פתאום נלחצתי

פתאום נלחצתי

שלום לכולם,
אף פעם לא הייתי רשומה פה אבל מדי פעם אני קוראת. אני אמא לנויה בת שלוש קלאברית דו"צ. טופלה בגבסים למגיל שבוע עם ניתוחון של אכילס ונעליים עד גיל שנתיים. עד עכשיו הכל נראה בסדר אך לפני כמה שבעות היא התחילה להתלונן שכואבות לה הרגליים. היא ילדה מאוד פעילה כל הזמן קופצת ולא יושבת כמעט, אולי זה כאבי גדילה רגילים? קרה לכם משהו כזה?
הביקורת בעוד כמה שבועות אבל השאלה הנוספת שמשגעת אותי עכשיו היא איך זה שאמרו לנו להוריד את הנעליים בגיל שנתיים? ממה שאני קוראת פה כולם עם נעליים עד גיל 4.....
האם יש סטטיסטיקה של אחוזי נסיגה? אולי אני סתם רואה שחורות...
תודה רבה,
מיכל

היי מיכל, ברוכה הבאה

בקשר לכאבים אני לא ממש יודעת מה להגיד, אולי תנסי להקדים את התור? היא מתלוננת על כאבים באזור מסוים ברגל?

בקשר למשך הזמן עם הנעליים - אולי זה בגלל חומרת הק"פ שנויה נולדה איתה. מצד שני, אני יודעת שלא משנה ממש מה החומרה הרופאים ממליצים להיות עם הנעליים עד גיל 4. הטענה היא שככל שיותר זמן עם הנעלים = פחות נסיגות בעתיד.

אני לא יודעת לגבי סטטיסטיקה אבל אני מניחה שקראת פה סיפורים כאלה ואחרים בפורום אז את יכולה לראות שזה לא שכיח אבל גם לא נדיר.

אצל מי אתם מטופלים?

לילה טוב, נבט

כאבי רגליים

ואו איזו זריזה את!
נויה לא מתלוננת על מקום מסויים וכשאני שואלת אותה היא אומרת לי שכל הרגל כואבת לה וזה קורה רק בערב...
אנחנו מטופלים אצל ד"ר שינדלר בתל השומר, הגענו לשם יומיים אחרי הלידה ובאותה תקופה לא חיפשנו מישהו אחר או מקום אחר כי הקלאב פוט זו הייתה הפתעה בשבילנו לא ראו את זה במהלך ההיריון, אך נאמר לנו שזה תנוחתי כי היא הייתה מקדימה עכוז ואחיה התאום התיישב לה על הראש הבכיף שלו.
יום מקסים!

טאניוש

New member
תקדימי את התור, חבל להיות בלחץ

אם זה כלום (ומאד יכול להיות שזה כלום), הרופא ירגיע אותך. אם זו התחלה של הנסיגה, עדיף לתפוס מוקדם ככל האפשר.

melabess

New member
יש סטטיסטיקה

שלום מיכל,

לפני שעידו נולד הייתי בהרצאה על קלאבפוט שהועברה ע"י רופא מארה"ב שהיה מתלמד של ממציא השיטה (פונסטי).

אני זוכר שהוא דיבר על סטטיסטיקות בהצלחת הטיפול.

אני לא זוכר במדוייק את הנתונים, אני כן זוכר ש 95% מהילדים שהתמידו עם הנעליים עד גיל 4 הצליחו בטיפול.

אני זוכר שככל שהגיל היה נמוך יותר אחוזי ההצלחה ירדו (אל תתפסי אותי במילה, אבל אם אני לא טועה לגיל שנתיים היו 70% הצלחה).

אני מניח שהיית סיבה לרופא שטיפל בבת שלך להפסיק עם הטיפול (ההכשרה שלי מסתכמת בישיבה בהרצאה על קלאב פוט וגידול ילד).

אני הייתי קובע תור לחוות דעת שנייה בנוסף לביקורת שאת אמורה ללכת.

מקווה שזה לא משהו שצריך לדאוג ממנו.

בהצלחה,
שחר

תודה רבה

תודה רבה על התגובות שלכם,
הקדמתי את התור ואת כל השאלות אשאל את ד"ר שינדלר כבר ביום חמישי.
המון תודה

דיברתי עם חבר שהוא רופא משפחה בעניין

והוא אמר לי משהו מעניין באופן כללי -

לטענתו מנעד יכולות הבעת הרגש של ילדים בגיל 3 הוא מצוצמם והרבה דברים הופכים להיות "כואב לי". הוא אומר שלרגע אחד לא לזלזל בכואב לי ולבדוק אבל גם צריך לבדוק שזה לא קשור לדברים אחרים, רגשיים. נקודה למחשבה.

לילה טוב
נבט

רגרסיות ב CF

אכן הסטטיסטיקה מספרת על 95% הצלחה אצל מי שעשה תהליך מלא ע"ש פונסטי = עד גיל 4. אינני רופא אך אם אכן יש כאן נסיגה, לפי ראות הרופא, יש מי מהם שיבצע גיבוס סידרתי serial casting - דומה לגיבוס הראשון אך מתוך ניסיון להחלץ מהניתוח. בתוך אותם 5% יש מבנה כף רגל של CF הפחות טוב שלרוב ימצאו את עצמם בגיל מתקדם (6-7) עם הניתוח. זו כף רגל רחבה מאד, עם קשת מידיאלית (פנימית) גבוהה מאד, כף רגל "שמנמנה". לגבי כאבי כף הרגל - כמי שהיה פעם הורה לילדים קטנים הייתי ממתין יומיים עד שלושה ומנסה להבין אם אין כאן איזו תוצאה של פגיעה. אם ממשיך הכאב קיים סיכוי מאד קטן שיש צורך לשקול תמיכה בקשת המידיאלית. בכל מקרה, ראיתי כאן שיש מי שהמליץ על דעה שניה - מאד מצטרף להמלצה זו. מקווה שעזרתי - מיכאל, טכנאי אורטופדיה

רינתפ

New member
היי מיכל

הבן שלי בן 4 וכבר שהוא נולד הרופא המטפל שלנו אמר אמר שיש למעול את הנעלים עד גיל 4, כשעד אז היה נהוג לנעול נעלים עד גיל שלוש. תוך כדי הטיפול כבר עודכן שמומלץ לנעול נעלים עד גיל חמש, והיו בפורום הורים שבאמת המשיכו הלאה. שנתיים זה מוקדם מאוד ולא ע"פ שום פרוטקול, אבל יש ילדים רבים שההורים הפסיקו לנעול להם נעלים לפני גיל 3 או 4.
אנחנו הפסקנו לנעול קצת אחרי יום הולדת 3.

הרבה בריאות

למעלה