פתאום הבנתי

lihi r

New member
פתאום הבנתי

עוד חודש זה יהיה שנה למסע שלי לפולין אתמול הסתכלתי באלבום המסע שלי והתעכבתי על התמונה של אושוויץ מלמעלה ופתאום הבנתי וקלטתי את הגודל של המקום ואת העוצמה שלו זה היה לי מאוד מוזר בגלל שבשבילי אושוויץ לא היה "רגע השיא" של המסע וגם לא ממש התחברתי למקום גם לכם זה קרה?

עידוק

New member
אני בדיוק היום חשבתי על זה...

שלימדו בביה"ס הגרמניים שגרמניה היא המדינה הכי טובה ושינו את התוכנית, ואז חשבתי על מקרה מסויים... שהוא לא משהו ששמעית כאמיתי אבל בטוח היה אחד כזה. כל משפחה יהודית,שמישהו מהם הצביע למפלגה הנאצית ומישהו אחר במשפחה לא, והיה ויכוח כמו בכל יום שישי, אתם יודעים-אדח בעד הליכוד אחד בעד העבודה, כזה ויכוח, ואפתאום המדינה הופכת לדיקטטורית ואח"כ כל המשפחה מובלת להשמדה, תחשבו על זה- איך ירגיש זה שהצביע להם? נכון שסה"כ פחות קול אחד לא קריטי,אבל איך הוא ירגיש? פשוט מפחיד המהירות וה..יעילות שהמשטר הזה עבד, כ"כ מהר הם הגיעו ל...אם תרצו-השגים כאלה, שזה מפחיד שדבר כזה קרה באמת. וגם אם לא מסתכלים על השואה עצמה, מדינה קטנה יחסית,נחשלת,שהייתה כמעט על סף עוני מוחלט,מצליח לכבוש כמעט את כל אירופה וכל זה ב6 שנים,6!! מפחיד... לא ידוע למה כתבתי את זה.. עידו

N o a m i t

New member
כן זה קורה..

הרבה אנשים יוצאים מאושוויץ "מאוכזים" אם אפשר לומר כך... אני נסעתי לפני בערך חודש וכן גם אני כמו עוד אנשים שאני מכירה בניגוד לציפיותיי מאושוויץ ,גם דנו על זה במסע ,כשאתה שומע את המילה שועה ישר עולה לך אושוויץ וההיפך, מאושוויץ יש הכי הרבה ניצולים והכי הרבה סיפורים, כשהייתי שם לא מזמן הכל פורח ויפה ושמש נעימה,משפחות עם עגלות וילדים קטנים מטיילים להם בין העירות באושוויץ (ואני לא חושבת שיש לילדים שלהם מושג איפה הם "מטיילים" באמת) היו שם גם לא מעט רוכבי אופניים. תשמעו,עצים ירוקים ויפים,פרחים,מדשאות ירוקות ויום שמש יפה,לא הייתם יוצאים לאיזה טיול קטן? זה מטריף,מעצבן,ומאכזב.

עידוק

New member
זה ממש מוגזם

"אשתי,מה דעתך על פיקניק רומנטי באושוויץ?" "לא,אבל מה עם בירקנאו?מאידנק?" זה מבזה את הפולנים, ובלל את זכרון השואה. שילדים רצים בין הביתנים שרק לפני 60 שנה (וזה שניות במונחים של היסטוריה) רצחו שם ילדים בדיוק כמוהם,בושה להורים. עידו

"יקירתי, אולי נתארח בהילטון-אושויץ"

בחיי. יש הילטון-אוושויץ. רשת מלונות הילטון הקימו מלון של הרשת במגורי הקצינים באוושויץ. מי בא?

עידוק

New member
רציני?

בושה,אבל לא מפתיע. זה פשוט אתר תיירות שחבל לא לנצל.. אחח...ההומור השחור פשוט עומד לי על קצת הלשון אבל אני אצנזר. עידו

כן. ראיתי בטלויזיה את המלון.

אגב, אני מנהלת את פורום התמיכה לבני הדור השני והשלישי. שם הומור שחור זה לחם חוקנו. אחרי שכתבתי את הודעתי זו, חשבתי שאולי זה יותר מדי עבורכם, ילדים יקרים...
מיכל.

גם אצלי אושוויץ לא היה../images/Emo77.gif

השיא של המסע ולא התחברתי פארה נאדה!!! אבל עדיין, כשאני מסתכלת על תמונות, אני לא ממש מרגישה משו.... בשבילי שיא המסע היה מיידאנק!

עידוק

New member
אצתלי באושוויץ לא הרגשתי כלום

אבל שחזרתי לארץ וחשבתי על זה, ככל שחשבתי על זה יותר, יותר הבנתי..

N o a m i t

New member
זה נכון...

אני אישית כשהגעתי לארץ חטפתי ת"בום"... רק בארץ אתה מתחיל לעכל,להבין,להיזכר איפה באמת היית.

Amazing18

New member
יש לי תמונה כזו,

מה עמדה נכון? אבל שלי כל כך קודרת, כל כך קרה, כל כך חורפית, כל כך רשעית, כל כך עצובה.. אני חייבת לסרוק אותה, אעלה אותה עוד היום. והיא בהחלט מתארת במבט הכי פשוט את העוצה, הגודל והרוע האינסופיים שקיימים שם. גם לי התמונה הזו עשתה משהו..

בלבלה

New member
אצלי השיא היה באושוויץ

כי המשפחה של סבא שלי ז"ל נספתה שם, בהתחלה לא השפיע עליי המקום כי המבנים שם ממש לא נראו כמו המבנים בבירקנאו או מיידנק, זה נראה כמו בניינים רגילים, כמו איזה מחנה קיץ אבל ברגע שנכנסו לבפנים וראינו את ערימות השיער והנעליים... וברגע שנכנסנו לביתן אחד והתחלנו להקריא שמות של הנספים מהמשפחה... אז באמת נשברתי. אף פעם בחיים שלי לא בכיתי בגלל השואה כמו שבכיתי שם, וחוץ ממני גם 95% מהמשלחת בכתה זה היה רגע ממש ממש מרגש בשביל כולם

למעלה