פתוח בשבת, וכשר🇮🇱

mיטלמן

Well-known member

בהצלחה.
אני מכירה כמה מקומות שמבוססים על תשלום לא במקום, מבוסס על אמון.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

בהצלחה.
אני מכירה כמה מקומות שמבוססים על תשלום לא במקום, מבוסס על אמון.
תודה העלתי את הנושא.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
איך נשמע לכם הרעיון?

אחוז מסוים לא משלמים, אחוז קטן אבל קיים. עוקצים את המקום או שמשאירים טלפון לא נכון. אבל החלטתי לשחרר

Harrington

Well-known member
מנהל
מבחינת האמון בין בעלי המקום ללקוחותיו, אחלה רעיון. כנראה שהוכח לו שזה עובד ועם ישראל רובו ככולו אמין וישר. אחרת מן הסתם היה כבר סוגר מזמן.

לגבי הכשרות עם כל הכבוד לדובר, כל בעלי המקומות בירושלים (ולא רק) נוהגים לומר שאוכלים אצלם הרבה דתיים גם אם אין להם תעודת כשרות :). זה לא חדש. אם זה נכון או לא? אין לי מושג. אבל רוב הציבור שומר המצוות לא יאכל במקום שאין בו תעודת כשרות. אגב אם אינני טועה, הרבנות העניקה בעבר תעודות כשרות למקומות שנהגו על-פי ההלכה, כן היו פתוחים בשבת אך לא גבו תשלום. זוכר שהיה מקום כזה בעיה"ק. כך שעקרונית הדבר אפשרי. ודאי כך כיום כאשר אפשר להנפיק תעודת כשרות גם של רבנות לא מקומית (רפורמת כהנא). אולי המקום הזה לא עומד בדרישות ההלכה, אבל בשביל לדעת את זה צריך שהכתבה תציג גם את תגובת הרבנות העירונית.

ריקי זו אני

Well-known member
מהשבוע הראשון שלי בחווה שבנויה על עדר כבשים לבשר, עלו אצלי המון שאלות לגבי כשרות וכל מה שנלווה. והשאלות עומדות.
1. יש בארצנו הקטנטונת הרבה אלפי טלאים וטליות שנשחטים בשחיטה שחורה...
ברור שיהודי ששוחט שחיטה שחורה לא מנפיק... תעודת כשרות...
2. בין שבת לכשרות... שביום שישי מעמיסים משאית בבשר כשר למהדרין בבית מטבחיים... המשאית אמורה לצאת לדרכה ביום א בבוקר... אבל הנהג... העדיף לישון באותו לילה אצל חמתו... הבשר נסע בשבת... הרכב נוהג ע"י נהג יהודי... מה דין תעודת הכשרות???

Harrington

Well-known member
מנהל
מהשבוע הראשון שלי בחווה שבנויה על עדר כבשים לבשר, עלו אצלי המון שאלות לגבי כשרות וכל מה שנלווה. והשאלות עומדות.
1. יש בארצנו הקטנטונת הרבה אלפי טלאים וטליות שנשחטים בשחיטה שחורה...
ברור שיהודי ששוחט שחיטה שחורה לא מנפיק... תעודת כשרות...
2. בין שבת לכשרות... שביום שישי מעמיסים משאית בבשר כשר למהדרין בבית מטבחיים... המשאית אמורה לצאת לדרכה ביום א בבוקר... אבל הנהג... העדיף לישון באותו לילה אצל חמתו... הבשר נסע בשבת... הרכב נוהג ע"י נהג יהודי... מה דין תעודת הכשרות???
לא בטוח שתושפע מכך, אבל זאת שאלה לגורם שמנפיק את התעודה. על אף שאני שונא שאומרים 'לא זו השאלה' בכל זאת אקשה בשאלה נוספת/אחרת, אם לא ניתן לסמוך על הגורמים שעוסקים בעניין והם מזייפים בעניין שמירת שבת, כיצד ניתן לסמוך עליהם בעניין השחיטה עצמה?

ריקי זו אני

Well-known member
לא בטוח שתושפע מכך, אבל זאת שאלה לגורם שמנפיק את התעודה. על אף שאני שונא שאומרים 'לא זו השאלה' בכל זאת אקשה בשאלה נוספת/אחרת, אם לא ניתן לסמוך על הגורמים שעוסקים בעניין והם מזייפים בעניין שמירת שבת, כיצד ניתן לסמוך עליהם בעניין השחיטה עצמה?
זו בדיוק השאלה ששאלתי...
אני כמשל מוכרת טלאים בעשרות לשוחטים לפני הפסח. השוחטים הם בעלי הסמכה לשחיטה ולניקור שיש להם קהל שמאמין לשחיטה שלהם. השוחט שחט וניקר והכריז על הבשר 'חלק', בשבת אחרי השחיטה בחתן של רוכש הבהמה שהוכרזה נוסע עם הבשר בשבת... האם ההכרזה בטלה??? האם הבשר לא כשר פתאום?
כנ"ל לגבי קבב שקניתי במרכול. רשום 'כשר' וכו.

Harrington

Well-known member
מנהל
זו בדיוק השאלה ששאלתי...
אני כמשל מוכרת טלאים בעשרות לשוחטים לפני הפסח. השוחטים הם בעלי הסמכה לשחיטה ולניקור שיש להם קהל שמאמין לשחיטה שלהם. השוחט שחט וניקר והכריז על הבשר 'חלק', בשבת אחרי השחיטה בחתן של רוכש הבהמה שהוכרזה נוסע עם הבשר בשבת... האם ההכרזה בטלה??? האם הבשר לא כשר פתאום?
כנ"ל לגבי קבב שקניתי במרכול. רשום 'כשר' וכו.
זו שאלה לפוסקי הלכה, קטונתי. רק נזכיר שלא כל מה שכשר גם מותר לאכילה. המושג כשר מבחינה זו יכול לכלול היבטים שונים. אז בהמה שנשחטה כהלכה, אוקיי, זה צעד אחד ממכלול של צעדים שצריכים להתקיים כדי שהמוצר המוגמר ייחשב ככשר. אבל זה לא הצעד היחיד.

ריקי זו אני

Well-known member
זו שאלה לפוסקי הלכה, קטונתי. רק נזכיר שלא כל מה שכשר גם מותר לאכילה. המושג כשר מבחינה זו יכול לכלול היבטים שונים. אז בהמה שנשחטה כהלכה, אוקיי, זה צעד אחד ממכלול של צעדים שצריכים להתקיים כדי שהמוצר המוגמר ייחשב ככשר. אבל זה לא הצעד היחיד.
מאחר שאני בהגדרה, או משובצת..., כשומרת מסורת, שגם כאשר אני לא מקפידה, הרי שברור לי שאני לא רוצה להכשיל... ומאחר ויש שאלות פרקטיות כמו שאלה שהבאתי מעלה... אני מבינה שמשהו רוצה להחמיר... אבל גם המחמיר לא יכול לכל הפרצות... וטוב שזה יובן כך...

Harrington

Well-known member
מנהל
מאחר שאני בהגדרה, או משובצת..., כשומרת מסורת, שגם כאשר אני לא מקפידה, הרי שברור לי שאני לא רוצה להכשיל... ומאחר ויש שאלות פרקטיות כמו שאלה שהבאתי מעלה... אני מבינה שמשהו רוצה להחמיר... אבל גם המחמיר לא יכול לכל הפרצות... וטוב שזה יובן כך...
לא בטוח שמדובר בהחמרה. זאת שאלה כאמור לפוסקי הלכה ו/או למעניקי ההכשר. יתכן שמדובר בהלכה עניינית נטו שתקפה למקלים ולמחמירים כאחד. בדיוק בשביל זה יש את אלו שהתמקצעו והתמחו בתחום, למדו בו עשרות שנים ונהפכו לכתובת המוסמכת להשיב על שאלות כאלו.

למעלה