פתיחת עסק בבית

פתיחת עסק בבית

שלום! אני חדשה כאן...(בטח שמתם לב לבד
) אני מעוניינת להקים עסק לייעוץ בתחום מסויים בבית שלי. אני אשמח למידע בנוגע למה עלי לעשות מבחינה רשמית - מס הכנסה, מע"מ, ביטוח (כי יבואו אנשים אלי הביתה - אם ימעדו במדרגות הם עלולים לתבוע אותי...) וכד'. בתחילה העסק יפעל באופן חלקי ביותר עד שאצבור נסיון בעבודה עצמאית וחוג לקוחות ואוכל להתפטר מה-day job שלי. תודה מראש על העזרה.

שש שבע

New member
דבר ראשון

את פונה למע"מ פותחת תיק, בשלב ראשון "עוסק פטור" הם יסבירו לך עד כמה בשנה זה פטור, ומתי את חיבת לעבור סטטוס. דבר שני הולכת להדפיס קבלות עם שמך וכו'. דבר שלישי מס הכנסה, לפתוח תיק, דבר רביעי ביטוח לאומי, הם יעשו הערכה כמה תרויחי, וכמה את צריכה לשלם, ישלחו לך פנקס מקדמות, ויתחשבנו איתך כל סוף שנת מס. דבר חמישי, רצוי בשבילך שתפתחי לך איזו קופת תגמולים, או ביטוח מנהלים, אבל ה רק אחרי שתתחילי לראות קצת כסף ותחליטי שזה מה שאת עושה בחיים מעכשיו והלאה.

קבלות - לא חייב להדפיס שם

במע"מ אמרו לי שכל פנקס קבלות פשוט שקונים בחנות לצורכי משרד הוא חוקי ותופס. רצוי את זה עם הנייר הכימי כי אחר כך יש בעיה של קופי. צריך גם חותמת שעליה יופיע השם שלך או שם החברה, כתובת ומספר זהות שזה בעצם מספר "עוסק פטור" שלך. את החותמת צריך בכל מקרה כדי להחתים את הקבלות בנוסף לחתימה ידנית כך שלא משנה עם יש קבלה עם שם מודפס עליה. אם יש מלכתחילה את התקציב להדפסת קבלות אז ברור שיותר כדאי כי זה גם נראה מקצועי יותר.

bell2002

New member
תלוי - לא כל עסק הוא עוסק פטור

מקצועות חופשיים הם מהתחלה עוסק מורשה. כך נודע לי שאני חייבת להיות עוסק מורשה. ואם את עוסק מורשה - חייבים להדפיס קבלות ועוד כמה דברים.

שש שבע

New member
לא מדויק

זה לא המקצוע, זה הסכום שאת עתצידה להרויח בו. אחרי סכום מסוים את הופכת לעוסק מורשה.

buzy2

New member
יש גם עוסק זעיר - האם זה קבלות? או

חשבוניות? האם מספיק לתת קבלה בתור עוסק פטור/זעיר? או צריך חשבונית מס? והאם יש לקחת מע"מ כבר בהתחלה? כי אז צריך כל חודשיים להעביר את המע"מ שלקחת למשרד המע"מ.

למעלה