פתיחת עסק - כמה שאלות בסיסיות להתחלה
שלום לכולם,
אני מתחיל בתהליך של פתיחת עסק קטן.
רציתי להתייעץ לגבי ההליך (רוב המידע שאני מוצא באינטרנט זה עבור נותני שירות ואני רוצה לעשות את זה בעצמי).
העסק שאני מעוניין לפתוח הוא עסק של עבודה מהבית, של שירות וירטואלי לחלוטין. אין פגישות, אין קבלת קהל, אין כלום. מכאן, שאין לי צורך במשרד.
בטופס 821 (רישום חברה לצורכי מס) רשום שאני צריך להראות חוזה שכירות. הדירה בה אני מתגורר בבעלותי וכאמור אני מתכנן לעבוד מהבית. מה עושים במקרה זה?
בנוסף, לאחר בדיקה, אין צורך ברשיון בתחום הזה.
כמה הדגשים לגבי החברה: אני מתכנן לעבוד לבד כעצמאי. עוסק מורשה (ולא פטור).
לגבי התהליך:
1. רישום החברה ברשם החברות.
2. טופס 821 - רישום חברה לצורכי מס.
3. טופס 5329 - דו"ח פרטים אישיים והצהרה על מקורות הכנסה (מול פקיד שומה).
4. המצאת חשבוניות מס עם פרטי החברה + המצאת חותמת.
5. אפשר להתחיל לעבוד.
שאלותיי:
א. האם כל המידע שציינתי נכון? או שפספסתי משהו? טעיתי במשהו? החסרתי משהו?
ב. הבנתי שאם מדובר בעוסק מורשה יחיד כעצמאי, אין לי צורך לפתוח חשבון בנק נוסף ואני יכול להשתמש בחשבון הבנק ה-"פרטי" (ולא "עסקי") שיש ברשותי כיום, ללא שום שינוי בחשבון. האם זה נכון?
תודה מראש לכולם.
שלום לכולם,
אני מתחיל בתהליך של פתיחת עסק קטן.
רציתי להתייעץ לגבי ההליך (רוב המידע שאני מוצא באינטרנט זה עבור נותני שירות ואני רוצה לעשות את זה בעצמי).
העסק שאני מעוניין לפתוח הוא עסק של עבודה מהבית, של שירות וירטואלי לחלוטין. אין פגישות, אין קבלת קהל, אין כלום. מכאן, שאין לי צורך במשרד.
בטופס 821 (רישום חברה לצורכי מס) רשום שאני צריך להראות חוזה שכירות. הדירה בה אני מתגורר בבעלותי וכאמור אני מתכנן לעבוד מהבית. מה עושים במקרה זה?
בנוסף, לאחר בדיקה, אין צורך ברשיון בתחום הזה.
כמה הדגשים לגבי החברה: אני מתכנן לעבוד לבד כעצמאי. עוסק מורשה (ולא פטור).
לגבי התהליך:
1. רישום החברה ברשם החברות.
2. טופס 821 - רישום חברה לצורכי מס.
3. טופס 5329 - דו"ח פרטים אישיים והצהרה על מקורות הכנסה (מול פקיד שומה).
4. המצאת חשבוניות מס עם פרטי החברה + המצאת חותמת.
5. אפשר להתחיל לעבוד.
שאלותיי:
א. האם כל המידע שציינתי נכון? או שפספסתי משהו? טעיתי במשהו? החסרתי משהו?
ב. הבנתי שאם מדובר בעוסק מורשה יחיד כעצמאי, אין לי צורך לפתוח חשבון בנק נוסף ואני יכול להשתמש בחשבון הבנק ה-"פרטי" (ולא "עסקי") שיש ברשותי כיום, ללא שום שינוי בחשבון. האם זה נכון?
תודה מראש לכולם.