פתגם תמוה ביידיש

yaely2

New member
מנהל
פתגם תמוה ביידיש

וואס קלענער דער עולם – גרעסער די שמחה
ככול שהקהל מועט יותר - השמחה רבה יותר.

הכנסתי את הפתגם הזה לאחת הקבוצות שלי יידיש בפייסבוק וקיבלתי תגובות המערערות את נכונות הפתגם ואפילו היו שטענו שבשפות אחרות הפתגם הפוך במהות. דחקתי את עצמי לפינה והשבתי בחצי פילוסופיה.
השבוע הייתי במס הכנסה. תור ארוך השתרך ליד אחד החדרים ואני הייתי בלחץ של זמן. שאלתי כרגיל מי אחרון והשיבו בשאלה "לאיזה חדר את צריכה? יש כאן חדר בתוך חדר".בנוסף, שני בני אדם עזבו את התור ללא סיבה. הקהל התמעט והתרבתה שמחתי". כנראה שהכוונה של הפתגם איננה "אני צריך קהל רב כדי לשמוח" אלא ככול שיתמעט הקהל זה יגרום לשמחה.

יעלי

yaely2

New member
מנהל
המוצאות אותי היום

הבוקר נסעתי להרצליה. מדוע? כי למטה בבנין שלי הייתה מודעה שדרושים אנשים לעבודה עצמאית באינטרנט. עבודה מהבית. צלצלתי להתעניין והזמינו אותי להיום בעשר.
כמוני היו עוד מאה איש שרצו להרוויח בין טאטוא לבישול. שעה וחצי של הרצאה בה המרצה דיבר סחור סחור מבלי לומר כלום על הנושא. בנוסף המון המון שאלות כמו בגן. "אתם רוצים להתעשר?" אם מקהלת התשובה לא הייתה מספיק חזרה הוא חזר ושאל, עד ששמע את הכן הרצוי. ועוד "יש לכם רצון להתחיל דף חדש?" וגם כאן חיכה שהרוב יענה בכן. בסיום אמר שיש עוד שני מפגשים. במפגש הבא יתנו הסבר על השיטה ובפגישה השלישית יקימו צוותים. אלה שמוכנים להמשיך יפנו להירשם אצל הפקידים. מ'כפת לי עוד פגישה. אלא שאז הסביר המרצה שהפגישה השנייה עולה 100 ₪. תארו לכם 100,000 שקל לערב הרצאה – לא רע. (מאה איש כפול מאה שקל) ואנשים הלכו ושלמו. ראו אותי הולכת לכיוון הדלת ומיד עטו עליי כמה נציגים. מה קרה? אמרתי "הוא סיפר על הכספים הרבים שהוא מרוויח בזכות התוכנית, אז למה הוא צריך את 100 ש"ח שלי?
יעלי

yaely2

New member
מנהל
צודקת משתפרת. אפס אחד נדחף לי באמצע

משתפרת, לפי השיטה שלו שאינני יודעת מהי הוא מהר מאוד ישלים למאה אלף.

שבת שלום

יעלי

למעלה