פתיחות או דיסקרטיות ?

פתיחות או דיסקרטיות ?

רציתי לשאול פה איך אתם מתנהלים לגבי שיתוף אנשים במחלה שלכם - למי תספרו, ומה תספרו אם בכלל, ולמי לא ? לפי מה תחליטו אם לספר או לא ? בדיוק דיסקסתי היום את הנושא הזה עם חברה, אני מדברת דיי בפתיחות על המחלה למרות שאני קצת נזהרת למי לספר (עד היום יש חברות שלא יודעות ) מאחר ויש לי נסיון מר בהקשר לזה (עם מישהי שבצורה מאד אינפנטילית ומכוערת העבירה את דבר מחלתי כמו רכילות זולה....מלעשות שיש אנשים קטנים שניזונים מדרמות שקורות בחיי אחרים.... יש גם כאלה !). איך הייתם מתנהגים במקרה כמו שקרה לי ? מנתקים את הקשר מידית בלי לומר מילה ? מתעמתים עם הבן אדם ? אני עשיתי שילוב של השניים - כלומר התעמתתי מילולית עם אותה בחורה ואחר כך מידית ניתקתי את הקשר. ובין היתר פשוט למדתי לסנן כמו שאומרים. רוצה לשמוע גם מנסיון של אחרים. שבת שלום שתהיה לנו ! -----------------------------------------------------

מי שצריך לדעת -

יודע. ויש אנשים שזה לא מעניינם, אז הם לא יודעים. לכל מי שהיה מספיק קרוב אליי בתקופה שחליתי, סיפרתי בעצמי. מעבר לזה, אני לא יודעת מה עבר דרך רכילות ולא כל כך מעניין אותי. (מי שיש לו זמן להתעסק ברכילות, ועוד רכילות עליי אז באמת כדאי שישיג לעצמו חיים ומהר...) יש אנשים שהכירו אותי אחרי המחלה, ולא ידעו וכנראה גם לא יידעו. אני מספרת במידה וזה רלוונטי או אם שואלים אותי שאלות שקשורות לזה, כמו למשל מישהו מהעבודה הקודמת שלי ראה את התמונה ברשיון הנהיגה שלי, שצולמה שלושה חודשים בערך אחרי שנגמרו הטיפולים ואני שם עם פלומת שיער בלבד, ושאל בצחוק - מה, היה לך סרטן? אז אמרתי לו שכן. הוא כמעט נחנק... אבל גם, היתה לי חברה כשחליתי בפעם הראשונה, שברגע ששמעה ניתקה קשר (לא אבדה גדולה בשבילי), אבל כנראה שכעסתי עליה ונפגעתי ממנה יותר ממה שהיתה לי הזדמנות להראות. אני חושבת שהרצתי בראש פגישות איתה, עשרות פעמים. מה הייתי אומרת לה אם יכולתי. זה מצד אחד ומצד שני אני חושבת שהגיע הזמן שאני אתנקה מכל אלו כבר ואמשיך קדימה כי אחרי כמעט עשר שנים, באמת הגיע הזמן. וגם כי זה יותר מתאים לסוג הכעסים שהייתי צוברת פעם והיום כבר הרבה פחות אז כרגע אני מנסה להבין למה היא עדיין תקועה לי בראש...

מלמלה

New member
אומרת כשזה רלונטי

וממש לא משקיעה מחשבה מה אומרים או לא אומרים ואיך אומרים עלי ועל מחלתי אם זו בחירה שלך אם כן או לא לנתק או להתעמת מילולית רק שכדאי להיות שלמים עם הניתוק ולא לתת לזה להמשיך "לדקור" אותך מבפנים שבת שלום ופסח שמח

אני מאד שלמה עם הניתוק,

אני חושבת שזה הדבר הכי חכם שעשיתי בדרך להבראה עצמית, הדבר היחיד שאני מצטערת זה שלא הספקתי ולא התאפשר לי לזרוק לה בפרצוף ככככללללל מה שאני והקרובים אליי חשבנו עליה (אותה בחורה שפגעה בי ). ------------------------------------------------------------------

למעלה