פתחתי במעט את הטבעת אתמול

dudi 25

New member
שאלה לבעלי הטבעות

נותחתי באסותא ת"א ע"י ד"ר אבינוח הנפלא. יש לי טבעת מעבר לשנה ואני מאוד מרוצה ממנה, אני סגור על 9 cc ואני כבר נראה אדם רגיל שאף פעם לא היה שמן, המחמאות זורמות שאני חתיך, וזה נעים לשמוע.. הורדתי כ-30 ק"ג כשהצפי הוא כ-40 ק"ג.

מה שכן כשאני מעוניין לאכול טוב בליל שבת (אני אדם דתי כך שיש אצלנו בכל שישי בערב ארוחה משפחתית) בניגוד לכל השבוע אני פותח בקבוק סודה לשתייה חדש כשהגזוז עדיין חזק, ואני שותה ברציפות שלשה כוסות מי סודה, במקרה זה הטבעת נפתחת איכשהוא ואני יכול לאכול ארוחה נורמלית לאט אבל ברוגע בעקבות מי הסודה אפשרי לאכול ארוחה ממש סבירה ונעימה, אמנם עדיין יש הגבלה יחסית אבל אי אפשר להשוות בין טבעת סגורה על 9 cc שבקושי אני יכול לשתות כוס מים בשעות הבוקר מאשר לאכול ארוחה נורמלית בדומה במעט לימים שלפני הטבעת.

השאלה העיקרית שלי שבזכותה פתחתי את האשכול היא לגבי כאב עמום לא מורגש במיוחד שיש לי, אבל בכל זאת מטריד אותי במעט, זה קורה רק במקרה בו אני אוכל טוב, במקרה כזה הכאב מופיע לאחר הארוחה בצד ימין של הבטן, זה קורה רק כשאני אוכל ממש טוב בעזרת פתרון מי הסודה שהצגתי כאן לעיל, (כי אחרת בלתי אפשרי לאכול טוב) ואז הכאב הוא לא להרבה זמן אלא לכחצי שעה, ונעלם, עד הפעם הבאה שאני אוכל טוב.

יש לכם מושג מהכאב הזה?
האם זה קורה לכם גם שכשאתם אוכלים טוב?
ידוע לכם במה ואיך מדובר?

חשוב לי להדגיש שהכאב ממש עמום ולא כ"כ מורגש ושווה לפעמים לאכול טוב אף שהכאב הזה מופיע.

תודה מראש על העונים ועל המתייחסים.
המשך סופ"ש שמח במיוחד.
דודי.

קוביd1

New member
שלום דודי חג פורים שמח

כייף לשמוע שירדת 30 ק"ג ואתה מבסוט ,תרד במשקל עד לרגע שתרגיש שזה מספיק ,ולא לפי איזו טבלה דבילית של BMI.
עכשיו עניין 3כוסות הסודה בפול גז שאתה שותה ,רוב הרופאים אוסרים לשתות מוגז הם טוענים שזה יכול לגרום לתזוזת הטבעת ,ד"ר אבינוח לא אוסר לשתות מוגז ,\הכאב לפי דעתי בגלל שאתה אוכל מעל הכמות שאתה צריך ,אפשר לאכול טוב אבל לא להגזים ,אני הייתי מציע לך להיזהר קצת עם הסודה בפול גז ,אני גם שותה קולה אבל שם בכוס גדולה עד שחלק מהגזים יצאו ,בטח תגיד לי סודה בלי גזים זה כמו פיש ואסר (זה באידיש) בעברית סודה בלי גזים זה כמו פיפי
תשתדל לאכול פחות ואולי יותר לאט ותראה מה קורה

חג פורים שמח

קובי

אופירA

New member
מנהל
מושג

קודם כל, כדאי להחליף את המושגים. הביטוי "לאכול טוב" הוא ביטוי אבסורדי.
ידוע לי על מה שאתה מדבר - זה כאב שיקרה לך תמיד אם תאכל כמות גדולה של מזון.

לי זה לא קורה כשאני אוכלת טוב, כי לאכול טוב בשבילי זה לאכול בריא, לאט ובכמויות קטנות, כל 3 שעות, ועם דגנים מלאים וסיבים תזונתיים והרבה ירקות. זה טוב לבריאות.
לאכול הרבה בבת אחת בסעודת שבת זה לא טוב לבריאות. לכל הביסים מכל מנה יש אותו טעם, ואפשר ליהנות מכל המאכלים גם בכמות יותר קטנה של ביסים.

הצעות נוספות, מלבד החלפת המושג:
1. במקום סודה נסה לשתות 3-4 כוסות מים, לאט ובמתינות לפני האוכל. אני עושה זאת לאחר הקידוש או לאחר ביס אחד קטן של המוציא.
הסודה מפעילה לחץ על הוושט, ולחץ זה מאמץ. מערכת העיכול תתעייף עם הזמן ותעשה צרות, ואנו רוצים למנוע את הצרות. אמנם אחרי שנה המערכת עוד חזקה, אבל אנו רוצים שהטבעת והבריאות ימשיכו עוד הרבה עשרות שנים, ולא רק עוד שנה.
2. אם המים לא עוזרים, ואתה מעדיף את הסודה, אין בעיה - אבל תפחית את כמות המזון ב-20% ותראה איך לא יהיו לך כאבים. נכון שהכאבים לא בלתי נסבלים, אבל הם מעידים שיש הרבה עומס ולחץ על הקיבה, ושזה לא בריא ככה. אתה עברת ניתוח ועשית אותה חולה לא בשביל לאכול הרבה ולהעמיס עליה, אלא בשביל להכריח את עצמך לאכול פחות.
אז מהיום משנים טרמינולוגיה: לאכול טוב = לאכול פחות.
3. לשם הבריאות, לא כדאי לסגור טבעת עד כדי כך שאי אפשר לשתות בבוקר. זה לא בריא. כדאי לפתוח במעט, ולאכול יותר ירקות, כי אז אתה אוכל יותר מזון אבל פחות קלוריות.
אם אתה רוצה הדרכה טכנית שתתאים לאורח החיים שלך - תתקשר להתייעץ.
4. אני דתית לא פחות ממך, חרדית, ואוכלת מצוין בסעודת שבת. למדתי מה הכמות שממנה אתחיל להרגיש כאב מרוב אוכל, ואני יודעת מתי לעצור בכמויות.
אני מאוד ממליצה לדתיים לעשות הפסקות בזמן האכילה לכמה דקות, ולהתכוון למה שכתוב בגמרא, שמי שעוצר באמצע תאוותו ומפסיק לאכול זה נחשב כמו תעניות. להתכוון לקדש את עצמך ולמסור את התאווה לאלוקים, ולאכול לשם הבריאות.
אם הגענו למצב שנאלצנו לחבל ביצירה האלוקית בגלל שלא היה לנו כוח לעצור באכילה - לפחות שייצא מזה משהו רוחני טוב, מעין תשובת המשקל ותיקון לבעיה שהביאה אותנו למצב זה.

dudi 25

New member
פתחתי במעט את הטבעת אתמול

הייתי סגור על 9cc, בגלל הסגירה ההרמטית לא יכולתי לשתות כמעט מים, רק בעזרת משקה מוגז.
לאחר חצי שנה של קשיים באכילה ושתיה החלטתי לפתוח את הטבעת בחצי cc,
השינוי מאוד משמעותי מבחינת שתיה, ואני כבר שתיתי קפה במשרד הבוקר כמו בימים שעברו, בנוסף המים עוברים כרגיל ונראה שהטבעת השתחררה במעט, וזה חשוב.
הרופא ניסה לשכנע אותי לפתוח cc שלם ואף יותר אבל לא הסכמתי, אני לא רוצה למצוא את עצמי עולה חזרה את ה-25 ק"ג שירדתי.

רציתי לשאול לגבי אכילה.
מאתמול לא אכלתי עדיין כלום לאחר הפתיחה מלבד קצת גרעיני חמניה.
האם היום אני יכול לאכול כרגיל? או שצריך לשמור על כלכלה רכה יום יומיים?

תודה מראש.

קוביd1

New member
טוב עשיתה שפתחתה את הטבעת

צריך לרדת במשקל אבל צריך איכות חיים \מה זה לסגור עד כדי חנק בלי יכולת לשתות ,אולי תיהיה רזה אבל רזה וחולה ,ואני אומר לך שזה ממש לא כדאי.
אתה יכול לנסות לאכול כלכלה רכה ,גבינות מעדני חלב .

תשמור על עצמך בלי לעשות שטויות

קובי

אופירA

New member
מנהל
אחרי פתיחה אפשר לאכול רגיל.

למה לא אכלת אחרי הפתיחה כלום?

חבל שבמשך חצי שנה התמדת בקשיי אכילה ושתייה. צריך היה לפתוח את הטבעת כבר אז, אבל רק ברבע CC. ובהמשך, אם היה נוצר צורך, היה צריך לפתוח עוד רבע CC.
וודאי שאין צורך לפתוח CC שלם ויותר. זו טעות מוחלטת. למה הרופא אוחז בטעות הטפשית הזו? 1/2CC זה בד"כ המון.

בפעם הבאה שתרגיש שאתה יותר מוגבל באכילה ובעיקר בשתייה (זה יכול לקרות במשך הזמן), אל תחכה יותר מידי, ותפתח 1/4CC בהתאם לצורך, מתי שצריך.

למעלה