פתיחת משפחתון

איריתי27

New member
פתיחת משפחתון

שלום רב,

אני חושבת על לפתוח משפחתון בבית עם חצר.
משפחות שיכיל כ5 ילדים(כולל את התינוקת שלי) שאני ואמא שלי נטפל בתינוקות.
האם העסק כדאי?
מה הצעדים שכדאי לחשוב עליהם לפני זה?
אשמח לעצות וטיפים

תודה

איריתי27

New member
לא מסכימה איתך

אין שום קשר..
אמא שלי היום מטפלת בעוד תינוקת עם הנכדה שלה ולאף אחד זה לא מפריע.
להפך,אמא שלי יותר קשוחה עם הנכדה שלה מאשר עם התינוקת שהיא מטפלת בה

TotalCommnader

New member
עצם קיום החשש גם אם הוא לא מוצדק גורם לאנשים

לרתיעה. את אומרת שזה נכון. אפשר באמת לחבק ולהיות חמה לכל הילדים במידה שווה אם אחד מהם שלך? גם אם איכשהו את יכולה תנסי להכנס לראש של ההורים ולחשוב אם זה אפשרי לשכנע גם אותם בזה.

noga ke

New member
מאיפה ההכללה הגסה הזאת?

לבת דודה שלי היה משפחתון, עם שני ילדים שלה. הצליח מאוד, עד כמה שאני יודעת.

(שונאת הכללות גסות).

TotalCommnader

New member
לא אמרתי שכל האנשים בעולם לא יבואו לגן כזה.

גם הגננת שלנו שוקלת לעשות דבר כזה וזה לא אומר שנשלח חילוץ מיידי לילד. אבל בהנתן 2 האפשרויות יש לא מעט הורים שיחפשו גן אחר.

einatgross1

New member
מה היא מערכת היחסים שלך עם אמא שלך?

האם תוכלי להסתדר איתה כאמא וכשותפה?
מה היא חלוקת העבודה בינכם?
השקעות רווחים?
מה היא מביאה לעסק ומה את?
כלומר, אחד הדברים שכדאי לך לחשוב עליהם, היא על בניית תשתית נכונה עם שותפה.
זה לא פשוט.
בהצלחה,

איריתי27

New member
ממה שאני הכי פחות חוששת

זה איך להסתדר עם שלי.שתינו חרוצות ושתינו תורמות שווה בשווה,היא אמא וסבתא ויש לה יותר ניסיון אבל אנחנו נסתדר מצוין.
מבחינת ההשקעה לא דיברנו עדיין כי אנחנו לא יודעים מה השקעה הזאת דורשת,מבחינה כלכלית ולכן פניתי לפורום.

Irena Glazkov

New member
צעדים

1. את צריכה לבדוק מבחינת רגולציה איזה אישורים את צריכה בשביל המשפחתון והאם את עומדת בדרישות, כמו משרד התמ״ת לדוגמא
2. תמחור עלויות קבועות ומשתנות
3. בחינת מתחרים פוטנציאליים
4. קביעת קהל היעד
5. תמחור השירותים
6. בחינה האם הרווח החזוי קיים והוא מספיק לחלוקה בין השותפים בעסק

אם תרצו ייעוץ וליווי פרטני יותר - אתם וזמנים ליצור קשר 0547643024 אירנה חברת Effectivr-Stream

Jen74

New member
לאחותי יש משפחתון שמסיים את השנה השנייה שלו

היא פתחה תיקים ברשויות כעוסק פטור ממע"מ כי ההכנסה השנתית שלה לא עוברת את המינימום של עוסק פטור.

המשפחתון שלה מונה כיום 5 ילדים. הילדות שלה כבר גדולות (תלמידות יסודי) ואני עוזרת לה מדי פעם כשאני באה להחליף אותה לכמה שעות שתוכל לצאת לסידורים.

היא קבעה את שעות פעילות המשפחתון משעה 7 בבוקר ועד 17 למעט ילדה אחת שהוריה משלמים תוספת עד 18. ימי שישי לסירוגין.

מה שצריך לחשוב עליו כשפותחים את המשפחתון זה שיהיה את כל הציוד הדרוש לגיל שאת מעוניינת לקבל.

האם זה יהיה משפחתון רב גילי?
האם יהיו תינוקות זוחלים ביחד עם פעוטות שכבר הולכים?
האם את צריכה לולים או מזרונים?
האם הם יונקים מבקבוקים ואוכלים פורמולות או שכבר יושבים לשולחן ואוכלים מאכלים של גדולים?

מבחינת אביזרים כמו פינת מטבחון, בובות, ספרי קריאה, דיסקים של שמע ו-DVD.

האם את מעוניינת בהפעלה אחת לשבוע או אחת לחודש של מפעיל/ה עם בע"ח או ריתמוסיקה או ג'ימבורי?

הכל זה עלויות שאת צריכה לחשב מההתחלה של מה שצריך בבסיס למשפחתון ואיזה תוספות את מעוניינת להציע להורים.

את צריכה לחשוב על מה תהיה הייחודיות שלך.

ייתכן ומאחר ואת ביחד עם אמא שלך תוכלי לקבל גם יותר מ-5 ילדים בלי שיבקשו ממך אישורים מיוחדים.

עד כמה שהבנתי, משפחתון פרטי יכול לפעול בלי אישורים מיוחדים אבל אז ההורים צריכים לדעת שאת נחשבת מסגרת ללא פיקוח.

משהו מאוד חשוב שלא כדאי לוותר ואולי גם אי אפשר לוותר זה לעשות ביטוח לכל ילד. נדמה לי שזה ביטוח צד ג' או שאולי יש ביטוח ספציפי שאני יודעת שאחותי עשתה לכל ילד וזה כלול במחיר שהיא גובה מההורים.

אני חושבת שאפשר לשלב את הבת שלך במשפחתון, זה לא אמור להפריע. להיפך, אני חושבת שדווקא לך תהיה בעיה עם ההורים כי הם יחשבו לעצמם שאת ממילא בבית עם הבת שלך ואת לא ממהרת אליה לקחת אותה משום מקום והם ירבו לאחר ולהגיע מתי שנוח להם ולא לפי שעות שאת תקבעי לסיום יום הפעילות במשפחתון.

איריתי27

New member
תודה רבה על התשובה

יש לי שאלה נוספת.
האם המשפחתון של אחותך הוא בדירה או בבית עם חצר?
עם זה בדירה,היא לא עושה טיול לילדים?
מה הגילאים של הילדים שאחותך מטפלת בהם?

Jen74

New member
כשהמשפחתון נפתח היא הייתה בדירת גן עם חצר

חלק היה מקורה וחלק ממש גינה. הייתה לה גם בריכה מובנית ששימשה אותה באופן פרטי כי הילדים במשפחתון עוד היו קטנים.
מאחר והיא התגוררה בשכירות היא נאלצה לעבור בגלל שכ"ד גבוה ועברה לדירה בבניין עם מעלית.
בדירת הגן יכלה לצאת עם עגלול לטייל עם הילדים וכיום, מאחר והמעלית לא רחבה מספיק, היא לא יכולה לרדת עם הילדים לטיולים אבל ההורים לא מתלוננים.

הילדים שאצלה במשפחתון כולם התחילו בגיל 3 חודשים.
יש הבדלים של חצי שנה בין הכי גדול להכי קטן מבין החמישה.
רוב הילדים כבר חגגו שנתיים מלבד הילדון הצעיר בקבוצה.
היו לה במשך השנתיים האלו עוד שתי ילדות שהיו רק לתקופת מעבר ומדובר גם בחברות של אחותי. שאר הילדים במשפחתון הם ממשפחות של תושבי השכונה שהגיעו דרך פרסומים שאחותי פרסמה כשפתחה את המשפחתון.

כל הילדים שנמצאים אצלה במשפחתון הם אלו שהתחילו מיומו הראשון של המשפחתון וזו להם השנה השנייה שהם מסיימים וממשיכים כולם, לעתי, לשנה השלישית בתחילת ספטמבר כאשר בסוף השנה הזאת הם ירשמו בעצם לגן עירייה.

המשפחתון בעצם מגדל אותם מעוללים קטנים לילדי גן עירייה.

meytall0

New member
שלום , אשמח לעזור לך (ללא תשלום)

שולחת לך מס' טלפון שלי במסר- אני סוגרת היום משפחתון שכזה לאחר 5 שנים, אוכל להנחות אותך בשמחה.
מיטל

למעלה