתן

monkilita

New member
פשתן

קראתי באחד השיטוטים שלי ברשת שאם מבשלים פשתן במים מקבלים משהו סמיך ודביק המזכיר חלבון של ביצה ומשמש כתחליף לביצים במאפים ועוגות. קפצתי על הרעיון קניתי, בישלתי והשתמשתי.. אבל נראה לי שאני טועה בכמות, לא מצליח לי כלום.. לא העוגות ולא פשטידות.. מישהו מכיר? יכול לעזור? אני מאוד מתגעגעת למאפים..
 

haleth

New member
עוד על פשתן ותחליפי ביצה:

אפשר למצוא כאן: http://www.ivu.org/hebrew/recipes/
 

Michelle1

New member
תודה על הקישור, ושאלה../images/Emo51.gif../images/Emo35.gif

אמנם אומרים שאין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל אני יכולה להעיד שאני בשלנית מצויינת
אבל דווקא עם טופו אני לא כל כך מסתדרת. כשאני מקפיצה אותו בתוך תבשיל, אין בעיה, אבל בפני עצמו אני לא כל כך יודעת להכין אותו - רעיונות יתקבלו בברכה. שאלה שניה - לגבי איכסון: אני קונה אותו בבלוק קטן בתוך מי השריה, מעבירה לכלי אטום עם המים ושומרת במקרר, ולמרות זאת אחרי כשבוע הוא נהייה גועלי ואני צריכה לזרוק אותו. יש עיצות? תודה מראש
 

sidharta

New member
../images/Emo45.gif טופו....

דבר ראשון, מומלץ להחליף לטופו את המיים פעם ביום או לפחות פעם בשלושה ימים.... אחרת הוא מתקלקל... עכשיו..אם רוצים להכין מאכלים עם סויה אפשר לקנות גושי סויה מעובדת (נראה לפני הבישול כמו מעין בונזו...) שמשרים במים חמים, ותבלינים (נהדר עם סויה של קיקומן) למשך כחצי שעה ואז מבשלים כמו בשר... -כולל קציצות (מטגנים את ה"בונזו" לאחר ההשרייה ...וקוצצים במעבד מזון. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, פזרוזיליה וקצת קמח...יוצרים קציצות, מטגנים ו...יאאאממממ :) ) -או בתור תוסםת "בשרית" לפשטידות וקישים וכדומה. - אפשר להכין שניצלים מטופו- משרים מלבני טופו בתערובת של סויה איכותית ותבלינים (כוסברה, פלפל שחור, מלח וכו´)....למשך שעה...לאחר מכן מכינים כמו שניצל- קימוח, ביצה פירורים ו...לטיגון!!!! בתיאבון
 

Michelle1

New member
תודה, תודה

הארת את עיני. לא ידעתי שצריך להחליף לטופו המסכן את המים
יתוקן לאלתר.
 

דורון ק

New member
עוד כמה הצעות

בעיקרון טופו הוא מאכל שאומנם אין לו טעם משל עצמו(ניסוח אחר ל.....) אבל הוא סופג טעמים באופן נחמד. הנה כמה רעיונות(בנוסף לרעיונות הטובים שכבר רשמו לך): ספגטי(חיטה מלאה) עם רוטב עגבניות וטופו מגורר(מעין גבינה). סנדוויץ´ עם טחינה(או ממרח אחר),ירקות ופרוסות טופו. מרק "כתום" עם ירקות וקטניות(עדשים,שעועיץ וכו´) ולגרר למרק טופו. אם אני אחשוב על עוד רעיונות אז אני ארשום. בהצלחה
 

Michelle1

New member
וואו, ממש אוצר

נראה לי שאת השבועות הקרובים אני אאלץ לבלות במטבח
המון תודה.
 

guruyaya

New member
בקשה מהבוסית הגדולה

אתר מעולה (לא רק המתכונים). כדאי להכניס אותו לקישורים.
 
למעלה