פתח לשרשור: משל נונסנס חדש

פתח לשרשור: משל נונסנס חדש

ירוק או ארוך? מאת; ראובן וימר שְׁלֹמֹה הַמֶּלֶךְ יָדַע אֶת שְׂפַת הַחַיּוֹת וּבָאִינְטֶרְחָי שֶׁלָּהֶן אָהַב לְהַצִּיג שְׁאֵלוֹת. לְמָשָׁל: הַתַּנִּין – הַאִם הוּא יוֹתֵר יָרֹק, אוֹ שֶׁמָּא הוּא דַּוְקָא יוֹתֵר אָרֹךְ? הַחֲמוֹר הֶחְמִיר וְנָתַן מַבָּט חָמוּר. הַסַּמּוּר סָמַר וְהִסְתַּמֵּר בְּסִמְרּור הַשּׁוֹר הֵישִׁיר כִּמְשׁוֹרֵר בַּמִּישׁוֹר וְהִקְפִּיד לֹא לַחְרֹז שׁוֹר בַּחֲמוֹר. הַזְּאֵב הִזְדָּאֵב וְקִבֵּל זָאֶבֶת, וְהַשָּׁפָן הִשְׁתָּפֵן וְקִבֵּל נַזֶּלֶת. הַקִּפּוֹד הִקְפִּיד לֹא לְקַפֵּד וְהָעֵז בֶּעֱזוּז הֵעֵזָּה לְפַזֵּז. הָאַרְיֵה כַּאֲרִי גִּלָּה עֲרָיוֹת וְהַצְּבִי צָבָא עִם הַצְּבָאוֹת, הַצָּבוֹעַ הִצְבִּיעַ בְּצֶבַע מְגֻנֶּה וְהַכֶּלֶב הִכְלִיב שֶׁכָּלֵב לֹא יְפֻנֶּה. הַנְּמִיָּה נִמְנְמָה עַל נִימִים הוֹמִיּוֹת וְהַצָּב צָבָה וְעֵינָיו צְהֻבּוֹת. הֶעָגוּר הַמְגֹרֶה גִּרְגֵּר כַּעֲגוּרָן וְהַזֶּבְּרָה זִנְבְּרָה אֶת הַזַּמְבּוּרָן. הַצְּפַרְדֵּעַ צָפַר וְלֹא הִבִּיעַ דֵּעַ, וְהַסּוּס הִסָּה סוּסוֹת בְּלִי הִסּוּס. הַשּׁוּעָל הִשְׁתַּעֵל בַּמִּשְׁעוֹל כָּל שַׁעַל וְנִשְׁבַּע שֶׁיָּדוֹ לֹא הָיְתָה בַּמַּעַל. בְּקִצּוּר, אָמַר הַשּׁוּעָל, הִנֵּה הַתְּשׁוּבָה: ,,הַתַּנִּין יוֹתֵר יָרֹק, כִּי הוּא יָרֹק גַּם לָרֹחַב". וְהַיּוֹם הַשְּׁאֵלָה הַמְנַסֶּרֶת בְּעוֹלָמֵנוּ לֹא בִּכְדִּי: מָה אַתָּה יוֹתֵר – יִשְׂרְאֵלִי אוֹ יְהוּדִי?

קסנדרה*

New member
ראובן הקפדת מאד בניקוד

וגם במשחקי המלים, אבל אני באופן אישי פחות מבינה בנונסנס, אבל היה נחמד לי לקרוא
קסנדרה

איך לנקד אוֹקְסִימוֹרוֹן...

תודה על התגובה, אם כבק מנקדים, רצוי להיות נוקדנים... ואם יאמר לך מישהו שהוא ,מבין בנונסנס' תכני אותו: אוקסימורון...

וודאי. הם מבינים ב"שירי נונסנס"וזה עולם נפלא

אולי תכירי את אדוארד ליר מלך הנונסנס או את לואיס קרול שהיה מתמתיקאי רציני הנה למשל קטע מתוך "צדים את הסנרק" שתרגמתי מאנגלית. אם עושים את החשבון מגיעים לאותה תוצאה מתימטית: - זֶה נִתָּן לַעֲשׂוֹת, אָמַר הַבּוֹתֵר: חוֹשְׁבַנִי, כְּבָר. הַדָּבָר חַיָּב לְהֵעָשׂוֹת, אֵין סָפֵק. הָעִנְיָן יֵעָשֶׂה! הֲבוּ לִי דְּיוֹ וּנְיָר הַמֵּיטָב שֶׁאֶפְשָׁר לְסַפֵּק. הַבּוֹנָה הֵבִיאָה דַּף, תִּיק וְעֵטִים וּדְיוֹ בְּכַמּוּת דֵּי מַסְפֶּקֶת. כְּשֶמִן הַחֹרִים צָצוּ יְצוּרֵי אֵימִים וְצָפוּ בִּפְלִיאָה וּבְשֶׁקֶט. כֹּה שָׁקוּעַ הָיָה הַבּוֹתֵר, שֶׁאֲלֵיהֶם לֹא שָׁעָה כְּשֶׁכָּתַב בְּעֵט אֶחָד בְּכָל יָד. וְהִסְבִּיר כָּל הָעֵת בִּלְשׁוֹנוֹ שֶׁל הָעָם כְּדֵי שֶׁהַבּוֹנָה תּוּכַל לְהָבִין מִיָּד: - אֶת שָׁלֹשׁ אִם נִטֹּל, וְנַצִּיב כְּמוֹנֶה, זֶה מִסְפָּר דֵּי יָעִיל לְחִשּׁוּב. נוֹסִיף שֶׁבַע וְעֶשֶׂר וְכָל זֶה נַכְפִּיל וְנִשְׁנֶה בְּאֶלֶף מֻפְחָת בִּשְׁמוֹנֶה. וְשׁוּב: הַתּוֹצָאָה שֶׁקִּבַּלְנוּ נַמְשִׁיךְ וּנְחַלֵּק בִּתְשַׁע-מֵאוֹת תִּשְׁעִים וּשְׁתַּיִם וְנַחְסִיר שְׁבַע-עֶשְׂרֵה. הַתְּשׁוּבָה, אֵין סָפֵק, מְדֻיָּקָה וַאֲמִתִּית – שְׁלָשְׁתַּיִם. הַשִּׁיטָה שֶׁנָּקַטְתִּי, אֶשְׂמַח לְהַסְבִּיר שׁוֹכֶנֶת צְלוּלָה בְּרֹאשִׁי, אָמַר: לוּ רַק הָיָה לִי זְמַן וְלָךְ – מֹחַ סָבִיר אַךְ נוֹתַר עוֹד הַרְבֵּה מַה לּוֹמַר.

קסנדרה*

New member
ראובן יקר, הלוואי והיה לי יותר זמן ../images/Emo13.gif

הייתי משקיעה בלמידת הז'אנר הזה, הוא חביב למדי. אבל כרגע אני סטודנטית ובתקופת בחינות, אז אין לי מקום ללמוד עוד דברים, אבל אני עוד ארחיב
קסנדרה

מה שנפלא

זה שפשוט כף לקרא בייחוד בקול רם. כמו מוזיקה. יש הגיון פנימי ויזואלי חוץ מהשורה האחרונה. הרצון לפאנץ ליין הוא שגורם להחטאה. אבלזה כסף קטן. שאלה חשובה - האם יש פורום לשירים כאלה?

תשובה לשמעון. מה יותר,ישראלי או יהודי?

אולי אשמתי היא שהחמצת את העיקר: נסה לדון עם עצמך בשאלה מה אתה יוחר, יהודי או ישראלי ותראה שהשאלה על התנין היא יותר פתירה

לא זו הנקודה

אתה באמת חושב שאני לא מבין את הקשר בין המשל לנמשל? הערתי זה : יש הגיון פנימי ויזואלי (- חוזר, ויזואלי) חוץ מהשורה האחרונה קרי המעבר מן המשל לנמשל היה חריף וחד מבחינה סגנונית-לשונית. ואתה פשוט עברת סגנון, וזה לא "מצלצל" טוב איני מומחה לשירי נונסנס אך הייתי מצפה לדבוק בסגנון הנונסנס עד הסוף (ואז להבין מתוכו - או שלא) (...אולי להתחיל דוקא משאלת יהודי והישראלי ואז לומר אמשיל לךמשל: וגו', איני יודע).

למעלה