פתחית עסק
שלום , ברצוני לפתוח עסק ביתי להכנת פרלינים .אני מעוניינת להקים עסק פטור שיכניס באזור האלף -3000 ש"ח בחודש לא יותר .
בגלל שהבנתי שמשרד הבריאות לא נותן אישור לעסקי מזון ביתיים ואני לא מעוניינת לעבוד ללא ביטוח .
עלה הרעיון להשכיר מטבח ולהכין שם את הפרלינים .
השאלות
1.אם אני מכינה כמות גדולה במטבח שיש לו אישור משרד הבריאות , אני יכולה לקחת את הפרלינים ולאחסן אותם אצלי במקפיא ואז למכור מהבית והאישור עדיין תקף ?
2. ברגע שמצאתי מטבח כזה איך בדיוק אני מגישה בקשה לאישור ?
שאלות נוספות
אם לא מכרתי כלום במהלך החודש או היו מכירות בסכום מאוד נמוך ,מה קורה מבחינת מס וביטוח לאומי ?
(אני נשואה כיום ולא עובדת ובעלי משלם ביטוח)
אני מעוניינת במקביל להחזיק חנות באייביי צפי מכירות עד500 ש"ח בערך בחודש ,עוד שנה בערך אני הסיים את הלימודים ואז רוצה להתחיל לעבוד בתור פרילנסרית בפיתוח .
בהתייעצות עם רואת חשבון היא דבר ראשון הציעה לי לקרוא לעסק על שמי ..אבל לא בדיוק הבנתי מה אני אמורה לרשום בהגדרת עסק ?
בנוסף איך בדיוק מדווחת על מכירות באייביי ? הכסף עובר לפייפאל וגם פייפאל וגם אייביי גוזרות קופון ,בנוסף מדובר בדולרים ולא בשקלים .
שאלה נוספת אם העסק הפסיק להרוויח חובה לסגור אותו או שכל חודש אני מגישה דוח שאין רווחים ?
בנוסף הבנתי ש25% מוגדר כהוצאות .איזה קבלות אני שומרת מעכשיו ? (ארנונה ,חשמל,מים ,גז ,נייד,חשבונות מכולת ורכישת ציוד לעסק אם צריך ,קורסים מקצועיים ) עוד משהו ?
הרעיון דרך אגב שעומד מאחורי זה הוא רצון שלי לממן את הגן של התינוק שיעלה באזור ה3000-3500 ש"ח בחודש ובעצם למנוע מינוס חודשי שיכול להיווצר כתוצאה מהתשלומים לגן .
אני לא רוצה להסתבך ולכן אשמח מאוד להסברים עיניינים וכמובן רעיונות נוספים לגבי עסק מזון ביתי ואיך לבטח את עצמי יתקבלו בברכה
מבחינת סקר שוק עשיתי חלקית וזה עדיין בעבודה .
תודה לעונים ולעונות .
שלום , ברצוני לפתוח עסק ביתי להכנת פרלינים .אני מעוניינת להקים עסק פטור שיכניס באזור האלף -3000 ש"ח בחודש לא יותר .
בגלל שהבנתי שמשרד הבריאות לא נותן אישור לעסקי מזון ביתיים ואני לא מעוניינת לעבוד ללא ביטוח .
עלה הרעיון להשכיר מטבח ולהכין שם את הפרלינים .
השאלות
1.אם אני מכינה כמות גדולה במטבח שיש לו אישור משרד הבריאות , אני יכולה לקחת את הפרלינים ולאחסן אותם אצלי במקפיא ואז למכור מהבית והאישור עדיין תקף ?
2. ברגע שמצאתי מטבח כזה איך בדיוק אני מגישה בקשה לאישור ?
שאלות נוספות
אם לא מכרתי כלום במהלך החודש או היו מכירות בסכום מאוד נמוך ,מה קורה מבחינת מס וביטוח לאומי ?
(אני נשואה כיום ולא עובדת ובעלי משלם ביטוח)
אני מעוניינת במקביל להחזיק חנות באייביי צפי מכירות עד500 ש"ח בערך בחודש ,עוד שנה בערך אני הסיים את הלימודים ואז רוצה להתחיל לעבוד בתור פרילנסרית בפיתוח .
בהתייעצות עם רואת חשבון היא דבר ראשון הציעה לי לקרוא לעסק על שמי ..אבל לא בדיוק הבנתי מה אני אמורה לרשום בהגדרת עסק ?
בנוסף איך בדיוק מדווחת על מכירות באייביי ? הכסף עובר לפייפאל וגם פייפאל וגם אייביי גוזרות קופון ,בנוסף מדובר בדולרים ולא בשקלים .
שאלה נוספת אם העסק הפסיק להרוויח חובה לסגור אותו או שכל חודש אני מגישה דוח שאין רווחים ?
בנוסף הבנתי ש25% מוגדר כהוצאות .איזה קבלות אני שומרת מעכשיו ? (ארנונה ,חשמל,מים ,גז ,נייד,חשבונות מכולת ורכישת ציוד לעסק אם צריך ,קורסים מקצועיים ) עוד משהו ?
הרעיון דרך אגב שעומד מאחורי זה הוא רצון שלי לממן את הגן של התינוק שיעלה באזור ה3000-3500 ש"ח בחודש ובעצם למנוע מינוס חודשי שיכול להיווצר כתוצאה מהתשלומים לגן .
אני לא רוצה להסתבך ולכן אשמח מאוד להסברים עיניינים וכמובן רעיונות נוספים לגבי עסק מזון ביתי ואיך לבטח את עצמי יתקבלו בברכה
מבחינת סקר שוק עשיתי חלקית וזה עדיין בעבודה .
תודה לעונים ולעונות .