פתיחה של הטבעת

almog2020

New member
פתיחה של הטבעת

היי לכולם. בשבוע האחרון התחלתי להרגיש הגבלה מאוד חזקה כאשר שום דבר מלבד תה לא עובר .... פתחתי היום רבע סיסי והמים עוברים שוב בקלות אך בקלות גדולה מזו שאני רגילה. אני שמחה שאני יכולה לשתות כרגע אבל חוששת להעלות במשקל. האם פעלתי נכון ? אחת מהמזכירות של אבינוח שלא אציין את שמה אמרה שעשיתי טעות מאוד חמורה ושבמשקל שלי זה מעולה לחיות על תה בלבד.

אופירA

New member
מנהל
לא יודעת מי זו - אבל את יכולה

להגיד לה בשמי, שתחיה היא על תה, אם היא מחפשת להיות אנורקטית.
אם את לא מחפשת להיות אנורקטית, אל תחיי על תה אף פעם, אפילו לא כדי לרזות מהר או לאט או השד יודע מה.

מי שרוצה להיות בריא, לא אומר לגוף שלו: היום תחיה על תה, עד שתרזה, וכשתרזה, תתחיל לאכול. זה לא הולך כך. הגוף לא עובד כך, ואם נותנים לו תנאים כאלו, הוא מגיב כמו במחנה השמדה (אפילו שם נתנו יותר מתה...), עוצר חילוף חומרים, גורם לנזק קבוע, שורף שריר במקום שומן, ואז כשמתחילים לאכול, משמינים הרבה יותר מהר מאשר היינו משמינים אם לא היינו עושים צום של תה, כי אחוז השרירים בגוף נמוך וחילוף החומרים איטי הרבה יותר מאשר בעבר.
מה ההיגיון? אין היגיון. יש חשיבה אנורקטית.

אדם שחלה בהשמנה מורבידית צריך לדעת שיש לו מחלה לכל החיים, ואם לא יטפל בה מהיום בצורה מאוזנת, הוא רק יחמיר את מצבו בעתיד.
כשם שבקלות הוא הגיע למשקל של BMI40, כך בקלות אפשר גם להגיע למשקלים של 200, 350, 550, המשקלים שאנו קוראים עליהם רק בעיתון. כי במחלת ההשמנה המורבידית, ככל שהמשקל גבוה יותר, התאוצה של ההשמנה גבוהה יותר!
לכן את התאוצה צריך לעצור קודם כל, אם רוצים לטפל במחלה בגדול.
וזה לא עושים באמצעות צום של תה, אלא באמצעות אכילה כל שלוש שעות, כולל ירקות מבושלים וחיים ככל האפשר.

היום פתחת רבע סיסי - מצוין. את צריכה פתיחה מספקת הן כדי שיעברו מים ואוכל, והן כדי שיהיה לך רזרבה קטנה קטנה, ליום של מתח וכו', שלא תינעל הטבעת. אי אפשר לחיות על הקצה של הסגירה. זה מזמין נעילות ותזוזות וחדירה וכל ההסתבכויות. תאכלי ירקות ומאכלי דיאט, וכמובן שום סוכר בשתייה, ולא תעלי במשקל.

על המזכירות של ד"ר אבינוח אני יודעת רק דבר אחד: יש כאלו שאין להן טבעת, אז מה שהן ידקלמו לי מדברי ד"ר אבינוח (שגם לו אין טבעת, והמרצים שלו לתזונה ולפסיכולוגיה התאבדו לפני שהתחילו ללמד אותו משהו), לא עושה לי שום דבר. הניסיון שלי ושל עוד אלפים אחרים הוא זה שקובע.
ויש כאלו שיש להן טבעת, כשהן היו רזות, הן היו צריכות כל הזמן לרוץ לפתוח כי ננעלה להן הטבעת (בעיניים שלי ראיתי). וכאשר הן הסתבכו, הם עלו במשקל עשרות ק"ג בחצי שנה. אז תודה רבה להן, שלא ייתנו לי הסברים איך לחיות עם טבעת...

סליחה שאני קצת מגזימה, אבל לדעתי זה לטובת האנשים פה.

almog2020

New member
תודה הרגעת אותי מאוד מאוד

אני לא חושבת שאת מגזימה - להפך. אני חושבת שאת עוזרת לאנשים לשמוע דעה בריאה ושפויה יותר. הקטע הוא שדווקא מהצוות שם הייתי מצפה לגישה אחרת, אני לא צוחקת, אני יצאתי משם בוכה עם הרגשה שעכשיו כל מה שירדתי ירד לטמיון. אחת מהן אפילו אמרה שעכשיו אעלה איזה 8 קילו כמו כלום כי זה מה שקורה שפותחים ואפילו קצת.

העצות שלהן לא שפויות...

פעם אחת אחת מהן נכנסה כשהייתי אצל הרופאה ואמרה משהו בסגנון של ״תקעתי כמו שמנה אז הקאתי את הנשמה עכשיו״ וזה אומר לך כמה שהתפיסה שלהן מעוותת...
בקיצור אל תשמעי ל״עצות״ שלהן. גם אותי ניסו להוכיח כשהגעתי לפתוח בפעם השלישית והרביעית.... וכששמעו שירדתי הן לא ידעו מה לענות... אפשר לרדת עם טבעת שלא סגורה עד הקצה, ואף רצוי ובריא לעשות כך.
תשמרי על עצמך ואני בטוחה שתמשיכי לרדת!!

אופירA

New member
מנהל
נבואה ניתנה לשוטים

ולשוטות שרק שותות...

8 קילו, ניבאה כאילו היא קומפיוטר. מאיפה הביאה את המספר הזה?

פה יש לי לפחות 3 שהעידו מפורשות שהן פתחו בשביל לאכול ובשביל לרזות. ההרזיה נעצרה להן, כי הן לא אכלו כלום, והגוף שלהם ניסה לשרוד כמו במחנה השמדה.
ואז הן פתחו, כדי לשתות הרבה מים - מה שחיוני להרזיה, וכדי לאכול ירקות (במקום במבה ושוקולד כי רק זה עובר) ועוף וחלבון איכותי - והתחילו לרזות שוב.
יש עוד כמה שלא אמרו, אבל הן קיימות.

בספר המחלות האמריקאי מופיעה מחלה חדשה: הפרעת אכילה כתוצאה מניתוח בריאטרי (מדובר בעיקר על טבעת, כי שם הבן אדם שולט על עוצמת הטמטום שלו ויכול להגבירה כמה שהוא רוצה...). הרבה לוקים בה לאחר ניתוח טבעת.
אני אישית לא חושבת שזו מחלה חדשה. זו המחלה הישנה שלהם, הפרעת האכילה שגרמה להם להשמין, ועכשיו גורמת להם לרזות. אותה הפרעה בדיוק. הפרעת חשיבה שמתייחסת לאכילה בצורה לא נורמלית (כזו או אחרת, מה זה משנה), בסוג של טירוף זה או אחר.

אני מיציתי את המקומות המטורפים, שבעתי מהם דיי.
אני מעוניינת לא להוסיף לי מחלות ולא להגביר את הקודמות. אני מעוניינת להוסיף לי בריאות, ובעיקר שפיות.
וממליצה כנ"ל גם לאחרים.

ואגב, מזכירות זה לא צוות מקצועי, זה מזכירות. הן מתקתקות על המחשב, שולחות מיילים, מנהלות יומנים, שותות תה ומקשקשות בטלפון. מבחינת הידע שלהן בניתוחים הן סתומות כמו רוב המנותחים שלא לומדים בפורום שלנו.
איך אני יודעת שהן לא קוראות בפורום שלנו? אם הן היו קוראות, הן היו כבר מזמן נכנסות בי על כל הירידות שלי על צוות האבינוחיה.

אופירה ,איזה מצחיקה את...שוטות ששותות

אתמול הגעתי לפתיחה ברמת החייל,ואכן,זו התפיסה.
אחרי שבמשך השבועיים האחרונים הטבעת שלי ננעלת יותר ויותר,
היומיים האחרונים היו כמעט צום...
אז ההסתכלות שלי עכשו באה מהשכל ומהרגש טרי טרי..
סגירה כזאת זה לא שפוי,אני מעדיפה תהליך ארוך ולא להיות מקל
שצמה כמה חודשים,סובלת מריפלוקסים בשינה,הקאות ביום יום ותיסכול קבוע.
וזה עוד לפני הנזקים לגוף ולכליות וכו'

קוביd1

New member
סגירות טבעת

הראש שלי אומר שהטבעת נועדה לעזור לאנשים לרדת במשקל ,אבל לא על חשבון איכות חיים ,להגיע למצב של ריפלוקסים בלילה ,לפגוש את האסלה כמה פעמים ביום ולהקיא שטות וטימטום מהמדרגה הראשונה.
התהליך ארוך ,ולא זבנג וגמרנו ,ירידה מהירה זה רק באגדות ,ירידה מהירה ,בסגירה עד כדי חנק ,ערובה לעליית כל המשקל בתוספת ,כמה בן אדם יכול להקיא ,ירידה בגלל חוסר בויטמינים שמגיעים לגוף מהאוכל ערובה לצרות ומחלות ,כמו נשירת שיער ,ועוד פגיעות בכליות ,עדיף להיות טיפה שמנמן ובריא ,מאשר רזה שחיפון וחולה.

קובי

almog2020

New member
תודה לכולם עודדתם אותי

פתחתי את הבוקר בשתי כוסות מים קרים וזה פשוט תענוג !! הרבה זמן לא נהניתי ככה ... איך דבר שפעם היה לי מובן מאליו כמו מים (והייתי מעדיפה לשתות שוקו במקום) עכשיו מקום ראשון אצלי. יום מקסים לכולם !!! איילה - שמחה לשמוע שיורדים עם טבעת פתוחה ! תודה :)

ליאור אלמזמר, מה אתה אומר על זה??

הרי אמרו לך אותו דבר...שבוע שאתה לא יורד קילו,תגיע לסגירה.

אילמזמר

New member
אלמוג

חבל לי שבתור הפנים של אבינוח בחרו דווקא בנות שלא מבינו דבר ושום דבר. במיוחד כאלה שעוד עברו את הניתוח ונותנות עצות אחיטופל. תמיד שאני מגיע לפתיחה או סגירה אני מרגיש יותר בנח, אני קורא לזה ארץ השמנמנים, כל אחד שם עובר/עבר/יעבור תהליך דומה לשלי וכנראה מבין אותי יותר טוב מהרבה אנשים אחרים, אבל כל אחד מסגל לעצמו אמת אחרת לאיך לעבור את התהליך הזה. חשוב לדבוק לאמת רציונאלית, כזאת שלא תפגע בך בדרך למטרה, לפעמים לא כל האמצעים מקדשים אותה.

למעלה