פתח ניקוז "לחירום" בחדר אמבטיה

נתקלתי במקרים של נזילות ופיצוצי צנרת בחדרי שירותים/אמבטיה, שגרמו להצפות ונזקים בשאר הבית. בד"כ ריצפת חדר האמבטיה מעט נמוכה משאר הבית. אבל אם אין פתח ניקוז פתוח, המים עולים וגולשים אל שאר הבית.
בריצפות חדרי השירותים/אמבטיה אצלי, יש כמה מכסים אטומים. אני מניח של נקודות ביקורת (?). חשבתי להחליף אחד מהם ברשת, אבל הזהירו אותי שזה יגרום לריחות רעים.
מה דעתכם? האם אכן בעייתי? האם יש פתרון?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נתקלתי במקרים של נזילות ופיצוצי צנרת בחדרי שירותים/אמבטיה, שגרמו להצפות ונזקים בשאר הבית. בד"כ ריצפת חדר האמבטיה מעט נמוכה משאר הבית. אבל אם אין פתח ניקוז פתוח, המים עולים וגולשים אל שאר הבית.
בריצפות חדרי השירותים/אמבטיה אצלי, יש כמה מכסים אטומים. אני מניח של נקודות ביקורת (?). חשבתי להחליף אחד מהם ברשת, אבל הזהירו אותי שזה יגרום לריחות רעים.
מה דעתכם? האם אכן בעייתי? האם יש פתרון?
אם חדר המקלחת נבנה נכון, אמור להיות מחסום רצפה מסוג "קומקום" או מסוג אחר, שיחסום את הריחות, והוא אמור להמצא במקום הנמוך ביותר בחדר. אם תמצא אותו, אינך זקוק לשום מחסום ריח. אמה מה? אם למזלך הרע תיווצר סתימה במסלול יציאת המים (עלול לקרות בבית משותף כשאתה גר בקומה תחתונה)... שום דבר לא יציל אותך מהצפה בבית.

רשר

Well-known member
מנהל
אכן אזהרה נכונה,
אך יש גם פתרון פשוט מאוד, מזהים את קופסת הביקורת הנמוכה או הנוחה לגרוף אליה מים עם מגב, מתקינים במקום המכסה מכסה עם מנגנון סגירה לאויר ופתיחה למים (אל-חוזר),
בקישור דוגמה אך יש עוד סוגים

נערך לאחרונה ב:

dudi4321

Active member
חחח :-(
אצלי החדר אמבטיה בקומה שניה. חלילה הצפה "לא יעזור בית דין". פעם פעם עשיתי בעצמי את החדר מקלחון ושרותים הזה ובאמת לא ידעתי שצריך קומקום בניקוז.

למעלה