פתיון דמי

פתיון דמי

נמאס לי לבזבז ימי דיג שלמים ולתפוס רק אראסים קטנים או כמה בורים... אני רוצה לנסות להתחיל להשתמש בפתיונות דמי. בבקשה תעזרו לי: מתי? איפה (חוף חולי, סלעי, שובר)? איזה סוג פיתיון? גודל פיתיון? עובי חוט? מצוף זריקה? מקל? מרחק? (סליחה שאני שואל כל כך הרבה בפעם אחת.... אני פשוט מאוד מסתקרן מזה)

rondadon

New member
תשובות...

מתי? מסוף חודש אוגוסט עד סוף פבואר-מרץ [תלוי בשנה...כל שנה משהו אחר...] איפה? שובר גלים / חוף סלעי / דיג מסירה... סוג פיתיון? דג קשיח [רפלות למינהן], ז'רז'רות מתכת, רגלו ודלתא... גדול? בהתאם לגודל הדג...[חוץ מהטונה המסוממת...], בעיקרון... 5 - 10 ס"מ... עובי חוט? לא כל כך חשוב עובי...חשוב כוח נשיאה...בין 8 ל 20 קילו... מצוף? רק עם רגלו, דלתא או רפלות קטנות... מקל? מקל מלא קל 2.5 - 3 מטר, או מקל טלסקופי חזק 3 מטר... מרחק? בין 15 - 60 מטר מהחוף... [תלוי בשעה, בזמן, ובעיקר בחשק של הדגים...
] ושכחת....רולר? רולר שיוכל להכיל לפחות 150 מטר מהחוט שאתה שם עליו, עדיף עם 3 לאגרים ומעלה כדי להקל על הרולר את הנשיאה של דג גדול...

rondadon

New member
אני מנחש שהשאלה "איזה דגים"...

הייתה אמורה להיות פה... אם ככה... טונות ופלמידות למינהן, אינטיאסים, תרחונים, טרולוסים, גומברים, חניתנים, לוקוס, ברקודות, דורדו, לברקים, מוסרים ושאר מיני טורפים...

מצוף זריקה

אם הז'רזה בלי מצוף זריקה, אז על ההתחלה (לפני שמותחים את החוט) הוא יתפס בסלע ויקרע לא? עסק יקר....... אה ועוד שככתי לשאול: מהירות הגלגול? והאם היא תלויה בסוג הפיתיון?

rondadon

New member
תשובות 2...

טוב...זה מה שכולם אומרים...ולי ביינתים זה לא קורה... פשוט אתה צריך להתרגל לשיטה אחרת של עבודה... אתה זורק את הז'רז'רה...כרגע שהיא נגעה במים...לא אחרי שהיא שוקעת והכל...אלא ממש בשנייה שהיא נפלה למים אתה מתחיל לגלגל את החוט בחזרה... ככה שהיא מספיקה אולי לשקוע רק מטר ואתה כבר מתחיל להחזיר אותה ואז היא עולה לפני המים...בערך 10 ס"מ מתחת לפני המים... קח עצה...בכדי להתנסות קודם בשיטה זו...הסר את הקרס מהז'רז'רה ותנסה לזרוק כמה פעמים בלי קרס ככה שגם אם זה ישקע זה לא יתקע...ואם זה שוקע אז כנראה שאתה לא מגיב מספיק מהר, או מגלגל לאט מידי מה שמביא לשאלתך השנייה... מהירות הגילגול... בהתאם לפיתיון ולדגים כמובן... פיתיון ז'רז'רה מתכת לרוב מוחזר במהירות גבוהה...מכיוון שאין הוא נראה כמו דג אך מזכיר אותו בצורתו הכללית, בפלאשים שהוא יוצר מהשמש ובתנודות שהוא עושה לכן מחזירים אותו לרוב מהר... פיתיון רפלה מוחזר במהירויות משתנות...פשוט תנסה כל מהירות עד שתמצא את זאת שגורמת לרפלה שלך לנוע הכי טוב במים... כמו כן, לא מומלצות רפלות Sinking או CountDown לשימוש מהחוף מכיוון שהם צוללות למטה בעת ההחזרה ויתקעו בסלעים...מניסיון...[70 שקל...70 שקל הלכו לי...איזה טרגדיה איומה!!!] ולכן ממולצות Poper,TopWater ו Floating בקשר לרגלו ודלתא, ממולץ החזרה איטית...אבל על זה אין לי מה להגיד ממש...אף פעם לא תפסתי עליהן...

למעלה