פתיחת חנות פרחים

dodo55555

New member
פתיחת חנות פרחים

שלום לכולם. אני מעוניין לפתוח חנות פרחים אך אין לי ממש נסיון בתחום . לכן יש לי מספר שאלות שמאוד אשמח לקבל אליהם תשובות מלומדות . 1. האם עסקי הפרחים ריווחי או שזה עסק עונתיי ? 2. האם במצב של היום שבכול צומת יש מוכרי פרחים באמת כדאי לפתוח עסק של מכירת פרחים ? 3. האם יש ספקים ממולצים בתחום ? אודה לתשובות .

בועז בר

New member
יש תנודות עונתיות בעסקי הפרחים,

אבל רצוי מאוד ניסיון קודם בענף הפרחים ועוד יותר מזה ניסיון במסחר. הפרחים הם סחורה קשה בגלל חיי המדף הקצרים ושינוי האיכויות של המוצר כל הזמן. הרווח הישיר נראה גדול מאוד: קנית פרח בשקל, מכרת בחמישה שקלים... רווח של 400% ... על הנייר. בפועל התמונה שונה לגמרי. אתה צריך למכור כמויות אדירות של פרחים כדי לכסות את ההוצאות השוטפות וגם להרויח, ולוקח זמן לא קצר לחנות לצבור קליינטים נאמנים שיכניסו מחזור כספי ראוי. כל הזמן הזה אתה קונה פרחים וזורק סחורה ישנה שעלתה לך לא מעט. המגוון של הפרחים גדול, ואם אתה רוצה להיות אטרקטיבי אתה צריך להחזיק חלק גדול ממנו. מוכרי הפרחים בצמתים פוגעים בעבודה, כמו גם חקלאים עם עודפים ששולחים נערים עם חבילות ביד ביום שישי ומוכרים כל חבילה ב10 ש"ח כשאתה קונה אותה ביותר. לקוח שקנה ברחוב במחיר כזה, לא יקנה אצלך באותו היום, ובשבוע הבא יוציא את נשמתך בהתמקחות על המחיר, כי הוא בטוח שאתה מרויח מיליונים אם אתה מוכר את אותה חבילה ב-30-40 ש"ח. יש ספקים שמחזיקים את כל המגוון הקיים וגם מביאים אותו במשאית מקוררת אל פתח החנות, וזה כמובן מתבטא במחיר. אפשר להתביית על מספר מגדלים, ולהביא סחורה טריה ויפה באופן עצמאי ובמחירים זולים בהרבה. זה דורש הכרת השוק, זמן, נסיעות ורכישה של כמויות מסחריות. בקיצורו של דבר: המלצתי לך היא לעבוד תקופה בחנות פרחים קיימת ומבוססת, להכיר את הענף טוב מבפנים, לצבור ידע וניסיון, ואז להחליט אם באמת כדאי להשקיע את מיטב כספך וזמנך בעסק כזה.

חברה

New member
רק רוצה להוסיף שהמפתח הוא -ידע, ידע ועוד ידע

משום מה אנשים חושבים שזהו עסק עם רווחים נאים ללא השקעה מרובה. אולם זהו עסק עתיר ידע (גם הכרת החומר, הטיפול בו וכמובן - כל הנושא העסקי). לכן מציעה גם לקחת קורס להכרת הפרחים והטיפול בהם ולהכין תוכנית עסקית. להתכונן לכך כאילו שאתה הולך להקים בית חושת כלשהו.... אם עדיין יש לך חשק להקים עסק כזה, אז בהצלחה!

למעלה