פתאום קם אדם בבוקר ....

היום 25.06.10 ארבע שנים בדיוק מאז נחטף גלעד.

מסע חייו של גלעד שליט יוצא לדרך. בואו לצעדה, או לחלקים ממנה להזדהות עם משפ' שליט. המסלול המתוכנן: 27.6 (ראשון) - יציאה בשעות בוקר מוקדמות ממצפה הילה לכיוון נהרייה ועכו 28.6 (שני) - יציאה מעכו לכיוון קריית מוצקין, בה מוצב דגל ענק עם דיוקנו של גלעד, ומשם צעידה לחיפה. 29.6 (שלישי) - יציאה מחיפה לזכרון יעקב 30.6 (רביעי) – יציאה מזכרון יעקב לחדרה 1.7 (חמישי) - יציאה מחדרה לנתניה 2.7 (שישי) - יציאה מנתניה להרצליה 3.7 (שבת) - לא צועדים 4.7 (ראשון) - יציאה מהרצליה לכיוון רעננה 5.7 (שני) – יציאה מרעננה לתל אביב ומשם הסעות לקונצרט למען גלעד של התזמורת הפילהרמונית בניצוחו של זובין מהטה בכפר עזה 6.7 (שלישי) – עלייה מתל אביב לאורך כביש 1 7.7 (רביעי) – המשך צעידה על כביש 1 לכיוון ירושלים 8.7 (חמישי) – צעידה בירושלים עד לאוהל המחאה שנמצא בסמוך למשכן ראש הממשלה זה הרגע שבו אנו מחיובים למשימות שגדולות ממטלות היום-יום שלנו, לחייל שנמק בשבי כבר ארבע שנים, לחברה ישראלית יפה שאסור לה לאבד את ערכיה. זהו מסע חייו של גלעד! זהו מסע חייב לכל אחד מאיתנו!

צעדתי היום בצעדה למען גלעד שליט

צעדנו מחדרה לאלונית במשמר השרון המון בני נוער ילדים בעגלות מבוגרים. רגשו אותי מבוגרים מבית אבות באזור שהחזיקו שלט תמיכה בסבא של גלעד. בצידי הדרך ובעיקר בצמתיים עמדו ועודדו המונים. עם
בהפסקה בצומת כפר הרואה הודיעו ברמקולים: שביבי מתכנן לתת הצהרה שקשורה לגלעד. לחצי שעה הייתי אופטימית שאולי אולי..היום יבוא הסיוט לסיומו. חזרתי מבושלת כמו עגבניה, תארו לכם מה עובר על ההורים

"וירכך ה' את לב פרעה" ....../images/Emo57.gif

את דעתי בקשר למצעד , ודרכי המחאה השקטות הללו כתבתי אי שם..... בשעתו, ישבתי באוהל המחאה בירושלים במשך יום שישי ארוך ארוך.... החתמתי על עצומה ,חלקנו דפי הסבר , ועד היום אני לא מבינה מה יש להסביר ומדוע צריך להיות בעמדת התנצלות , על העובדה שאין עליה עוררין שצריך לשחרר כל חייל שלנו שנשבה, ולהצילו בעודו בחיים. פגשתי שם גם בישראל האחרת זו שלא רצתה להזדהות , זו שמסרבת לשחרר מחבלים , זו שמנהלת ויכוחי סרק כי היא לא שרתה ולא תשרת בצבא , כי נוח לה לשבת בישיבה ממוזגת ולנהל לנו את החיים. כבר אז חשבתי שהישיבה הזו בשקט באוהל מחאה המצוי מאחורי ביתו של ראש ממשלה שאפילו ספק רב אם ראה את היושבים או שמע אותם, כי מסיבות בטחוניות האוהל הוקם די רחוק מביתו ואשתו לא טרחה לצאת אל המפגינים עם כוס מים אפילו פעם אחת, ספק רב אם מחאה מסוג זה תזיז לו משו. ההוא הלך ושרץ בידו , ומשפטיו ימשכו וימשכו שנים רבות כמיטב מלחמות ההתשה של מיטב עורכי דינו . יש האומרים שהיתה לו חובה מוסרית וגם יכולת לסיים אז את הפרשה במחיר נמוך יותר. אני לא יודעת אם יש מחיר כלשהוא לחיי ילד , לדעתי אין
ואף פעם לא היה . תמיד נמצאה נוסחה כזו או אחרת ,והחזרנו את כולם. מחבלים שוחררו וחדשים נלקחו , בתי הסוהר לעולם עומדים ואין חדש תחת השמש. הבאנו הביתה באותה נשימה את מיטב בנינו בארונות כמו את אותו סוחר סמים וכמה מרגלים, אז למה להצהיר את ההצהרה המצמררת "לא בכל מחיר"
מתי ישולם המחיר ? כשנקבל אותו חלילה בארון? שעקבותיו יעלמו באירן? אין בכוונתי לצעוד, אבל אגיע לעצרת להצטרף למחאה שאני מקווה שתהיה האחרונה ושתביא לשחרורו.

אסנתפ

New member
אני מניחה שהשמש היא הבעיה הקטנה של ההורים..:(

הלוואי שיחזור בקרוב.

../images/Emo236.gif|כלהכבוד../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

הערב ב 19.00 קבלת שבת מול ביתם של שרלה וביביהו בקיסריה מי ינחש היכן יהיו השניים באותה השעה?

אילו יכולתי הייתי נותנת

לך חיבוק,לך ולכל ההמונים שתומכים ומלווים את המשפחה,ההולכת וגדלה. צעדתי מזכרון יעקב לאור עקיבא,ולא הרגשתי שום דבר קשה,מלבד אהבה ותמיכה רבה באויר. אני מתכוונת לצעוד שוב בימים הקרובים, ויודעת, שהכוח הרב שהולך וגובר יעשה את שלו,גם כן. ושבאמת ,באמת, באמת יקרב הרגע לסימני השחרור והשיבה הבייתה.

הסיטואציה מחברת בין הלבבות.

התחבקתי המון
מצ"ב קישור ליוזמה מדהימה "חיבוקי חינם"

w o m a n 10

New member
כל הכבוד ../images/Emo70.gif!../images/Emo70.gif

רק עכשיו קראתי. עידית מקסימונת, מחווה יפה עשית בעניין חשוב. גם אנחנו התכוונו לצעוד ביום שלישי במסלול שיותר קרוב לאיזורינו אבל הרגל הציקה לי אז וויתרתי. כל הכבוד
נקווה שמשהו יזוז.

אני אופטימית ../images/Emo13.gif

היית בעצרת וזאת תרומה עצומה למשפחה
בגמר העצרת ראינו את אמא של גלעד בטלויזיה, בפעם הראשונה שראיתי חיות בשפת הגוף שלה. מתי אתם מגיעים להנות מים בלי

w o m a n 10

New member
אופטימיות היא טבע שני אצלך ../images/Emo24.gif

כן, אני חושבת שהם יוצאים מחוזקים. אבל המבחן האמיתי הוא מבחן התוצאה. נגיע בקרוב

כמי שמאמינה,שהפעם זה עד הסוף

ולאחר המחאה ה"הולכת" וגוברת, גלעד ישוב הבייתה חי.אין ספק בכלל!!! טוב שיש מי שיושב באוהל המחאה,יש מי ש"מתפלל" לשובו הטוב ,יש מי שצועד, יש מי שמנהל את הכל ואני יכולה להסיר את הכובע בפני חברתי יעל רוט ברקאי ולאחיותיה המדהימות גם כן,מפרדס-חנה, על ארגון המשמרות למול בניין ראש הממשלה. אני ,כמובן,אתפוס את תפקיד הצועדת ואתלווה לכל ההמון התומך ורוצה, באיזור חדרה. כולם מוזמנים להיות נוכחים,כאן ,שם ובכל דרך למען הילד / החייל. העיקר ל"חבק" באהבה רבה את המשפחה הזקוקה לכ"כ הרבה עדוד.

פתאום קם אדם בבוקר ....../images/Emo104.gif

ומרגיש כי הוא עם ומתחיל ללכת, ........כך כתב המשורר אמיר גלבוע היה זה מצמרר ומרגש כאחד ,כעשרת אלפים איש נתקבצו ובאו מכל בארץ למפגן תמיכה במשפחת שליט , בפארק אשכול שבנגב , המאובק וצהוב הקוצים , לא הרחק מהמקום בו גלעד נלקח בשבי. קולו הסדוק של שלמה ארצי וצלילי הפילהרמונית התערבבו בדמעותיה של אביבה שליט, ומצלמות הטלויזיה דאגו להעביר את הרגע בשדור חי מתוך מסכי הענק שהוצבו שם אל תוך הפלזמה הביתית. אני לא חושבת שנועם ואביבה שליט , ויתר המארגנים המדהימים של כל הפרוייקט למען שחרורו של גלעד , תארו לעצמם את ההענות , התמיכה והאחווה שהמצעד הזה יביא איתו. ו ז ה אולי הערך המוסף. אותו רוב דומם שאיננו שומעים עליו , ואיננו קוראים עליו, ששמו לא מופיע באיזכורים על אלימות , פשע, שחיתות , ויתר תחלואי החברה הישראלית , מביע את תחושותיו ואת מחאתו מול הממסד האטום והמדושן שכל ענינו הוא לשמור על ישבנו הקואליציוני, על ידי הצטרפותו לאותה צעדת- מחאה יום יומית, ואמש הפגין בקונצרט הזעקה בפארק אשכול. עשרת אלפים איש הגיעו בשקט והתפזרו ללא דחיפות או צעקות . אפשר היה לחוש את הסולידריות והאהבה ממש באויר עם תינוקות במנשאים וילדים על הגב, קשישים שנשענו על הליכונים , חניכי תנועות הנוער וקבוצת שייכים בדואים ישבו כתף ליד כתף ........כעם .......כמו פעם .כמו שהיינו מייחלים לחזור ולהיות. היתה תחושה , של צמאון לאותו מסר נקי וטהור , של פשטות , ועממיות מאחדת , בדבריו של נועם שליט , שנראה שאם יחליט לעמוד בתום המאבק בראשות מפלגה חדשה, ההמונים שנקבצו יתנו לו את המנדט
פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש כי הוא עם ומתחיל ללכת, ולכל הנפגש בדרכו קורא הוא שלום........ הלוואי ובקרוב נתראה בקונצרט לרגל שחרורו של גלעד , אחלתי לנוסעי האוטובוס אותו ארגנתי והלוואי ואף הורה לא יעמוד בהתנסות הזו לעולם!

w o m a n 10

New member
שוקולדה, גם את היית שם? ../images/Emo23.gif

אנחנו היינו, אישי ואנוכי. התיאור שלך כל כך נכון.
אעפ"י שההצטרפות לקונצרט הזעקה היה מתוכנן לא נרשמנו להסעה, נסענו ברכבנו הפרטי עד לנקודה בה עצרו אותנו.... מרחק כמה דקות נסיעה מהפארק. חנינו והצטרפנו לאחת ההסעות שעצרה במחסום. אוטובוס מלא בני נוער מאופקים. הנערונת שהייתה "אחראית אוטובוס" הקפידה לרשום את פרטינו ואת מספרי הטלפון במידה ולא נמצא אותם. האחריות לחזרתנו בשלום הרשימה אותי. הכניסה והיציאה מהפארק היו מתישים אך נתקבלו באהבה ובהבנה.. ממש כפי שכתבת. זו גם הייתה האווירה הכללית. סיפור מחווה קטן של ישראל היפה שהתרחש ממש לצידנו. זוג קשישים דובר אנגלית ישב על האין דשא על מגבת חוף ש"נתרמה" להם ממשפחה שישבה בסמוך. הם נראו תיירים. ואז הצטרפה ליושבים אישה מבוגרת שבאה עם כסא מתקפל , לאחר כמה דקות ישיבה הבחינה בזוג ובלי היסוס הציעה את הכיסא לקשישה ממנה והתישבה על האדמה החשופה. מחווה קטנה האומרת הרבה. מצטרפת לסייפא שלך. הלוואי ובקרוב נתראה בקונצרט לרגל שחרורו של גלעד.

maia15

New member
מחמם את הלב נותן עדיין את ההרגשה שיש לנו בכל

זאת אנשים נהדרים בארץ נהדרת.... מקווה בכל ליבי שהצעדה הזאת והקונצרט הזה, והאנרגיות הטובות האלו, יעשו את העבודה. אשמח לבוא לקונצרט הבא, לחבק את גלעד שליט ולהעניק לו במתנה את ספרי 'פלאפל בכיכר ציון'.... ערב טוב לכולם.

למעלה