פתיחה - עקרונות כלליים

blunderino

New member
פתיחה - עקרונות כלליים

1) פיתחו עם הרגלי של המלך או הרגלי של המלכה. 2) כאשר מתאפשר עשו מסע טוב של פיתוח המאיים על משהו. 3) פתחו את הפרשים לפני הרצים. 4) ביחרו את המקום המתאים ביותר לכלי ושימו אתו שם. (המנעו מלהזיז כלי פעמיים.) 5) בפתיחה עשו מסע אחד או שנים עם הרגלים, לא יותר. 6) אל תוציאו את המלכה מוקדם מדי. 7) הצריחו מוקדם ככל האפשר, מוטב בצד של המלך. 8) שחקו במטרה לתפוס שליטה על המרכז (ד4, ה4, ד5, ה5) 9) תמיד נסו להחזיק לפחות רגלי אחד במרכז. 10) אל תקריבו כלי ללא סיבה ברורה ומספקת. * כדאי לזכור שיש שתי שאלות שצריך לענות עליהן כאשר עושים מסע: 1. איך זה משפיע על המרכז? 2. איך זה מסתדר עם הפיתוח של הכלים והרגלים האחרים. עפ"י Ideas behind chess openings" - Reuben Fine"

blunderino

New member
כן, ברור

הרבה פתיחות טובות לא מציתות לכללים האלה.וזה רק דף מספר 2 בספר...

guyp2

New member
גזר..! למה אתה לא מוסיף את זה למאמר

ים? ומאיזה ספר זה..? איפה אפשר להשיג אותו..? אולי תסרוק לפורם עמודים מהספר..? וואי אני מרגיש כמו מנהל.. חחחח

blunderino

New member
ראובן פין

הספר הוא: The ideas behind the chess openings" - Reuben Fine". ניתן להשיג אותו בספריה המאובקת של אבא שלי (זה ספר משנת 56´ ...) או באמזון: http://www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-form/102-2648610-7165736 אבל בודאי יש ספרים יותר עדכניים ממנו בנושא. אני אשמח להביא עוד דברים מהספרים שמצאתי בספריה בעתיד.

למעלה