פתיחת דיון
ספר החודש

sagiberg

New member
פתיחת דיון../images/Emo124.gif ספר החודש

והנה הגענו ליום הגדול- יום הדיון במתילדה והשאלה הראשונה שלי היא- מה דעתכם על השימוש שעושה הסופר בקסמים וכוחות על כדרך לפתרון בעיות ?

Athaclena

New member
אף פעם לא חשבתי על זה...

זה מאוד מוזר לי. ברור שזה לא הפיתרון ה"נכון" בשום אמת מידה, אבל באיזה ספר ילדים הגיבור באמת ילך להתלונן במשטרה? זה לא מיוחד רק למתילדה... בסוף הספר הרי כתוב שהכוחות נעלמים אז ברור שאח"כ היא תתמודד עם בעיות בצורות יותר סטנדרטיות. וגם ככה יש בספר כאלה שמצליחים קצת בהתקפות נגדיות, גם בלי קסמים: ברוס מצליח לאכול את עוגת השוקולד, ולוונדר (?) שמה newt במים (פשוט קראתי רק באנגלית). ומתילדה עצמה מתנקמת באבא שלה גם בלי קסמים. זאת שאלה ממש טובה! אחלה התחלה לדיון.

טוב, זה הקסם של הספר, נכון?../images/Emo19.gif

הספר באמת היה מעניין אם היא הייתה, נגיד, מתלוננת במשטרה?
אני חושבת שזה מקסים ביותר.

Athaclena

New member
מה עם ההורים?

אתם חושבים שבאמת יש הורים כמו אלה של מתילדה? זה שיש אנשים שלא קוראים, ו/או שאין להם ספרים בבית - זה נראה לי נורמלי ולגיטימי. אבל אנשים שהם נגד קריאה? יש דבר כזה?

Athaclena

New member
יש למישהו ציטוטים נבחרים?

אני מאוד אוהבת את: Fiona has the same glacial beauty as an iceberg, but unlike the iceberg she has absolutely nothing below the surface. אבל חוץ מזה אני לא מצליחה לחשוב על שום קטע אהוב במיוחד...

אוך, אני אוהבת את כולו.../images/Emo19.gif

אחד הספרים הכי מתוקים שיש (עם נגיעה קלה של רוע שיש בכל הספרים של רואלד דאל).

sagiberg

New member
ואני דווקא אוהבת אותו קצת פחות

מאשר את האחרים. הוא נראה לי יותר מדי "מכוון" ופחות זורם אינטואיטיבית .

לא מתעלמת פשוט לא הספקתי

לחזור למתילדה וכאמור אני באמצע מרתון לימודים אבל עוד אגיע גם לזה....מבטיחה.

לא מתעלמת. פשוט לא מצאתי אותו

בספריה (הוא אמור להיות ליד צ'רלי והשוקולדה, לא?)

../images/Emo112.gif "מטילדה" \ רואלד דאל

למי שעוד לא קרא את הספר, ורוצה לקרוא את הפרק הראשון. אז מצורף להודעה קישור לפרק. תהנו!!
-

למעלה