פתיון עם גבינה?

פתיון עם גבינה?

קניתי אבקה מוכנה להכנת בצק לפתיון (מה לעשות. אני כזה חלש אופי). ממעט האיטלקית שאני לא יודע, קראתי על העטיפה שהאבקה מבוססת על גבינה ושמן סרדינים. אין לאבקה ולבצק שיוצא ממנה שום ריח של סרדינים (?), אבל הגבינה בולטת מאוד. פעם ראשונה שאני שומע על גבינה בתור מרכיב בבצק. מישהו יודע על זה? למה זה טוב? זה מתאים לבורקס?
 

alonps

New member
../images/Emo110.gifגבינה כפתיון ../images/Emo88.gif../images/Emo19.gif|פיצה

יוביוב, אני חושב שלא הבנת נכון!!! הפתיון הזה מחליף את השעון בפטנט של לייזר עם הפטיש והשעון. הדג יבוא לראות במה ממולא הבורקס ואז תתן לו עם הפטיש על הראש.
 

paluta

New member
תשובה לגבינה (תשובה רצינית)

שים לב הנת בצק עם גבינה צהובה (בצק מבושל) הינה מתכון מבטיח לתפישת בורים למרות שלחם טבול טעים להם במידה זהה השימוש בגבינה בעיקר אבקת גבינה משאריות גבינה צהובה משמש בסיס נפלא לפתיון שכן ריחו העז ומרקמו ערבים לכח הדגים מלבד הבורים גם דגים אחרים עטים עליו ךרסס עם גבינה צהובה מגורדת בשטח הדייג זה גם טוב מאוד אבל גבינה כידוע מצרך יקר וקשה לי להאמין שיש לך קשרים בתנובה או שטראוס בהצלחה
 
אבקה להכנת בצק לדיג ??! פרטים !

על מה מדובר ? האם אתה רציני ? יש אבקה להכנת בצק דיג "אינסטנט" ?!
ספר עוד פרטים, מעניין אותי מאוד הדבר הזה... קצת מצחיק אותי אבל מסקרן.
 
כן כן. אינסטנט

ברוב חנויות הדיג ראיתי מיכלים או שקיות עם אבקה שמערבבים עם מים לקבלת פתיון דמוי בצק. יש כמה סוגים בצבעים שונים (לפי המרכיבים השונים). בשביל בצק פשוט של קמח ומים, כמובן לא צריך לקנות אבקה כזו. למען האמת, אני התעניינתי בעניין כי רציתי פלוטה, וחיפשתי דגים טחונים (באבקה יבשה). אין לי מושג מה המרכיבים של האבקות השונות, מפני שלא כתוב עליהן בעברית או אנגלית. על זו שקניתי כתוב גבינה ושמן סרדינים. אני גם לא יודע עד כמה האבקה הזו טובה כפתיון. צריך לנסות. יש אבקות כהות שאני מניח מכילות דגים טחונים. היתרון המרכזי של אבקה כזו, הוא הזמינות שלה, והיכולת לשמור אותה זמן בלתי מוגבל. אפשר, למשל, לקחת איתך לדיג בצק מוכן, וגם אבקה, ועל פי הצורך להכין במקום עוד בצק. כמובן שכל העניין שווה רק אם הפתיון אכן טוב יותר מבצק פשוט. לפי PALUTA, תוספת הגבינה יכולה להיות מצויינת לבורים. חוץ מזה, קניתי גם פלוטה מוכנה (או כמעט מוכנה. המוכר המליץ להוסיף קמח מצה). בהחלט שווה לי להוציא 20 שקל על קילו שלם, ולחסוך את הטירחה למצוא דגים לטחינה, ולטרוח על הטחינה והלכלוך הנלווה.
 
עוד שאלות -

באיזה חנויות ראית ואיפה קנית ?! כי אצלי בחנויות לא ראיתי כאלה. או שאולי לא שמתי לב.....? וזה יכול להיות נחמד אם המחיר לא מרקיע שחקים. וקילו פילוטה אני קונה ב 17 שקל בשוק הכרמל, אבל זה סרדינים טחונים, צריך להוסיף לה הרבה פירורי לחם.
 
ראיתי ב...

בפעם האחרונה ראיתי את האבקות בהוק אנד פיש ביפו. את הפלוטה קניתי בנטף, גם כן ביפו. בעבר ראיתי בחנויות נוספות. אני לא בטוח אילו, אבל נדמה לי שאצל הרצל הדיג (יפו) ואצל איציק הדיג (רמת גן). מה נותנים פרורי הלחם? האם אתה מוסיף עוד משהו?
 
פירורי הלחם ונטף פש ביפו -

פירורי הלחם הופכים את הסרדינים הטחונים שקנית (שכרגע הם במצב די עיסתי) ליותר מוצקים וכך מאפשרים לך להשתמש בהם כפילוטה ולשים על הקרס מבלי שייפול מיד אחרי הזריקה. והפילוטה שקונים בנטף פש ביפו ב 20 שקל בקופסת פלסטיק שקופה היא חצי קילו, לא קילו. אני קונה קילו ב 17 שקל.... תעשה חשבון כמה הוא מרוויח עליך ועל החבר'ה האחרים שקונים אצלו את הפילוטה.
 
כן ולא

קילו זו הערכה שלי. לא שקילה, כך שיתכן שאכן זה חצי. רק בשביל הסקרנות אני אבדוק, אבל זה ממש לא משנה. ולמה? מפני שאחרי שאני מערבב את זה עם פרורי לחם, מתקבלת כמות מאוד גדולה עבור הצרכים שלי. אני מניח שזה יספיק לי לכמה חודשים. אז איזו חשיבות יש להפרש במחיר של 10-20-30 שקל? יתר על כן, לטענת המוכר הפילוטה הזו אינה מתקלקלת, מה שקשה להגיד על סרדינים טחונים. כמובן שאפשר להקפיא סרדינים טחונים, אבל הם תופסים עוד מקום בפריזר, ויחד עם הגמברי הקפור, הקלמרי הקפוא, הסרדינים הקפואים (שאני מנסה להפוך לז'רז'רות), הבצק הקפוא (איזה סוג מעניין שפעם הכנתי ממנו כמות גדולה) והדגים הקפואים שמחכים שיבואו עוד כמה חברים כדי לעשות ארוחה, זו כבר סיבה לגט. אז תעשה בעצמך את החשבון - מה יותר זול, פלוטה מוכנה או גט? ולמי אתה מעדיף לשלם את זה, לחנות דיג או לעורך דין? ובאמת לא אכפת לי כמה הוא מרוויח, כל עוד גם אני מרוויח מזה.
 

paluta

New member
לידעה

אם בא לך לטחון סרדינים ולשמר את זה אז עליך לסחוט הייטב את הנוזלים בבלילה ולהוסיף מלח גס בשפע ואחרי יום לסחוט שוב - התערובת שתקבל תשתמר גם בתחתית המקרר לשנה פלוס ואם תוסיף לה מעט חול העיסה תהיה הומוגנית יותר למעשה זו העיסה שמוכרים בחנויות (פחות או יותר)
 
על ההפרש, על הבצק ועל כל השאר -

אהלן יוביוב, הערכתך טועה בחצי קילו... כשהייתי בנטף פש שאלתי כמה הפילוטה ואמרו חצי קילו. גם בפעם השניה שהייתי בחנות הזו שאלתי וקיבלתי אותה תשובה. בכל מקרה, גם הפילוטה שקנית אצלו היא אינה מוכנה בכלל, צריך להוסיף עוד כמה דברים כמו פירורי לחם ומי שרוצה גם חול, כדי לגבש אותה לכדי פילוטה. ועכשיו נדבר על האיכות: מה נראה לך עדיף ? קמח דגים או דגים אמיתיים, סרדינים במקרה שלנו, טחונים ? הסרדינים הטחונים שאני קונה בשוק הכרמל נראים בדיוק כמו מה שקנית בנטף פש, רק בריח נמצא השוני הגדול. ותאמין לי שהדגים לפעמים שמים לב בין חיקוי לאמיתי. מה שגילי או אשתו אמרו לך, שהפילוטה שלהם לא מתקלקלת, היא חסרת חשיבות. הפילוטה שלי הוחזקה אצלי במקרר בחודש וחצי וכל פעם לקחתי קצת והשתמשתי, וממש לא התקלקלה לי הפילוטה במשך החודש וחצי הזה. אני לא מאמין שאתה תשמור פילוטה ליותר מחודשיים, וגם אם כן, אני לא יכול להבטיח לך שהיא תתקלקל בקירור. הסיבה הם אמרו לך ששלהם לא מתקלקלת (בניגוד לאחרות שמתקלקלות) היא כי הם חיפשו סיבה נוספת שתכריע את הכף כדי שתקנה את שלהם, לא כי הם שמו בו איזה חומר משמר מיוחד לפילוטה, משהו שיש רק להם...
וההפרש במחיר ? תעשה חישוב לבד מה כדאי לך יותר: חיקוי של פילוטה מקמח מסריח (זה מה שזה... קמח מסריח מדגים) ב 20 שקל לחצי קילו, או פילוטה אמיתית מסרדינים טחונים אמיתיים ב 17 שקל לקילו. כלומר, חצי קילו יותר, 3 שקלים פחות . אגב, אחוזים אני לא מקבל מהחנות הזו בשוק
. ולגבי הבצק שהקפאת... ניסיתי פעם להקפיא בצק והגעתי למסקנה שזה לא הולך כי כשאתה מפשיר אותו הוא משחרר מים רבים וזה בעצם הורס את הבצק.
 

לייזר

New member
יוביוב קנה כמו ניר

בחנות איפה שניר קונה יש דגים טחונים מוכנים וטחונים הם טובים תוסיף פרורי לחם קנה של קילו ולא הפרורים אם השם היפה והמחיר הגדול תוסיך ותלוש עד שהופך לעיסה שלא נופלת . רק שתדע כל הפילוטות שמוכרים יש שם בכל חוץ מדגים אולי קמח דגים בהצלחה
 

אוריא

New member
גבינה לבצק - הודעה של לייזר.

הודעה זו הובאה בשמו של לייזר בשינוי קל. ___________________________ גבינה לבצק .אני יודע לייזר ו קודם כל שלום לך יוביוב, לפני כמה שנים מישהו בחיפה הראה לי ארסים שהוא הוציא אחרי שהוא ניקה אותם והוריד להם את הראש הם עדיין היו ממש גדולים כרגיל שאלתי איפה ואיך ואיזה פיתיון ? ומאז שהוא סיפר לי אף אחד לא רצה לעלות לסמיטריילר שלי והסיפור כזה לקנות גבינה צהובה שים בחוץ שתסריח .לכן שמתי אותה בחלון הקידמי עד שבת בשקית ניילון ואכן היא הסריחה ונזלה הרבבתי אותה אם הבצק ואכן הדג אכל . אבל מה אני אומר כל הפטנטים טובים לימים שאין דיג ואז תעשה תרגילים .אבל בזמן שיש דיג אז הדג אוכל כל דבר רק צריך שהדבר יעשה טוב .בצק שיהייה עשוי נכון גמברי טוב סקומרי טוב בקיצור פתיונות שלא נופלים בהצלחה לייזר
 
למעלה