פתיחת דיון בפורום - סוף סוף

פתיחת דיון בפורום - סוף סוף

היי לכולם, מכיוון שהגיע הזמן שנשפר את המצב כאן, אני מציע שנפתח דיון בסוגייה החשובה ביותר שיכולה לנגוע לפורום NLP: כיצד מתמחי ומתרגלי NLP יכולים לסייע לאזרחי מדינת ישראל? ולפני שכולם קופצים עם שמות של טכניקות : בלי טכניקות. מה כל אחד ואחת מכם יכול לעשות, אילו כישורים יש לכם ספיצפית שיכולים לעזור ולאיזו בעיה? לאיזה אתגר? קדימה לזרום... שלומי

PreDirector

New member
יש ויש:

קודם כל ,כל הכבוד על היוזמה סוף סוף לבצע פה דיונים מקצועיים כראוי לזרם כל כך יעיל כמו NLP. בית כל שלומי אל תדאג אני עוד ימשיך להתוכח איתך
הנלפ יכול לעזור קודם כל בפוליטיקה וביחסים בינלאומיים שכידוע הישראלים לא כל כך מצטיינים באזור הזה... הנלפ יכנס לתחום החינוך בקרוב ויעזור בתהליכי למידה מתקדמים ,אני אישית כבר אחראי על תת-פרויקט שעשוי להיכנס בשנתיים שלוש הקרובות לתחום החינוך וההוראה. עוד תחום :נפגעי טרור ואלימות , יצא לי לטפל בנפגעת טרור שהיתה תחת טיפול תרופתי ופסיכולוגי ,ונחשו מה עזר לה יותר מכל? ,אגב כל מי שטיפל באנשים שעברו ארוע טראומטי כזה יודע מה עוצמת ההשפעה בטיפול עם SUBMODELITIES בשילוב עם T.L.T . בוא לא נשכח את ההשפעות ש"אנשים רעים" יכולים לעשות עם הNLP ,אבל זה כבר דיון אחר...

breuven

New member
אהלן חביבי

לסייע .. קודם כל אני עדיין לא מבין באיזה שלב NLP בארץ. עד לא מזמן היתי חושב שאין פה NLP וצרך קודם להתפרסם. אכן אני חושב שכדי לנו קודם כל להרחיב מודעות - עדיף בצורה שיטתית. נסיון. אני במקרה עובד בכופת חולים. לאחר שבהנהלה נודע שפתעום חולים כרוניים עם כאבי ראש וכאלה מבריאים לאחר שעברו דרך החדר שם אני יושב - כמעט פיטרו אותי מעבודה ( השם עזר - ועוד תרגיל מתוחכם מהארסנל שלנו) בכל אופן לפי דעתי הכי חשוב להביא מיקרים קליניים לדיון ( בשפה שלנו) ועולי לדון בשיטות קידום הפירסום ( טלביזיה עיתנות, גימיקים וכוי) בברכה ראובן.

אז למה

אז למה רצו לפטר אותך בגלל שעזרת למטופלים? זאת העבודה שלך, לדאוג שהם מבריאים ובאים פחות לקופת חולים...

PreDirector

New member
בישראל, אדם לאדם ואן דאם!

בקשר לשאר העולם אני לא יודע אבל פה בארץ הפרוטקציה בשיאה הצלחה כואבת לאנשים צרי העין שרוצים הכל לעצמם

חשבתי שישראל משתנה

חשבתי שאנחנו מתקדמים במדינה הזו לאן שהוא במיוחד ביחסי אנוש... בטכנולוגיה והיי טק כבר כבשו הישראלים עמדה, מה עם יחסים בין אישיים? היי, אולי זה צריך להיות הפרוייקט של אנשי NLP שם....

breuven

New member
יש לי פרסופוזיציה

שדרך עגב אני זה לא אמונה - שאנשים פחוט או יותר אותו דבר - בכל מקום

שאלה מצוינת וממקדת

אני מאמין שיש לי את היכולת לעזור גם באופן ספציפי לאנשים אינדיווידואלים אך גם באופן גורף יותר דרך סדנאות המלמדות מיומנויות של NLP. סדנאות חוויתיות של תרגול ולמידה. זה יכול לבוא לעזרה בתחומים שונים כגון: חינוך, פוליטיקה, העולם העיסקי, תחומי התמיכה הנפשית השונים, בבתי חולים.. בעצם אין לזה גבול.. מיכאל

תוספת

בעצם רק תחשוב על זה, איזה שיפור מדהים יווצר בתקשורת בין רופאים אחיות וחולים בבתי החולים אילו הסגל היה לומד רק ליצור רפור ולשוחח עם ה predicates המתאימים. כך שהחולים יבינו יותר את כוונתם של הרופאים והאחיות. וזה רק דבר פשוט אחד... תאר לך איזה עולם יפה יותר יתפתח אם הם ילמדו מיומנויות נוספות. מיכאל

ובנוסף

למה שלא נזכיר את כל הכישורים האחרים שרופאים זקוקים להם, כמו: הפחתת מתח ולחצים, ניתוק ממצבים רגשיים קשים שמשפיעים על איכות עבודתם, רענון המוח אחרי שעות רבות של עבודה, תמיכה רגשית בחולים.. ועוד אינספור. מי בארץ מוכן להירתם להתחלת פרוייקט עם רופאים?

מצא

New member
n.l.p במערכת החינוך

אם הn.l.p יכנס גם למערכת החינוך וישנה את התפיסה הקיימת אצל המורים בגישה לחינוך ואינטקציה עם ילדים, יכול להיות שיגדל כאן דור פחות אלים ומתוסכל.כמו למשל הסיסמא "די לאלימות" האם היא סיסמא בונה? האם היא סיסמא שיוצרת הצטרפות לשינוי? או שיטת המבחנים,שבאה לבדוק במה התלמיד טעה או נכשל.ועוד הרבה דוגמאות לכך שמערכת החינוך זקוקה לשינוי.השאלה איך מתחילים שנות?

breuven

New member
שונא סיסמאות יחיה

לא חושב שיש איזה סיסמא בונה דרך אגב בקשר לאלימות - הרוחניות המזרחית בנויה הרבה על עלימות ותאמיני לי ( אני כעת מתכונן לבחינה קשה) אין יותר מרגיע מלתת כמה עשרות מכות באוויר. מכה זה "נתינה" - חסד בלשון הקבלה שלנו. אבל את הפרסופוזיציות של נלפ אני נותן לבן שלי ללמוד מה שנלפ מגלה ו(מה שחשוב) -ממחיש וזה די חינוכי - שהמציאות היא סובייקטיבית אני אישית מחלק את המציאות ל-3 1. מציאות סתם ( הלוצינציה משותפת) 2. מציאות של דמיות ( הלוצינציה פרטית) 3. מציאות אובייקטיבית (או שטח בלשון הנלפ) או אלוקים בלשון עמינו.

שלושת המציאויות

חלוקה מעניינת ראובן כשאני מסתכל על זה הייתי אומר שמה שאתה קורה 1. מציאות סתם - היא בעצם השטח (נל"פ) המושפע מהחשיבה הקולקטיבית - בהקבלה לנל"פ זה ה Surfece Structure של המציאות. 2. המציאות השניה, היא המציאות הסובייקטיבית - מושפעת מהחשיבה הקולקטיבית אך גם יוצרת אותה - וזו בעצם המפה (נל"פ) של האדם. 3. המציאות האובייקטיבית - לזה בעצם אני מתייחס כאל ה Deep Sructure, משהו שאנו לא רואים, הסדר הסמוי (מייקל טאלבוט/היקום ההולוגרפי), אלוקים וכו'.. כאשר דרך החשיבה של כל אדם (מפה) משפיעה ומושפעת מהחשיבה הקולקטיבית אשר משפיעה על ה'מציאות סתם' שהיא בעצם מופע של ה'מציאות האובייקטיבית'. עכשיו, אם אדם מצליח ליצור גישה ישירה ל'מציאות האובייקטיבית' מעבר לחשיבה הסובייקטיבית והקולקטיבית אזי הוא יכול לעשות יצירה ב'מציאות סתם' - וזו תהיה חשיבה יוצרת מציאות - אמיתית! האם הרעיון הזה ברור? מיכאל

breuven

New member
תשובה

יחיי המציאות האוביקטיבית!!! ברוך הוא באשר לזה שמציאות סתם זה "שטח" - אני מתנגד. לא כדאי. זה Matrix, חביבי, בלוף אחד גדול. "שטח" - משמע מציאות אמיתית והיא לדעתי לא אנושית. היא לא מושפעת מחשיבה קולקטיבית אם כי האנושות משחקת במשחק שמציאות כשורה איכשהו לארכטיפים - אגדות וכו. הרי אנחנו יכולים לעשות אגדות חדשות וארכטיפים חדשים-למדנו,לא ? לפי דעתי רק תורה שלנו - מסר מהמציאות הלא סובייקטיבית-לא מושפעת ולא אנושית. בברכה ראובן

corazon

New member
תודה על ההזדמנות...

לומר את אשר בליבי זמן רב. לדעתי עלינו לפעול לשינוי הרגלי החשיבה של אזרחי המדינה, בני אדם שזקוקים נואשות לחזרה לילדות, למקום מפנק, לרגיעה, לחמימות...את תחושת הניכור והעויינות באוויר אפשר להמיר בקירבה, באמפתיה ובחיוך. אני לא דון קישוט ומבינה שמהפכים לא נוצרים ביום אחד, וששינוי הוא תהליך שלוקח זמן. כמו כן אני מודעת לעובדה שכל אחד מאיתנו מסוגל להשפיע על היקף מצומצם בלבד, שגם זה בסדר...אם כל אחד ישפיע על מעגל משלו, בסופו של דבר כל המעגלים יתאחדו ויצרו משהו גדול ויפה...שיעבור הלאה! עד כאן המטרה באופן כללי. ואיך אני הייתי רוצה שזה יקרה, לשאלתך הספציפית, שלומי? פשוט להקסים אנשים קרובים בחשיבות המשבות החיוביות, תוך מתן דוגמה אישית. להתחיל את היום באיחולי יום טוב, לימוד הרפייה, דמיון מודרך, שיחה במעגל של כמה דקות, בה כל אחד יספר משהו טוב שקרה לו, או מה הוא מאחל לעצמו לאותו יום, לאותו שבוע. עיקרון העקביות הוא תנאי הכרחי בהקניית דפוסי חשיבה חדשים, בהקניית הרגלים חדשים, לכן חשוב להתמיד: אותו יום, אותה שעה. רעיון נוסף ליצירת מכנה משותף, מלכד בין חברה מסויימת, מקום עבודה מסוים, הוא יצירת פינה בנושא סחר חליפין או בנושא בקשת עזרה מהקהילה באופן ספציפי (לדוגמא, למשפחה עולה דרושים כלי מטבח...). חשוב לי לציין שכל מה שכתבתי הוא פרי ניסיון שלי , כי קיבלתי את ההחלטה להשפיע לטובה, לשנות דברים...התחלתי לשנות אצלי, לנסות להיות בן אדם- בת חווה טובה יותר המוכנה להרגיש חמלה כלפי הזולת ותחושת שותפות. וכל זאת למרות המצב הלא נורמלי בו אנחנו חיים בישראל.ואולי דווקא בגללו. אני מאמינה שהאנרגיות החיוביות של כולנו עשויות להשפיע על כיוון חדש ולעשות נקודת מפנה לטובה, אצלנו בבית. אם תרצו לדעת מעבר למה שכתבתי (אם בכלל הגעתם הנה ולא התעיייפתם)אשמח לפרט את דרכי הפעולה. שבוע קסום לכולנו!

אופטימיות זו כבר התחלה טובה

אני שמח על האופטימיות שלך, corazon שאלתי נגעה יותר מבחינה מקצועית, אילו פרוייקטים ספציפית הייתם רוצים לראות קיימים וכיצד NLP יכול לתרום לקידום המטרות האלו? ברור שהגישה החיובית שלך תיצור שינויים טובים בסביבתך הקרובה... אך עד שזה יגיע לכלל 6 מליון פלוס האזרחים בישראל, ייקח קצת זמן. קצת הרבה. אנרגיות חיוביות זה נהדר בתור גישה ראשונית. מה בהמשך? איך את מתכוונת ליצור שינוי בישראל? דיברו על החינוך, וזה נכון. זהו אולי התחום החשוב ביותר להתחיל איתו. מה עם הצבא, החיילים ומפקדיהם? על הרופאים דיברנו... מה עם האחיות, שבאות יותר במגע עם חולים? מה עם חולים עם כאבים כרוניים או חולים סופניים? מה עם ילדים חולי סרטן? מה עם האגודות ההתנדבותיות בכל גווני החיים... מהאגודה להצלת חתולים משוטטים עד לאגודה למלחמה בסרטן... מה עם הפוליטיקאים (אלו ששווים את המאמץ)... מה בקשר לאוניברסיטאות - סטודנטים ולחץ מבחנים, מורים והבנת למידה מעבר למה שלמדו בסמינר הקיבוצים... מה עם גני הילדים? מה עם עובדי חברת סלקום או פלאפון או אורנג'... מה אתכם והיכן שאתם עובדים... מישהו פעם אמר, שכחתי את שמו, שרוב האנשים מובילים חיים של ייאוש שקט. אפרוריות של חיי היום יום, ההישרדות. איך NLP יכולה לשנות את המציאות העגמומה הזו? ביום שנכנסתי לבי"ס להיפנוזה בלוס אנג'לס, והצגתי את עצמי לפני 40 תלמידים אמריקאיים - השאלה ששאלו אותי היא אם אחרי שאקבל את ההסמכה אהיה מוכן להפנט את עראפת... שאלה מיוחדת, נכון? בכל אופן, תזרקו עוד רעיונות, הפורום מתחיל לתפוס צורה יותר מעשית. ובטח שנרצה לשמוע את תכנית הפעולה שלך, קורזון... שלומי

למעלה