פתיחת מט"ס חיפה- תחרות נחיתות

צור בנר

New member
פתיחת מט"ס חיפה- תחרות נחיתות

היום בבוקר אורגנה תחרות נחיתות דיוק כחלק מפתיחת מועדון טיסה ספורטיבי בחיפה (מט"ס חיפה). הארוע אורגן ע"י אגודת התעופה והאחראי לו היה יגאל מירב (עם עוזרים רבים, שאת שמם הוא יפרט אני מקווה). 7 מטוסים השתתפות בתחרות (ססנה 152, ססנה 172, ביצ´קראפט סיירה). המטוסים הגיעו מחיפה ומהרצליה. סימון מיוחד של אזור המטרה סומן על המסלול, הוצבו שופטים עם דגל על המסלול והתחרות החלה. בתחילה היה סבב של המטוסים החיפאיים ואח"כ, לאחר נחיתות המטוסים מהרצליה, היו שני סבבים של ההרצליאנים. כל סבב כלל 2-3 מטוסים שסודרו ע"פ המהירויות שלהם וביצעו 3 נחיתות (2 TOUCH & GO ). היתה רוח 40 משמאל של כ 10 עד 15 קשר והנחיתות לא היו קלות. הנחיתה הראשונה היתה הקשה מכולן, לפחות בשבילי - כי היה קשה לשפוט את הרוח. אח"כ כבר היו נחיתות טובות יותר (היה טייס שדווקא בנחיתה הראשונה פגע בול על המטרה שהיתה באורך 3 מטר). הארגון היה למופת (כולל אוכל ושתיה במועדון הטייסים) ואת התוצאות - אבקש מיגאל לכתוב. עוד סיבה טובה להיות חבר באגודה. להצטרפות - פנו אלי 054925103 או למשרדי האגודה 099516660.

כל הכבוד למי שהיה שם

אישית, אחרי ששמעתי בערוץ 1 על 37 מעלות צפויות בחיפה, החלטתי לא להגיע. אבל כל הכבוד על הארגון, היוזמה והביצוע! שבעה מטוסים - מכובד מאד. צור, אז מה באמת היתה הטמפ´?

בנחיתה בהרצליה 43 מעלות

מיקי - גם אני טסתי שם, בחיפה בזמן התחרות באמת הזענו מאד אבל הטמפרטורה בהרצליה הייתה עוד יותר גבוהה. למרות שמד הטמפרטורה בנתיב הראה 38 מעלות, מוטי במגדל אמר שאצלו רואים 43 (ובלשונו הציורית: מחלקים דובונים ביציאה...). היה חם - אבל התחרות הייתה על הכיפק דוקא בגלל התנאים הקשים (רוח משבים משמאל) . הרי זה פתיחת מועדון "טיסה ספורטיבית", לא?

תחרות נחיתות בחיפה

תודה לכל המברכים אמנם היה קשה, טמפ´ של 40 מעלות ורוח צד עם משבים עד 20 קשר. אבל היה כייף ואני חושב כי כל מי שהיה נהנה ובסופו של דבר זו המטרה... קצת התאכזבתי מההשתתפות "הדלה" יחסית ובמיוחד מצד חברי האגודה אבל בסה"כ אני חושב שהיתה הצלחה. הרי זו היתה רק הפעם הראשונה. אני מצפה להשתתפות ערה הרבה יותר בפעם הבאה. כמו שצור אמר היו הרבה תורמים להצלחה וסליחה עם כל אלה שלה הזכרתי... תודות לדרור ארצי, יצחק נוימן, ממה ( אברהם ליפשיץ) יחזקאל שמיר, יוסי הומל, חיים דגן, מועדון הטייסים בחיפה, חברת אירובט, אמציה פלד וכל האחרים. התוצאות בקובץ המצורף. אבל... העיקר ההשתתפות ולא התוצאות.... ( התירוץ של האחרונים...) סתם בצחוק !!! יאללה תתחילו להזיז את התח... ולקחת חלק פעיל בפעילות האגודה.. הרי זה בשבילכם ( עבור כולנו ) עלו ובואו יגאל מירב

לפי דעתי...

אם הארוע היה ביום שישי היו מגיעים יותר אנשים, גם הדתיים שבנינו וגם אנשים שיום שבת בשבילם הוא יום בילוי עם המשפחה והם טסים בימי שישי ולא שבת. אני רק יכולה לקוות שבעתיד תבצעו את הפעילויות יותר בימי שישי, כמו כן הבנתי שהטיול לצפון שאתם מארגנים אמנם ביום שישי - כל הכבוד אבל האוכל לא כשר....

וגם לפי דעתי....

איש לא יחשוד בי כי הפכתי דתי - חס וחלילה!!!!!!!!! מי כמוני שונא את הכפייה הדתית.. אך אני מצטרף לקריאתה של יעל לערוך אירועים תעופתיים, לפחות, להשתדל, בימים שגם אנשים שומרי שבת יוכלו להצטרף. אם אנחנו רוצים לעודד אנשים להצטרף לקהיליית חובבי התעופה, לפחות נימוק אחד לא ניתן להם כנגד: שהפעילות כרוכה בחילול שבת. אנחנו נענה לכפיה הדתית בנשק של החזקים - אנו נהיה סובלניים כלפי הדתיים שבינינו. אדם באמונתו יחיה. ואני רוצה כי גם יעל וגם יפתח וגם אחרים השומרים את השבת ואינם כופים את אמונתם עלי, שגם הם יהיו חלק מקהילת התעופה! אני רוצה אותם איתנו כי איתם נתחזק! ואני חוזר ומדגיש - לא מתוך כניעה לכפיה הדתית אלא מתוך כיבוד הזולת! אריאל אריאלי

נירנירש

New member
יש אנשים שעובדים בימי שישי...

גם הם (אנחנו...) חלק מקהילת התעופה. לדעתי, הארועים צריכים להיות מדי פעם בשבת ומדי פעם ביום שישי. יש אנשים שלא יכולים לטוס בשבת ויש אחרים שלא יכולים לטוס ביום שישי. בכולם צריך להתחשב !!

זה נכון,../images/Emo127.gif

מה שאני אומרת, זה להשתדל לארגן יותר באמצע השבוע או ימי שישי, כל הראלי למיניהם שבת באמצע (במידה והראלי הוא יותר מ- 7 ימים - מקובל) , אבל ראלי שהוא 5 ימים מתעקשים לבצע אותו משלישי עד שבת , במקום ראשון-חמישי ולמה זה ? הבנתי מאנשים שזה הפסד של ימי עבודה, אז לפי דעתי מי שיכול להרשות לעצמו לטוס בראליים למיניהם שעולים אלפי שקלים יכולים להפסיד עוד 2 ימי עבודה. עוד דוגמא, אם כבר מארגנים משהו ביום שישי, שיעשו את זה כשר (אדם שלא מקפיד על כשרות אולי יהיה לו פחות טעים, אבל אדם ששומר פשוט לא יכול לאכול ואז כל הקונספט של יום שישי הלך לזבל, שיהיה בשבת)

אפרופו שבתות וחגים

איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה? פעם, בתקופת השפע, חשקו דתיים באזור חיפה לטוס. גם ללמוד וגם לתפוס קצת כיף ומי יודע אולי העליה בגובה מקרבת הנפש לבורא עולם? אלא מאי - מעשה שטן - חברת "כנפי פז" טסה שבעה ימים בשבוע ומחללת שבת וחג על ימין ושמאל ,באופן שוטף ובסל"ד גבוה - רחמנא ליצלן. היות ומדובר היה בנתח טיסות נאה אשר שכרו בצידו, ישבו חכמים על המדוכה, יגעו, התייעצו ברבנים וחכמים והרי נס - נמצא פתרון! על אחד ממטוסי החברה נצבעה הכתובת "נתיבי שמיים", אותו מטוס חביב הופעל רק עבור הדתיים תחת שם זה ואילו עבור שאר הלקוחות נשאר המטוס כמימים ימימה וגם בשבתות. נשאר הכבש שלם וגם הזאב שבע ובא לציון גואל. ובמחשבה שניה - כאשר ירד הביקוש מצד האוכלוסיה הדתית והכתובת הוסרה מהמטוס לרגל צביעתו - פקד אותו גל של מזל ביש המאופיין בתקלות מרגיזות, מהן מנסה המטוס החביב להתאושש עד עצם היום הזה.

רן בג

New member
מנחם - זה הפיתרון !!!

לסבן, לסבן ,לסבן. אני אף פעם לא הבינותי מדוע הסובלנות הדתית היא חד כיוונית. לכן זה באמת הפיתרון. אם אותם "דתיים" שסיפרת עליהם הסכימו לסידור הנ"ל (בעברית-קומבינה) הם גרועים בעיני מכל אוכלי הפיגולים ומחללי השבת למיניהם. אתם דתיים - תהיו שלמים עם עצמכם ועם המשמעות שלא טסים פה ושם, נראה שזו גזירה משמים. איש באמונתו יחיה - המשמעות למי שלא יודע היא - אל תטרידו אחרים עם בעיותיכם כפי שאחרים לא מטרידים אתכם.... נא לחסוך ממני תגובות מתחסדות.

אהבתי את הנקודה שאמרת!!../images/Emo122.gif

"לפי דעתי מי שיכול להרשות לעצמו לטוס בראליים למיניהם שעולים אלפי שקלים יכולים להפסיד עוד 2 ימי עבודה"... אלוהים אדירים פשוט אין גבול. מכמה טייסים שאני מכיר, הם עובדים כמו כלבים כדי לממן שעה פעם בשבועיים על ססנה קטן עם שני כסאות אז על מה את מדברת? גם ככה יש ארוע פעם בחודשיים ואליו מגיעים: 7 מטוסים... וואו, 7 מטוסים!!!! מה שעכשיו חסר שיעשו אירועים האמצע השבוע, יאללה בסדר.

ליאורוש ילד קטן וחמוד

כשתגדל תבין... או יותר נכון כשיהיה לך רשיון ותמנה בפורום הטייסים כטייס מן המנין יהיה לך מילה בנושא, עד אז תמשיך לקרא בפורום הזה להנאתך, דרך אגב ? שמת לב שצור מוחק את כל מה שאתה כותב ?? מעניין למה ...

בחייך מיקי,

הילד הזה יורד עלי מהרגע שהתחיל לכתוב כאן בפורום, אני לא יודעת מה הוא שונא יותר, בנות שמצליחות או בנות דתיות שמצליחות. כתבתי כאן דעה ותו לו, מיצידי תעשו מה שאתם רוצים בשבת יום כיפור וט´ באב אותי זה ממש לא מעניין ואני האחרונה שיכפה על מישהו לעשות משהו. אני מתחילה להבין למה אין בנות בפורום הזה, יש יותר מידי בנים מגודלים או במקרה הזה תינוקות בני 16 שלא מפסיקים לילל.

התחרות והשבת

לכוווולם שלום א. לא היתה כל כוונה רעה מאחורי ההחלטה לקיים את התחרות והאירוע בשבת. מסיבות שאינן תלויות בנו היה מוכן מנהל ש.ת. חיפה ומפקד טייסת תעופה לקיים אירוע כזה שהצריך מבחינת מנהל תעופה אזרחית להוצא NOTAM על סגירת השדה למשך התחרות ( לא ברור לי במדויק למה )לקיימו רק בשבת בעת שהשדה " כמעט לא פעיל " ב. גם הראלי הקרוב לסיציליה שיימשך 7 ימים לוקח בחשבון משתתפים שומרי שבת והתוכנית היא שלא טסים בשבת אנו חונים בקטניה - סיצליה - ביום שישי עד שני. כך היה בכל הראלי הקודמים ויעידו שומרי השבת שהשתתפו. נושא האוכל הוא אופרה אחרת לגמרי ובלתי אפשרי מצד המארגנים לדאוג לו. ג. חלק מהאירועים התקיימו ומתקיימים בימי חול וכמובן ימשכו במידת האפשר. אבל מה לעשות ימי המנוחה והחופש בסוף שבוע הם בד"כ בשבת. ד. סתם כדי להרגיז אותכם, שומרי השבת, ע"פ הסטטיסטיקה שאני מכיר, אתם בסך הכל 15% מהאולוסיה.... סתם.... בצחוק... אל תהיו כאלה כבדים... יגאל

מקובל עלי

לא סתרתי את דבריך כלל, אפילו הדגשתי שבראלי שהוא 7 ימים ומעלה אין לי שום טענות וגם לא לגבי האוכל שזה "עלי". הטענה היתה שראלי קצר מ- 7 ימים ניתן לבצע באמצע שבוע, ובארועים של האגודה באמצע שבוע בארץ ישראל ניתן לארגן אוכל לאנשים שומרים. זה הכל, ודרך אגב... אני רחוקה מלהיות "כבדה".

למעלה