פתיחת חנות מקוונת

• פותח הנושא alnet
  • פורסם בתאריך

alnet

New member
פתיחת חנות מקוונת

אני רוצה לפתוח חנות מקוונת באינטרנט שתמכור מוצרי חשמל. החנות שלי תהווה בעצם נקודת הזמנה למוצרים הנ"ל מחנות אחרת, שתטפל בסליקת כרטיסי האשראי ובאספקת המוצרים למזמינים. כל זה כמובן בתיאום בעל החנות, שישלם לי עמלה על כל קניה שתתבצע דרך האתר. 1. האם אני צריך אי אילו אישורים על מנת לפתוח חנות מקוונת? 2. מה האחריות שחלה עלי במקרה זה? זאת אומרת אם קרתה תקלה כלשהי עם לקוח שהזמין מוצר ממני, ולדוגמה הוא לא הגיע אליו תוך זמן שנקבע עקב תקלה כזאת או אחרת אצל בעל החנות המקורית.

sefi11

New member
לפי החוק

אתה צריך לפתוח תיק במע"מ מס הכנסה וביטוח לאומי אם מיהו קנה מהאתר ,והיה ויש בעיה עם המוצר הוא יפנה אלך בכל בקשה גם כולל תביעה משפטית . אתה תהיה אחראי לכל דבר . ישנם 2 דרכים להקים עסק 1 עצמאי 2.חברה בע"מ המומלץ ביותר היא חברה בע"מ כי אין אחריות של בעלי המניות או הבעלים במידה והיא מפורקת או כשנקלעים לקשיים כל עוד לא חותמים על ערבות אישת לו לבנק ולא לספקים עלות של הקמת חברת כולל עו"ד ואגרה 3000 לחברה יש עלות של רואה חשבון שנתי+הנהחש לפחות 5000ש"ח אם עשית הסכם עם בעל חנות רצוי שזה יהיה בכתב ומוסכם וערוך על ידי משפטן ככה שאם יהיו בעיות ניתן יהיה לפתור אותם מהר סליקת כרטיס אשראי על ידי גוף אחר מבחינת מס הכנסה הינה בתחום האפור ואתה עלול להסתבך . אישית אני לא חושב שתצליח בתחום שאתה כרגע אמרת מיכון שיש רשתות גדולות שהמחירים שלהם בקרקע. אל תשכח גם שלתפעל אתר אינטרנט ולתחזק זה עולה לא מעט היום אין כדאיות להקים עסקים עצמאים . עדיף להיות שכיר בחברה ממשלתית גדולה אפילו בשכר ממוצע אין לך מה להפסיד כל עוד אתה לא משקיע תנסה הכי הרבה זה יהיה ניסיון נחמד הייתי ממליץ לך להפגש עם בעל עסק דומה בתחום או לפנות לקרנות כמו קיפ קרן לקידום עסקים קטנים כדי לקבל יותר מדע והכוונה בהצלחה.

אכן

אתה צריך לפתוח תיקים במס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי ולנהל ספרי חשבונות כחוק. אכן, עיסוק במסחר הוא עיסוק שיש בו נטילת אחריות לקיום התחייבויות חוזיות. יש דרכים להקטין את הסיכונים והם: ניהול העסק כחברה בע"מ, החתמת הלקוחות על הסכמי מכירה לפיהם אין עליך אחריות, אלא על הספק עצמו והחתמת הספק על הספקים על הסכמים לפיהם גם נושאים באחריות כלפי הלקוחות וגם מתחייבים לשפות אותך במקרה של תביעות. אם תקבל גם ערבויות, מצבך מצויין אך אני בספק אם יסכימו.

למעלה