פתיחת עסק - הצעות ובקשה להכוונה

פתיחת עסק - הצעות ובקשה להכוונה

לאחר כמה שנות נסיון כשכירה אני חושבת על יציאה לדרך עצמאית בתחום הפקות אירועים.
יש לי את הידע והמוטיבציה, יחסי אנוש. וגם דאטה בייס עם קהל יעד ספציפי.בתור התחלה... ופחות את - איך ומאיפה להתחיל.

אשמח אם אוכל לקבל טיפים על איך באמת מתחילים ועל מה צריך לחשוב לפני שרצים קדימה. אשמח לתגובות.
תודה מראש
 
הצקליסט הפרטי שלי - שאלות שחשוב לענות עליהן לפני שפותחים עסק

ממה שאת כותבת אני מתרשמת שאת מתכננת לעשות את הצעד הזה כבר כמה זמן ולכן צברת ידע ופיתחת דטהבייס עם הקהל הספציפי שאת רוצה לעבוד איתו.
קודם כל כל הכבוד. להתכונן וללמוד את "הסודות של העסק" ממישהו שעושה את זה טוב, מעלה מאוד את סיכויי ההצלחה של העסק.

כשאני מלווה את לקוחות שעושים את הדרך משכיר לעצמאי - גם בתחום שהם מכירים וגם בתחום שהם לא מכירים - זה הצקליסט של נושאים שאנחנו עובדים עליהם כשהם יוצאים לדרך:
  1. מה היחוד העסקי שלך? מה הקונספט המיוחד של העסק שלך? - כשיש לך תשובה טובה לשאלה הזו את יכולה לתת ללקוחות שלך סיבה מצויינת לעבוד דווקא איתך
  2. איך לדעת בכל רגע מה המצב הכספי? כלומר איך לדעת מה ההוצאות שלך ומה ההכנסות? - כדי שכשאת מקבלת פרוייקט תוכלי לדעת בכל רגע מה התקציב וכמה ההוצאת כדי להקטין את הסיכון שלך ולהביא את העסק לרווחיות כבר מהפרוייקט הראשון
  3. איך הכי נכון לך לשווק את העסק ואיך לפתח את הקשרים שלך עם הלקוחות הפוטנציאלים? כדי להגיע ללקוחות חדשים ולשמור איתם על קשר כדי שביום שהם מחליטים לקנות את תהיי הבחירה הטבעית שלהם
  4. איך למכור? איך לסגור עסקאות בצורה רווחית? (הרבה בעלי עסקים נופלים דווקא פה וסוגרים עסקאות לא רווחיות) שמקטינה את החשיפה שלך (טיפ חשוב! לא לתת אירועים בחינם כדי להיכנס לתחום)
  5. איך להכניס עובדים כך שיהיו להם תפקידים מוגדרים ואת תוכלי למדוד אם הם עושים את התפקיד שלהם כמו שצריך - כדי שאת תוכלי לעסוק בניהול העסק והקידום שלו בלי להשקיע 100% מזמנך בניהול "גן ילדים"
  6. איך למצוא לשמור ולמדוד ספקים מעולים? - שעושים בשבילך את העבודה בלי לייצר לך תקלות לך גדולות, בלי לעגל פינות ובלי לנסות לרמות אותך כל הזמן (כי שם יש הרבה הפסדים)
  7. מה השירות/המוצר שאת רוצה להציע ללקוחות שלך - כדי שוכלי לתת להם הצעות מעולות בקלות ולדעת שאת יכולה לעמוד בהן בלי לעבוד 24 שעות ובלי להפסיד כסף
צעד ראשון - קחי את הרשימה הזו ותעני על השאלות האלו, כדי לגלות מה את יודעת לעשות מעולה ומה את צריכה להשלים.

ויש עוד שאלה אחת שקשורה יותר לחיים הפרטיים שלך מאשר לעסק - האם יש לך אורך נשימה כלכלי? כלומר האם את יכולה להרשות לעצמך להיות עכשיו חצי שנה בלי הכנסות? שנה עם הכנסות נמוכות? כי את משקיעה בעסק?
 
תודה רבה. להלן תשובות

ייחוד עסקי לדעתי זה היחסי אנוש האישיים. בתחום ההפקות לדעתי העניין של הרלבנטיות ונושאי כנס מעניינים הם המושכים.
מבחינת התנהלות לוגיסטית זה הכל ייעשה עצמאית אני לא מתכוונת לשתף אדם בעסק. גם המכירות ייעשו על ידי.
ישנה אי ודאות בכל הקשור להכנסות הרי אני יודעת שזה יכול להצליח אך יש חשיבות למוניטין ולהיכרות עם חברה כמו שלי חדשה-תקני אותי אם אני טועה.
ודבר נוסף שמדאיג אותי הוא העניין הכלכלי שכן יש לי אפשרות לגייס סכום התחלתי לאירוע עד שיגיעו נותני חסות למיניהם-השאלה אם יגיעו...
מבחינת הכנסות לא אוכל כל כך לשבת בבית עם הכנסות נמוכות שכן אנחנו מצפים לילד . לכן דווקא עכשיו חשבתי או לחתום אבטלה לאחר שאתפטר בשל הצורך לטפל בילד. ולעבוד מהבית או ללכת לעבודה שתיתן לי מרווח זמן כלשהו במהלך היום כדי להתחיל להזיז את העסק למשל כמו עבודה כסוכנת שטח אך עצמאית בשטח ללא זמני משרד קבועים. מה דעתך?
אשמח לתגובה חוזרת.
 
3שאלות שראוי לשאול כשמקימים עסק+המלצהאיך לצאת לדרך בלי חשיפה

אני מבינה שההתלבטות יותר מורכבת, ושיש פה כמה שאלות:
השאלה הראשונה היא שאלת של תיזמון. מתי כדאי להתחיל את העסק?

השאלה השניה היא שאלה של מימון - היא בעצם שתי שאלות שונות - איך לממן את האירוע הראשון במה שפחות חשיפה? ואיך לממן את המחיה של המשפחה איך להקים עסק בלי לפגוע ברמת החיים ואיכות החיים?
השאלה השלישית היא שאלת השקעת הזמן - איך לפנות זמן כדי להתחיל את העסק?

את עומדת להרחיב את המשפחה ואת רוצה לנצל את הזמן הזה כדי להקים את העסק שלך. תינוק גם ידרוש טיפול וגם יתרום להוצאות. קחי בחשבון שעסק בתחילת דרכו הוא סוג של "תינוק" והוא דורש הרבה תשומת לב כי הכל חדש וצריך להקים הכל מהתחלה. מה הזמן הנכון להקים עסק? תמיד ואף פעם. אין זמן נכון ואין זמן לא נכון. מה שחשוב זה לקחת בחשבון כמה זמן וכמה כסף צריך להשקיע כדי לעבור בהצלחה את שלב ההקמה של העסק ולתכנן היטב.
עבודה נוספת יכולה להקל על הצד הכלכלי ולהכביד גם על הקמת העסק וגם על הטיפול בתינוק.

מה אני ממליצה? למכור את האירוע הראשון ואז לצאת לדרך.
1. למכור את האירוע הראשון לפני שעזבת את מקום עבודתך הנוכחי
2. לקבל תשלום מראש
3. לארגן חסות מראש גם כדי לכסות את עלויות המחייה שלך, וגם כדי שלא תצטרכי לממן אותו מכיסך.

ככה תוכלי לצאת לדרך בנוחות ובלי דאגות ותוכלי להתחיל לייצר לעצמך שם בתחום שלך.
האם זה נראה לך אפשרי בשבילך? מה את צריכה כדי שזה יקרה?


קודם כל לגבי היחוד העסקי - היחוד העסקי מדבר על המומחיות של העסק שלך. האם את מתכוונת להתמחות באירועים עסקיים? גיבוש עסקי לחברות? חתונות? חגיגות בר/בת מיצווה? אירועים בטבע?
 
אוקיי

אז אולי להתחיל לעבוד על כנס ראשון תוך כדי חופשת לידה או אחרי הלידה יחד עם העבודה הנוכחית. ואז כשאסיים כנס אחד אוכל לבחון איך הסתדרתי ומשם להמשיך. יש צורך בסגירת לוקיישן, שליחת הזמנה למשתתפים גביית תשלום מהם הבאת מרצים מקצועיים שאת חלקם יש לי בדאטה בייס והכי חשוב זה מכירת דוכנים בתערוכה שאקים באולם.
אפשרי יכול להיות, אך לא אוכל להקים כנס עסקי נרחב אלא כנס קטן רק כדי להבין את התהליך וההשקעה כעצמאית , בהתאם הרבה רווח לא יצא מזה.
מה דעתך?,
 
האם כדאי לעשות פיילוט כחלק מיציאה לדרך?

חד משמעית כן. אני ממליצה בחום לעשות פיילוט כחלק מהיציאה לדרך.
לארגן את הכנס מספיק קדימה כדי שתוכלי להביא קהל ולמכור כרטיסים מראש, למכור חסויות/דוכנים מראש לסגור מרצים (שלפעמים גם הם נותנים חסויות ומשלמים חלק מהעלויות של העסק).
מה שאת רוצה שיהיה לך בסוף הפיילוט זה
1. כנס אחד שאירגנת עם ממליצים (קהל, מרצים, נותני חסויות)
2. תשתית שיווקית למכירת כרטיסים לכנס הבא
3. מודל עבודה עם מרצים לעתיד
4. כל מני "הפתעות" שלא מגלים עד שלא מארגנים כנס לבד

גם אם הרבה רווח לא יצא - העיקר שלא יצא הפסד. זו החוכמה האמיתית בעסקים. להרוויח ולא להפסיד.
בהצלחה רבה. מוזמנת להמשיך להתייעץ.
אפרת רמתי, ליווי עסקי ממוקד תוצאות
 
למעלה