פתיחת חשבון בנק בתאילנד

• פותח הנושא Erap
  • פורסם בתאריך

Erap

New member
פתיחת חשבון בנק בתאילנד

טוב - דירה בבנגקוק כבר יש, עכשיו הגיע הזמן לפתוח חשבון בנק. אני מודע לעובדה שהנושא נדון כבר בפורום, אבל כידוע, כל מקרה הוא שונה, ובמקרה שלי אשמח לעצתכם. אז ככה: 1.כל מה שאני צריך הוא חשבון עובר ושב פשוט, עם כרטיס משיכה מכספומטים. האם יש בעיה לפתוח חשבון שכזה בתאילנד ללא רשיון עבודה? אני לא הולך לקבל ויזת NON-IMMIGRANT אלא להישאר בתאילנד על ויזת 30 יום בכל כניסה למדינה. 2. באיזה בנק כדאי לפתוח חשבון? והאם יש הבדל בין בנקים תאילנדים לבין בנקים זרים (HSBC, CITIBANK ודומיהם)? 3.זאת אולי הנקודה המשמעותית ביותר. רוב המשכורת שלי תשולם במזומן, אבל את משכורת הבסיס יפקידו ישירות לחשבון הבנק. כיון שאני הולך לעבוד עבור חברה אוסטרלית, הם יעבירו את הכסף לחשבון בהעברה בנקאית מאוסטרליה. במצב שכזה, הבבנק התאילנדי יתרגמם את הסכום מדולר אוסטרלי לבאהטים, ויפקיד בחשבון. הבנק כמובן הולך לקחת לעצמו על כל טרנסאקציה שכזאת עמלות למינהן - עמלת פעולה, עמלת המרה ושאר נגיסות במשכורת שלי. השאלה היא באיזה בנק לדעתכם הנזק הנגרם על כל טרנסאקציה שכזו הוא מינימלי? (אפשרות נוספת כמובן היא לבקש שיפקידו את הכסף לחשבון הבנק בישראל, ואז למשוך אותו בתאילנד באמצעות כרטיס ויזה בין-לאומי - אבל אני כמעט בטוח שזה פחות משתלם כלכלית.) אני אשמח לשמוע את עצתכם בנדון... תודה מראש Erap

Benkok

New member
תשובות...

אין בעיה לפתוח חשבון SAVINGS בכל אחד מהבנקים. בכולם אתה מקבל אוטומטית כרטיס ATM ואתה יכול לבקש כרטיס VISA או MASTERCARD (כרטיס דביט, יכול לגהץ רק אם יש כסף בחשבון, מומלץ ביותר ועובד בכל העולם) לא הייתי ממליץ על HSBC וCB לחשבונות פרטיים כי הם דורשים כל מיני מינימומים וכו'. לגבי המשכורת בהעברה מאוס' - העמלה היחידה שהבנק לוקח היא 500 באהט (לפחות במקרה של UOB, מבדיקה שטחית זה הבנק שלוקח הכי פחות על TT נכנס). שער המט"ח הוא בדרך כלל השער הכי טוב שקיים (יותר טוב מלהחליף מזומן). אם אתה שואל אותי - פתח חשבון בHSBC בהונג-קונג או סינגפור ושיעבירו לך את הכסף לשם. תתייחס לזה כאל תוכנית חיסכון...אם גם ככה אתה מסתובב באסיה אתה הולך לשלם עמלות על משיכת מזומנים.

Erap

New member
מסתבר שהדבר לא כל-כך פשוט

בלי אישור עבודה אין אפשרות לפתוח חשבון בנק באף אחד מהבנקים פרט ל BANGKOK BANK. וגם בבנק זה חייבים להביא מכתב מהחברה שמעסיקה אותי, ומכתבי המלצה של תאילנדים שמכירים אותי.

Benkok

New member
מוזר...לי לא היתה בעיה, אולי החמירו

כשאני פתחתי את החשבונות שלי (בזמנו היו לי בבנגקוק-בנק, איודאיה ואסיה בנק) אז לא ביקשו ממני כלום, אפילו לא NON-B. היום אני מחזיק חשבון אחד בUOB (שקנו בשנה שעברה את ASIA BANK). אולי החמירו, אבל לא נראה לי...תנסה בסניף אחר. פשוט תבוא עם פספורט וויזה תקפים ותבקש לפתוח חשבון SAVINGS עם VISA ELECTRON.

קרלטון

New member
באמת נשמע מוזר

נשמע כאילו הם חשבו שאתה רוצה CHECKING ACCOUNT, תסביר להם שוב שאתה רוצה חשבון savings פשוט ותתעקש - אולי זאת בעייה עם האנגלית שלהם (כרגיל), או אולי הפקידה פשוט התעצלה אז נתנה לך את התשובה הזאת. ב-SCB גם לא מבקשים אישור עבודה אלא דרכון בלבד.

קרלטון

New member
לא נראה לי הגיוני ששינו את הדרישות

יש פה המון המון זרים שנמצאים על ויזת תייר או ויזות אחרות בלי אישור עבודה עם חשבונות בנק רגילים. קח לדוגמא את כל אלה שפורשים לתאילנד, ויש המון כאלה - לא יתכן שלא יתנו להם לפתוח חשבון בלי אישור עבודה. לדעתי הבעייה פה היא אי הבנה כלשהי. אם אתה רוצה לברר בוודאות לגבי SCBלדוגמא, יש להם מענה טלפוני ממש יעיל (בניגוד לסניפים שלהם, במענה הטלפוני יש גם כאלה שמדברים אנגלית כמו שצריך) - תתקשר 02-777777 ושאל אותם מה אתה צריך בשביל לפתוח Savings Account.

Erap

New member
תודה על הטלפון

אלה שפורשים בתאילנד בד"כ מקבלים ויזה לשנה שהיא גם כן ויזת NO-IMMIGRANT. לכן אולי מתאפשר להם לפתוח חשבון בנק. אני אנסה להתקשר, ונראה מה יהיה...

Erap

New member
בעיה יכולה להיות...

אולי בסניף כזה או אחר. אבל כשמדובר בסניפים שונים של בנקים שונים, ברור שזו מדיניות ולא חוסר הבנה או עצלות - כי כן ביקשתי חשבון savings פשוט, ובחלק מהסניפים הגעתי כבר לדבר עם המנהל. יכול להיות שמדובר בחוק חדש שהעבירו לא מזמן שמחייב רשיון עבודה לזרים שרוצים לפתוח חשבון בנק?

קרלטון

New member
אוקיי (This is Thailand)

התקשרתי עכשיו ל-SCB ועשיתי גם חיפוש בפורומים אחרים על מידע עדכני, המצב נראה ככה: - אכן הם מתחילים להחמיר את הדרישות ולבקש אישור עבודה מזרים בחשבונות חדשים. - לא כל הסניפים עושים את זה - יש כאלה שמסתפקים במכתב מהשגרירות, יש כאלה שלא שמים על ההוראה החדשה בכלל. - SCB ב- Times Square לא מבקש אישור עבודה (נכון ללפני שבועיים) - קסיקורן בנק ובנגקוק בנק בסוקומוויט 33 מול האמפוריום לא מבקשים אישור עבודה (נכון ללפני שבועיים). בהצלחה.

Erap

New member
תודה...

גם כן התקשרתי וקיבלתי את אותה התשובה. איפה זה Times Square?

Benkok

New member
ליד תחנת הרכבת של ASOK

אם אתה עומד מול השרתון אז הטיים סקוור נמצא מימינו. דרך אגב, במרתף שם נמצא הסניף החדש של הBALL IN HAND, סתם לידע כללי לחובבי הפול/9-BALL.

קרלטון

New member
טיימס סקוור

זה 50 מטר מערבה מתחנת BTS ASOK ברחוב סוקומוויט, בצד הדרומי של הרחוב. למרות השם זה לא כיכר אלא מרכז קניות.

Erap

New member
Mission accomplished!

כן, הלכתי ל Siam Commercial Bank סניף Times Square והם הסכימו לפתוח חשבון בנק רק עם דרכון וכתובת (וזה אחרי שבחמישה סניפים אחרים שלהם סירבו). תודה לכולם על העזרה...

קרלטון

New member
כנ"ל Siam Commercial Bank

עמלה של 500 באט על T/T נכנס (כולל סכומים של עשרות אלפי דולרים) ו-550 באט על T/T יוצא.

למעלה