פתיחת עסק - איביי/אטסי/אמזון - מסחר אלקטרוני

Emmarie

New member
פתיחת עסק - איביי/אטסי/אמזון - מסחר אלקטרוני

שלום לכולם!
קודם כל ארצה להודות לכל הרואי חשבון שמקדישים מזמנם במתן מענה מקצועי בפורום.

אני מעוניינת לפתוח עסק, והבנתי שעליי להירשם במס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. אני מתכוונת להיעזר ברואה חשבון, אך תחילה יש לי כמה שאלות:

1. אם אני עובדת שכירה וגם בעלת עוסק פטור כיצד זה מסתנכרן?
2. בנוגע לקבלות אלקטרוניות, הבנתי שיש מגוון תוכנות שניתן להשתמש בהן. קראתי איפשהו שיש צורך בהסכמת הלקוח למשלוח קבלות מסוג זה, למה הכוונה? האם קבלה אלקטרונית היא קבלה לכל דבר שמפסיק שאני שולחת ללקוח במייל או עם החבילה, מדפיסה, מעבירה לרואה חשבון שלי וזהו? או שיש משהו יוצא דופן?
3. האם יש השפעה כלשהי לכך שאני קונה את האספקה לעסק מחו"ל ומוכרת את הסחורה לחו"ל? מבחינת מיסים, מע"מ או כל דבר אחר?
4. בבחירת רואה חשבון, האם יש צורך שייתמחה ספציפית בזירת המסחר האלקטרוני? מה בעצם שונה בכך מכל עסק אחר? אם כן איזה שאלות, מידע צריך לברר עם הרואה חשבון בשביל לדעת שמתמצא בתחום?

המון תודה מראש לכל מי שיבחר להתייחס!

קודם תתחילי לימכור . בלי רישום

תיראי שזה רץ תפתחי תיקים .

תקיני מאיביי ותימכרי למישהוא אחר .

בהצלחה לך

דרור ים

New member
ובכן ...

אני מצטרף לקרמר בעצה "לא רישמית": נסי וראי שהעסק עובד. זו עצה לא רישמית משום שמבחינה חוקית את חייבת לפתוח תיק ברשות המיסים ובטל"א לפני שתגבי את השקל הראשון.

2. קבלות דיגיטליות --
אם את מספקת מוצר חומרי (פסל, מחרוזת וכו') צרפי קבלת נייר לחבילה וזהו.
אם את מוכרת מוצר דיגטלי (ספר, קורס אינטרנטי) אז שלחי את הקבלה המייל. לפי התקנות חייבים לקבל את הסכמת הלקוחות לפני ששולחים להם קבלה כזו. ההסכמה יכולה להיות במייל שהוא ושלח לך, הוא יותר סביר: הוא עושה OK על שדה מתאים באתר האינטרנט.
את יכולה
להתעלם מהדרישה הזו ופשוט לשלוח את הקבלה המייל. הרבה ארגונים (ואפילו גדולים) עושים זאת.
לקבל את ההסכמה במהלך תהליך ההזמנה.

3. קניית סחורה בחו"ל ומכירה בחו"ל --
לצורך מע"מ -- סביר שלא תשלמי מעמ על מה שרכשת ולא תגבי מעמ על מה שמכרת. יש הרבה יוצאים מהכלל: האם הסחורה שרכשת נכנסת לישראל ויוצאת ממנה? נקנית ונמכרת בחו"ל בלי לעבור בארץ?
לצורך תשלום מס הכנסה -- יגבו ממך מס כמו מכל עסק אחר בישראל. אין שום חשיבות איפה קנית או מכרת.

4. בחירת רואה חשבון --
שאלי אותו האם יש לו לקוחות שמוכרים דרך אטסי או אמאזון. אני מניח שאם כן אז הוא כבר נתקל בכל מיני קושיות שהם שואלים כמו מיסוי מקומי (בארץ/מחוז של הלקוח), מכס על סחורה שתביאי לישראל ...

מה ששונה בעסק הזה מעסק אחר הוא שעד לפריצת האינטרנט עסקים קטנים היו בדרך כלל מוגבלים גיאורפית וקנו ומכרו בישראל פנימה. כל השאלות על מעמ, ומס הכנסה כבר נענו לפני שנים.

אתרים כמו אטסי ואמאזון מאפשרח לעסק קטן להפוך לעסק בינלאומי שמייבא ומייצא. הכל בסכומים יחסית קטנים, אבל מייד נכנסות בעיות כמו: מט"ח, הפרשי שער, חובות אבודים, חיוב מעמ על לקוח בחול (לא תמיד ברור אם כן או לא), יבוא, מכס, רשימוני יבוא, יצוא, שילוח בינלאומי וכו'.

פתיחת עסק במסחר אלקטרוני

שלום רב,
1. כשכירה תמשיכי לקבל אותו שכר עם אותו ניכוי מס ,
את ההתאמות יש לבצע על החלק העצמאי , כלומר תשלומי מס הכנסה , ביטוח לאומי, תלוי בגובה השכר שלך במקום הראשון.
2.ניתן להפיק חשבונית מס/קבלה ללקוחות , בכל תוכנה כל עוד היא מוכרצ מבחינת רשויות המס.
3.השאלה אם הסחורה מיובאת קודם לארץ ואח"כ מיצאת ללקוח בחו"ל, אם כן משלמים מע"מ ומכס , ואם התיק עוסק מורשה ניתן לקבל את המע"מ חזרה, על ההכנסה המתקבלת מתשוב חוץ יחול מע"מ אפס.
4. כל רואה חשבון יכול לטפל בתיק מהסוג שלך , רצוי שיהיו לו כמה לקוחות מהסוג שלך .
בכל שאלה נוספת ניתן ליצור קשר למשרדינו.
בהצלחה

למעלה