פתיחת חנות בגדים וירטואלית

לירונעע

New member
פתיחת חנות בגדים וירטואלית

היי לכולם! מקווה שאני בפורום הנכון. אם לא, אשמח שתפנו אותי לפורום המתאים :)

שמי לירון, בת 22, גרה בארה"ב -וירג'יניה ביץ'.
כבר המון זמן שאני מתכננת לפתוח חנות בגדים וירטואלית, אבל לפני הכול, חייבת לדעת כמה דברים מאוד (!) חשובים, ולכן חשבתי לשאול את הפורום הנפלא

1. מהיכן ניתן לקנות דומיין? סיומת com כמובן. ובאיזה סכום המחירים נעים? אין לי חלקיק של מושג בנושא הזה.
2. האם אצטרך להוציא אישור לפתיחת עסק? מניחה שהרוב לא ידעו לענות מכיוון שזה לא בישראל, אבל מנסה בכל אופן.
3. האם זה הגיוני לפתוח חנות כזאת ללא רואה חשבון? האם לדעתכם אצטרך ייעוץ ראשוני בנושא לגבי מיסים וכו' או שזה משהו יחסית פשוט?
4. בניית אתרים - במידה ואני פונה לחברה לבניית אתרים, האם יש לכם מושג מה המחירים?
5. בעיקרון תיכננתי לפנות ליבואני בגדים מארה"ב, ולקנות בסיטונאות. אשמח לשמוע עוד דעות בעניין, אולי לייבא בעצמי...

המון המון תודה,
ומצטערת מראש על הבורות, אני ממש בצעדיי הראשונים בתחום.

Nandn09

New member
מצטרפת אלייך לשאלה+

היי, אני גם רוצה לפתוח חנות, כך שאני מצטרפת לשאלה, מה שכן יש לי אתר כבר,
מהמחקר שעשיתי וממה שענו לי עד כה כדאי לקנות חנות בתוך אתר פופולרי שכבר עושה לך קידום מכירות ואנשים מכירים אותו, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה לעשות את זה, הבעיה באתרים האלה שצריך לשלם להם מידי חודש הרבה כסף שלפעמים את לא יכולה לכסות את העלויות כי הרווח קטן , מה שאת מוכרת צריך להיות באמת מזמין ואת צריכה לדעת לשווק בעצמך.
לדעתי האישית לא צריך רואה חשבון לזה, צריך לעשות חקירה יסודית, תוכנית עסקית.
לי יש אתר ואני רוצה לקשר אותו לאתר אחר, דומיין לא עולה כסף, אבל מהנסיון שלי לדעתי כדאי לך לחשוב טוב מאוד על הדומיין שאת רוצה לפני שאת קונה וכן להתייעץ עם מישהו כי אח"כ לשנות אי אפשר.

aviklein10

New member
תשובות

קודם כל כל הכבוד על היוזמה העסקית, מאחל לך המון בהצלחה.

1. דומיין .com לא קונים מחברות ישראליות. ישנם המון רג'יסטררים (registrars) שניתן לקנות מהם דומיינים במחירים ממש זניחים. הגדולים הינם בין היתר godaddy (ראית את הפרסומת של בר רפאלי?) ו namecheap אבל יש עוד מלא.
2. צודקת, כדאי שתבררי בארה"ב איך זה הולך כי אלה לא אותם החוקים כמו פה. אני מניח שתצטרכי לפתוח עסק אבל אולי אני טועה.
3. נראה לי טעות לא תקבל ייעוץ וליווי של רואה חשבון. אם לא ליווי חודשי, לפחות לקבל הנחיות ברורות לגבי מיסים, הוצאות, הכנסות ומה צריך לעשות בכל מיני שלבים וסיטואציות.
4. המחירים יכולים לנוע מאלפי שקלים בודדים ועד מאות אלפי שקלים לאתר, הכל תלוי באפיון. אני מעריך שאתר יחסית פשוט צריך לעלות איפשהו באיזור ה - 7,000 ש"ח לפחות אבל זה בארץ. אם תעשי עם חברה מקומית אולי זה יהיה אחרת.
5. נשמע לי כמו פתרון טוב, אין לי ממש נסיון בזה אז לא אוכל לתת אופציות נוספות.

שיהיה בהצלחה בהרפתקה החדשה!

למעלה