פתיחת עסק ומס רכישה

RonMam

New member
פתיחת עסק ומס רכישה

שלום, יש לי מספר שאלות תודה מראש לתשובה... אני בן 32 יתום צהל 1. בקניית דירה האם אני זכאי להנחה כלשהי במס רכישה (זו לא דירה ראשונה שאני קונה) 2.האם יש עזרה כספית בפתיחת עסק? האם זה או פתיחת עסק או לימודים או שאין קשר בן הדברים 3. אני קצת מרגיש שיש צורך להתחננן כדי להקבל מידע ממשרד הביטחוו ושהם לא תמיד מגלים את כול הקלפים "שמגעים" לנו.... אפילו חוברת של משרד הביטחון איננה מעודכנת.... האם אתם שותפים להרגשתי? שוב תודה מראש
 
הזדהות מלאה

לא רק שותפים להרגשתך.אחת התלונות והסיבות להקמת הארגון היא העלטה שמשהב''ט מעדיף להשאיר אותנו בה. לשאלתך הראשונה - את הפרטים ניתן לברר אצל עובדת הרווחה - מלשכת ראש אגף השקום נמסר לי כי כרגע אין מועד להדפסת חוברת לאלמנות ויתומים. בהצלחה עדי
 

No name for now

New member
../images/Emo13.gif אני חושבת

שעכשיו כשאנחנו כבר במאה ה-21 ואפילו לאגף השיקום יש אתר באינטרנט, אפשר היה להעלות את תוכן החוברת לאינטרנט בצורה מסודרת ומובנית (וגם לעדכן את התכנים כשיש שינויים) ואז היו יכולים לחסוך זמן של הפקידות על בירורים ולחסוך כסף כיוון שיהיה ביקוש מופחת לחוברות. אבל כמו שעדי אומר הם מעדיפים להשאיר את המצב ככה, תחשבו כמה כסף "נחסך" למשרד הבטחון על כל הזכויות הלא ממומשות של זכאי אגף השיקום. כנערה קיבלתי ממשרד הבטחון הודעות על זכאות לצאת לטיול של החברה להגנת הטבע, על שטויות כאלה טורחים להודיע מהדברים החשובים באמת טורחים להתעלם. זה גם מזכיר לי שארגון האלמנות עדיין לא שלח הודעה על השינוי הצפוי בחוק הפיצויים לאלמנות ידועות בציבור, אבל הודעות על טיולים לתקופת החגים היא מקבלת מהם כל שבועיים. זו השיטה: למלא לאנשים את הצרכים הקטנים והפחות חשובים כדי שהם לא יחשבו על התמונה הגדולה.
 

No name for now

New member
תשובות

שלום לך 1. אתה זכאי להנחה במס רכישה (עד שתגיע לגיל 40) כמובן שמס רכישה תלוי במספר הדירות שברשותך (זה החוק) ולכן אם זו דירה שנייה לך המדינה תגבה ממך יותר (ועל הסכום הזה תקבל כמובן הנחה). 2. שיקום נחשב סיוע בפתיחת עסק, לימודי תואר או רכישת מקצוע. עם זאת הזכאות היא עד גיל 30
, אתה יכול לנסות לפנות לועדת החריגים באגף השיקום. 3. אני לא מדברת הרבה עם פקידות השיקום אבל אני יודעת שליתומים קשה יותר לקבל אינפורמציה כיון שאנחנו לא "לקוחות" שלהם אלא האמהות שלנו. אתה יכול לבקש מאמא שלך לנסות לדבר עם אגף השיקום. החוברת שיש לי היא מינואר 2002 ושמעתי שהיו עדכונים מאז.
 

No name for now

New member
את שלי אני שומרת

גם לשימוש אישי וגם כדי לסייע בפורום את השנייה שהיתה לנו משום מה נתתי לעדי כיוון שגם הוא צריך לסרוק אני חושבת שאסור מפאת חוקי זכויות יוצרים אז אני מציעה לפנות לאגף השיקום ולבקש שישלחו בדואר את החוברת. חלק קטן אפשר למצוא באתר של אגף השיקום. אני רוצה להעלות ראשי פרקים של החוברת ואמנם התחלתי אם זה מזמן אבל אני לא מגיעה לזה.
 

lyor5

New member
אישור לפטור מאגרת רישום משכנתא

בעיתון "רעות" הביטאון של ארגון ואלמנות צה"ל גליון 28 ע"מ 50 ,לא כל-כך ברור לי מה זה נותן .רשום שזכאות ניתנת לבן משפחה,המוכר ע"י אגף השיקום,וזכאי לתגמולים(אלמנה ויתומים עד גיל 30 ).זה בנוסף לתגובה של "תשובות".בתקווה שזה יעזור למישהו.
 

No name for now

New member
וגם רציתי להוסיף

שאגרת רישום משכנתא לפי מה ששמעתי זה לא כמה שקלים ספורים, כך שזה חוסך. בתור אחת שנמצאת בתהליך רכישת דירה אני יכולה לומר שיכולות להיות הרבה הוצאות נוספות: מס רכישה, אחוזים למתווך, אחוזים לעורכי הדין, אגרת רישום משכנתא, ביטוח משכנתא, מס שרטוטים, שבח קרקע, וכו' וכו' ההנחות האלה הן די משמעותיות
 
למעלה