פתיחת השנה האקדמאית

פתיחת השנה האקדמאית

ביום ראשון הקרוב נפתחת שנת הלימודים באוניברסיטאות ובמכללות. והנה אנו מתבשרים על תוכניות לימודים חדשות ומגוונות לציבור הסטודנטים: כתיבה יוצרת, חקר סכסוכים, טיפול בנפגעי אסונות גדולים, תראפיה במוסיקה, הפקת אירועים, מתמטיקה שימושית בתעשיה, עיבוד תמונות ואותות ובאוניברסיטת חיפה הרחיקו לכת וסטודנטים יוכלו לזכות בשתי נקודות זכות לתואר, או לפטור מלימודי חינוך גופני אם ירשמו לקורס...סקי. מה דעתכם חברות וחברים על החידושים וההמצאות הנ"ל? האם זהו נדבך נוסף בעידן המודרני, כלומר שינוי הדפוסים המקובלים של לימוד מקצועות "אמיתיים" ששרדו במשך עשרות ומאות שנים כמו: כלכלה, מתמטיקה, כימיה, פיסיקה, רפואה וכו', לטובת מקצועות עכשויים,ומודרניים? או, שמדובר בגימיקים נמוכים של האוניברסיטאות המנסות לקרב אוכלוסיות מגוונות יותר על רקע של מיתון מתמשך? האם במקום להקל בשכר הלימוד הן מחפשות גרוי נוסף לתלמידים פוטנציאליים? לתשובותיכם החכמות אודה.

אש אש

New member
מכדררת ומקפיצה...../images/Emo86.gif

תגיד.......כדורגל......
......יש?

אש אש

New member
ושוב מקפיצה הפעם לא במגרש../images/Emo87.gif

היא רצה באולם צעדיה קטנים ומהירים כולם לה מריאים הוא מטר שמונים אבל היא פילפלית אמיתית:) לא מוותרת, לסל ממהרת צעד וחצי, ו................
סל.
אש.

אש אש

New member
אופס....שגיתי.../images/Emo163.gif

להריע כותבים עם עין לא? שיט, התפקשש לי טוב נו שכחתי מזמן לא הריעו לי
סליחה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יש גם מריא !

ויהי כי צעדו נֹשאי ארון ה' ששה צעדים ויזבח שור ומריא (שמ''ב ו יג) ויזבח שור ומריא וצאן לרֹב... (מל''א א יט; שם כה) מריא = בהמה מפוטמת ולדעת חלק מהפרשנים זהו שמו העברי העתיק של התאו (הג'אמוס). ועכשיו נשאלת השאלה מי הבהמה שהריעה לך

אלמרה

New member
ששש... הס מלהזכיר בהמות... שכן כולם

בני אדם בדמותו ובצלמו נבראו...

ממשיכים הלאה

היא? מי זו ההיא הזו הכל כך מוכשרת? 1.80 ועוד פלפלית? הקיים כזה דבר בנמצא?
ולשאלתך. כדורגל מובנה בקורס של החינוך הגופני עוד מימים ימימה. הסקי לעומת זאת הוא משהו חדש יחסית והרבה יותר אטרקטיבי. ואם תגובתך הנ"ל היא משל, אז.. שתמשיכי לא לוותר ולא להתפשר.
שבת שלום

אש אש

New member
אוףףף לא הבנת../images/Emo6.gif

הוא מטר שמונים. היא פילפלית קטנה, אך זריזה אבל הוא גם באישית לוחצת לא הצליח לעצור את הסל
אוי אז אני כותבת לפעמים שטויות, אז מה?

צלליתה

New member
יש סיבות שונות

אתחיל מהסוף, מהסקי, שהכי משעשע אותי....כדי לקבל תואר ראשון סטודנט חייב לעשות כמה נקודות בחינוך גופני. אני חושבת שאוניברסיטת חיפה עשתה צעד נכון בהחלטה. מצד אחד מאפשרת לסטודנט לעסוק בענף ספורט כרצונו, מצד שני חוסכת לעצמה כסף, הרי הקורס לא מתקיים באוניברסיטה, זה בין הסטודנט לבין אתר הסקי החביב עלי. מה זה משנה בעצם אם הוא לומד סקי או רקודי עם? הוחלט שצריך חינוך גופני, אז עושים את זה בצורה זאת או אחרת. אפשר לבוא ולטעון פה ששעורי הסקי מעמיקים את הפער בין עשירים לעניים....אבל זה קורה בכל מקום ובכל מצב כיום. יש מקצועות שהם חדשים בגלל הצורך.עיבוד תמונה זו דוגמא מצוינת. התחום הוא חדש, עד היום ההכשרה נעשתה במסגרת למודי מחשב והקורס החדש הוא (כנראה, לא ראיתי סילבוס) הרחבה והעמקה של תחום שיש בו צורך רב בתחומים רבים כיום. ויש מקצועות שהם אכן פניה לרייטינג. יש הרבה מאוד מקצועות שנשארו בדיוק כפי שהיו בשנים עברו אבל שינו להם את השם לשם יותר סקסי. חינוך, גם חינוך גבוה, היום הוא ענין כלכלי טהור. חבל שכך, אבל זה המצב. הסטודנט הוא במרכז (ולאו דוקא במובן החיובי) ועושים הכל כדי לשאת חן בעיניו. וברכות לפתיחת שנת הלמודים

שם המשחק

כנראה שהתחרות על ליבו ובעיקר על כיסו של הסטודנט היא שם המשחק. לדעתי יש טעם לפגם בלימודי הסקי, גם אם זה לא יותר מאשר גימיק. הרי לא כל ציבור הסטודנטים מסוגל לממן את הלימודים הללו. בארצנו אין למעשה אתרי סקי. החרמון הצנוע פעיל בקושי חודש-חודשיים בשנה, כך שהלימודים מתקיימים מן הסתם בחו"ל. לעומת זאת גם אני תומך בלימוד מקצועות חדשים, כאלה שמביאים פרנסה כאן ועכשיו ואם יש בהם עניין אז מה טוב. שימי לב להצלחה הגדולה והפרוספריטי במקצוע הביוטכנולוגיה שעד לפני מס' שנים לא היה כלל בתוכנית הלימודים. המקצוע הזה תואם את ההתפתחות התעשיה הרפואית בארץ ובעולם ומקנה לבוגריו אפשרות להתאים עצמם לצרכי השוק ולהתמקצע בתחום שלדעתי הוא אחד הנדרשים ביותר היום.
שבת שלום

למעלה