פתיחת חשבון בנק לפני המעבר

2calgary

New member
פתיחת חשבון בנק לפני המעבר

שלומות לכולם... בחודש הקודם הייתי בארה"ב והזדמן לי לטוס ליומיים לטורונטו בסופ"ש לפני החזרה לארץ. החלטתי לנצל את ההזדמנות ולפתוח חשבון בנק ב-TD Bank (היחיד שהיה פתוח בשבת, או כך לפחות נאמר לי). תוך כדי הפתיחה של החשבון (חשבונות בעצם, אחד checking עם debit card לשימוש שותף ואחד saving על מנת לצבור קצת ריבית על החסכונות) הגברת הנחמדה בבנקה אמרה כי זה באמת עוזר להיות ביחסים טובים עם הבנק לאורך זמן, אך אין זה מוסיף ל-credit history אם לא לוקחים הלוואות. שאלתי היא האם כדאי לקחת מדי פעם הלוואה (במידה וזה אפשרי בכלל) מהבנק, להחזיר אותה בזמן ובצורה מסודרת על מנת לבנות היסטוריה גם בתחום ההלוואות ובסוף כדי להגדיל את הסיכויים לקבל משכנתא בתנאים טובים ? או שמספיק להשתמש בכרטיס ה-debit מדי חודש ולדאוג שלא נכנסים למינוס ? תודה

חבל שלא הכנסת קצת כסף ל GIC (חיסכון ) ובמקביל

ביקשת הלוואה שתוחזר בתשלומים כש ה GIC משמש ביטחון להלוואה. בדרך זו אם יש לך כתובת קנדית שמסרת להם יחד עם שמך, אפשר לצבור הסטוריית אשראי. רק לקיחת הלוואה מצד אחד והחזרתה בתשלומים במועד מאפשרת בניית הסטוריית אשראי. עדיין לא מאוחר, יכול להיות שאתה יכול לעשות את זה באמצעות הוראה בטלפון ובפקס. תעביר כ 1000 דולר ל GIC קח הלוואה של 800 דולר להחזרה ב 10 תשלומים או 12, ובעוד 6 חודשים תהייה לך הסטוריית אשראי.... אני אשמח לקבל את שם הסניף, כי ישראלית אחרת נסתה לפתוח חשבון צ'קים כתיירת ולא הצליחה. לא שאלו אותך כלום ולא בקשו שום מסמך לגבי אישורי הגירה או עבודה?

2calgary

New member
כשאתה אומר

אני מתכוון להעביר ל-GIC הרבה יותר מ-1000 דולר באמצעות הוראת סוויפט. הכסף בארץ אינו צובר ריבית בכלל ושם מעל $5000 אני מקבל 3.5%. אז אתה אומר שכן כדאי לקחת הלוואה ולהחזיר, אפילו אם אני צריך לשלם ריבית. יש סוג של הלוואה שאתה ממליץ עליה או שזה לא משנה ? אם אני שואל דברים שתשובה עליהם הינה פרנסתך, אני מבקש סליחה על החוצפה, אני פשוט לא יודע... תרגיש באמת חושפי לא לענות... מספר הסניף הינו 19882 והוא נמצא ב- 808 York Mills Rd. אני התקשרתי לפני כן ואמרתי שאני אזרח ישראלי שרוצה לפתוח חשבון בקנדה. הם אמרו שאין שום בעיה וכל מה שאני צריך זה שתי תעודות זיהוי עם תמונה וכתובת בקנדה. אפילו הלכתי לשם עם הידידה שלי שגרה קרוב והיא נתנה להם את הכתובת שלה, כלומר היה ברור שזו לא כתובת שאני מתגורר בה ולא הייתה שום בעיה. הם אפילו הסכימו לא לשלוח שום עדכונים לבית של הידידה כי לא רציתי שהיא תצטרך להתעסק עם הניירת. האמת בהתחלה התכוונתי ללכת ל-Niagara falls לסניף המקומי של TD והתקשרתי אליהם גם וגם שם נתנו לי את אותה התשובה - אין בעיה, רק להביא שתי תעודות עם תמונה וכתובת בקנדה. ממש תודה על התשובות. כל המהלך הזה נעשה בעקבות ההמלצות שלך פה בפורום והרבה חברים קנדים אמרו שזה ממש מהלך חכם...

תודה על המחמאות, ולא אני לא נפגע וזה לא חוצפה

אני לא גובה כסף על שירותי ייעוץ כלליים בפורום הפומבי ואפילו לא על ייעוץ אישי . אני גובה ממי שמבקש לפתוח כאן עסק עצמאי כאלטרנטיבה לחיפוש עבודה ומבקש עזרה מאסיבית מרובת שעות, עיקר פרנסתי מגיע מתיווך נדל"ן, וגם אז אני בדרך כלל לא מקבל כסף מהלקוח שלי אלא מבעל הנכס כי בדרך כלל אני מייצג קונים ואלה פטורים בקנדה מתשלום למתווך בעיסקאות MLS. בכלל אני נהנה לעזור, ומי ששואל שאלה בפורום הציבורי, ונותן הזדמנות ציבור להחכים, וללמוד מניסיונו מגיע לו לקבל תשובות בפומבי וחינם כי הוא תורם מהניסיון שלו לטובת הכלל. ולעניין, זה לא ממש משנה איזה GIC תפתח, העיקר שהוא ישמש בטוחה להלוואה קטנה שתקח בסכום של 1000-2000 דולר ולא ממש משנה איזה הלוואה, ותחזיר אותה ב 10-12 תשלומים שווים. אחרי התשלום השישי כבר תהיה לך הסטוריית אשראי סבירה שתקל עליך בכל מעשיך כאן: השכרת דירה, רכישת שירותים שונים כמו ביטוח וסלולר (תוכניות סלולר מסוימות לא זמינות למי שאין לו הסטוריית אשראי) קניית רכב באשראי וכדומה. תנאי מקדמי לצבירת הסטוריית האשראי, הוא שתהיה לבנק כתובת שאותה ידווחו לסוכנויות דיווח האשראי "אקספירייאן" ו "אקוויפקס". הכתובת חייבת להיות בקנדה, אני מאפשר לחברי פורום לתת את כתובתי ככתובת לדואר, ואני שמח לעשות FORWARD לדואר, אתה יכול ליצור איתי קשר ב מסרים לצורך זה. דרך אגב אם הכסף הוא עדיין בשקלים אני לא ממליץ להמיר ולשלוח דרך בנק לי יצא הרבה יותר רווחי להמיר את השקלים לדולר קנדי ולהעבירם לקנדה באמצעות השירות של חברת בנדיקס. אם הוא כבר בדולר קנדי, אז אין הרבה מה לעשות כדי לחסוך.

2calgary

New member
מצויין

אז זה מה שאני אעשה אחרי שאעביר את הכסף לשם. דרך הגב, הכסף הוא בדולרים אמריקאיים. כדאי להמיר כאן לקנדיים ואז לשלוח בסוויפט או לשלוח כאמריקאי והם כבר ימירו בבנק ? תודה על ההצעה על הדואר אך אין צורך. ידיה שלי לא מציעה את זה בשום פורופ לכן בטוח יש לה פחות עניינים כאלה לעסוק בהם
כדאי שתתחלקו בעומס....
שוב תודה על התשובות.... בשדה התעופה בטורונטו ראיתי איזה משפחה שהגיע מרוסיה עם כל המזוודות שלהם וכופסאות - היה נראה כאילו הם היגרו. איחלתי לעצמי "בקורב אצלנו" למרות שלא נראה לי שזה יהיה בקרוב. בטוח לא לפני דצמבר 2008. אבל מי אני שאתלונן, צעיר שכמוני, כשיש פה אנשים מאוגוסט 2005 שלא שמעו כלום עדיין... oh well...

AlexJ

New member
סליחה על השאלה אולי טיפשית, אך מה זה סוויפט?

SWIFT זו מערכת העברת כספים בין בנקאית

הנעשית דרך מערכת טלקס ממוחשבת של הבנקים. מדובר בהעברה ישירה מחשבון לחשבון, בישראל גובים כ 200 ש"ח על הטלקס עצמו....לפני עמלות משונות והפרשי שער. חלפנים פרטיים יקחו בין 0 ל 12 דולר....חלפנים גם לא לקוחים עמלות ספירת מזומן ועמלות המרה, בדרך כלל הם חיים מצויין מהפרשי שער צנועים בלבד. יש היום אפשרות להעביר העברות אלקטרוניות יתר זולות מ סוויפט

AlexJ

New member
תודה,

אם לא קשה, נא פרט איזו אפשרויות קיימות עוד?תודה מראש.

אם מדובר בהעברת כסף סוויפט היא אופציה טובה.

אם מדובר גם בהמרה משקלים לדולר קנדי, אני עובד עם חברת בנדיקס. יש להם חשבון בנק בישראל. מפקידים להם צ'ק בישראל, והם מפקידים לך בכל חשבון בנק קנדי שתבחר את התמורה בדולר קנדי. אם אין לך עדיין חשבון בנק קנדי הם יתנו לך את התמורה בצ'ק שאותו תוכל להפקיד בכל בנק קנדי. ראה קישור וקובץ.

AlexJ

New member
הם הבנתי נכון?

ציטוט: "עדיין לא מאוחר, יכול להיות שאתה יכול לעשות את זה באמצעות הוראה בטלפון ובפקס. תעביר כ 1000 דולר ל GIC קח הלוואה של 800 דולר להחזרה ב 10 תשלומים או 12, ובעוד 6 חודשים תהייה לך הסטוריית אשראי..." אם הבנתי נכון מפקידים סכום מסויים ל GIC ולא נוגעים בו - הוא משמש בתור בטחונות להלוואות ונושא ריבית. מבקשים הלוואה בערך יותר נמוך מ GIC ומחזירים אותה. השאלה היא כזאת: איך מחזירים? האם צריך לדאוג להעביר סכומי תשלומים חודש בחודשו מישראל, או להשאיר סכום מספיק בחשבון עו"ש, או שזה יורד מ GIC ? תודה מראש על התשובה.

אל תשכח שהסדר הוא כזה: הפקדה ל GIC

קבלת הלוואה בסכום קצת יותר נמוך. עם כספי ההלוואה אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.....למשל להשאירם בחיסכון גמיש (savings ( ולשלם את ההלוואה מהעו"ש בהוראת קבע. אתה רק צריך לדאוג שתמיד יהיה בעו"ש כיסוי מספיק. לצורך זה אתה מעריך מראש מה גובה הריבית , ומשאיר קצת כסף נוסף לצורך זה. בסוף התקופה ההלוואה משולמת מתוך כספי ההלוואה בתוספת קטנה, וסכום החיסכון עם הריבית עומד לרשותך, והעיקר, יש לך בסוף התהליך ציון אשראי קרוב ל 600, שמאפשר לך לקבל אשראי....

nyanus

New member
האם גודל ההלוואה ןההחזר החודשי משפיע כל ה-

CREDIT HISTORY? לדוגמא, אני משתמש ב-GIC ב-HSBC כערבות להלוואה בקנדה. GIC with 5000$ Loan of 3000$ for 6 months or GIC of 10000$ and a loan of 8000$ for the same time period which one is better? בכלל, האם כדאי לקחת עוד הלוואה אחרי שמחזירים את הראשונה כדי לצבור עוד CREDIT HISTORY? איך אני יודע את ה- CREDIT HISTORY שלי ומראה אותה לבעל בית פוטנציאלי?

shoole

New member
סליחה שאני מתפרץ, לי בעיה דומה

ביצענו לנדינג לפני כ שנה.... תגיד, אי אפשר פשוט לבצע העברה בנקאית? תודה

אפשר, אבל עלות העמלות והפרשי השער

בהעברות גדולות מגיעה לאלפי דולרים, וחבל על הכסף הבנקים תמיד יותר יקרים מחברות החלפנות הגדולות.

תלתל11

New member
המרת כספים

דעתי האישית - אם יש לך את הכסף בדולר אמריקאי, אל תמיר לקנדי אלא תסגור ב-GIC דולר אמריקאי. אם לא השתנה המצב מאז הפעם האחרונה שבדקתי, GIC בדולר אמריקאי נותן ריבית עוד יותר טובה. והדולר האמריקאי, נכון לעכשיו, חלש יחסית לקנדי - זה לא זמן טוב להמרה.

2שוגר

New member
מישהו יודע איך אני מגיעה לחברת בנדיקס?

לא מצאתי באינטרנט. תודה

פתיחת חשבון

שלשום חזרתי מטיול בקנדה וארה"ב. אכן ניסיתי בתמיכתו ועזרתו של המושבניק, תודה רבה לך!!! לפתוח חשבון בנק בטורונטו במספר סניפים של CIBC (אחד העיר והשני בבאתר'ס וסטילס) וכן בסניף של TD ולא היו מוכנים בשום דרך לפתוח חשבון ללא מסמך אחד לפחות שהוא קנדי (רשיון, ID או כל מסמך אחר). לי אישית לא היה זמן לעשות את התאוריה לרישיון אבל הפקידה בCIBC המליצה לי או לכל אחד אחר שעדיין אין לו מסמכים ורוצה לפתוח חשבון זה לעשות את מבחן התאוריה, כך ניתן לפתוח CHECKING (עו"ש). ב-TD הציעו אופציה לפתוח חשבון בנק משותף עם מישהו עם תעודה קנדית שיירשם על שני שמות- במקרה הזה אני לא יודעת איך זה משפיע על כל אחד מהרשומים מבחינת Credit History, אבל האפשרות קיימת. כמובן שבשני הבנקים היו מוכנים בשמחה לפתוח GIC מה שלא עוזר במיוחד ללא החשבונות האחרים.

2calgary

New member
זה ממש מוזר

כמו שאמרתי, אני הצלחתי לפתוח גם checking וגם GIC. תנסי להרים טלפון לסניף שציינתי באחת ההודעות למעלה ותשאלי מה את צריכה בתור אזרחית זרה על מנת לפתוח חשבון בנק checking ? לא שזה יעזור לך עכשיו אבל אולי לפעם הבאה... למרות שאין היגיון שזה יהיה שונה בסניפים שונים של אותו הבנק... ממש מוזר....

למעלה