פתאום לא מצליחה לשאוב

שושה168

New member
פתאום לא מצליחה לשאוב

היי, אני חוזרת לעבודה אחרי 4.5 חודשים עם הנקה מלאה. בעבר הייתי שואבת בין הארוחות שלה בערב, כי הרגשתי שיש לי עודף של חלב ואכן הייתי שואבת כמויות יפות מאוד. בחודשיים האחרונים הכמות כנראה ירדה והותאמה לצרכיה, ולכן לא הרגשתי צורך לשאוב. בשבועיים האחרונים אני מנסה לשאוב בזמנים של הארוחות שלה, ובקושי רב מצליחה לשאוב... לציין שהיא יונקת ותמיד שבעה, לפעמים אפילו אחריי צד אחד. כבר התחלתי לקחת אתמול חילבה כי לא ברור לי למה אני לא מצליחה לשאוב את הארוחות שלה כשבעבר הצלחתי כ״כ בקלות... יש רעיונות או הצעות...? האם זה באמת אומר שירדה לי הכמות? למרות שהילדה אוכלת יפה מאוד ועולה במשקל? תודה...

שאיבות

שלום לך,
שינוי בכמות החלב הוא כל הזמן, לפי מה שאת מתארת היא שבעה ויונקת היטב לצרכיה ולכן אין צורך לשאוב כי היא מייצרת לפי הכמות שהיא צריכה.
כאשר רוצים לשאוב זה בנוסף ולוקח לגוף זמן להגיב לשינוי. אני מציעה שתנסי לשאוב מיד אחרי הנקת בוקר, אחרי הלילה בד״כ יש יותר חלב ואז יוצא יפה גם אחרי ההנקה. גם אם את לא מצליחה לשאוב לה מנה שלמה בפעם אחת את בהחלט יכולה לצרף מנות וליצור מנה בכמות שלה מכמה שאיבות (ניתן לחבר בין המנות רק לאחר שהגיעו לאותה הטמפרטורה).
מתי את מתכננת לחזור לעבודה? יש עוד זמן להתארגן? האם כבר חזרת וניסית לשאוב בזמני הארוחות ואז לא יצא? לעיתים כשהתינוק רחוק ממך יש קושי בשחרור החלב, לעבודה קחי איתך איזה בגד עם הריח שלה או תמונה ולפני שתתחילי לשאוב הסתכלי על התמונה או הריחי את הבגד ואז החלב ישתחרר יותר בקלות.
במידה ואת שואבת בעבודה אין צורך ליצור מאגר ענק של מנות אלא את יכולה לשאוב בעבודה, לשמור במקרר ולמחרת לתת לה את המנות הטריות ששאבת יום לפני.
יהיה בהצלחה!

למעלה