פתיחת עסק למטרת הפקדה לקרן השתלמות

Ivgi

New member
פתיחת עסק למטרת הפקדה לקרן השתלמות

שלום,
אני שכיר במשרה מלאה, אך הייתי רוצה לנצל את הטבת המס הניתנת לעצמאים, במסגרתה ניתן להפקיד עד 18000 ש"ח בשנה לקרן השלמות במעמד עצמאי, ולהנות מפטור ממס רווחי הון.
האם אני יכול להקים עסק כזה שזו מטרתו מבחינתי, אבל מטרתו מבחינת הרשויות תהיה נגיד מתן שיעורים באנגלית? פעם בשנה אוציא חשבונית מס על סך 100 ש"ח על מתן שיעורים.
מבחינה חוקית אין עם זה בעיה, נכון?

האם חוץ מהגשת דו"ח מס לעצמאי, וחוסר זכאות לדמי אבטלה, האם יהיו השלכות נוספות או עלויות נוספות לעסק כזה?

תודה,
יבגני

אהממממ

תיאורטית, אתה יכול לפתוח תיק ולסגור אותו אחרי יומיים (נכון להיום, בקרן ההשתלמות לא מבקשים כל פעם מחדש לראות את תעודת העוסק מורשה שלך)

חוקית? אני לא יודע עד כמה זה חוקי, אבל זה "לדפוק את המערכת"

אגב, אם אתה בקטע הסקסי מהשורה הקודמת ומוכן לקחת את הסיכון, אתה יכול לפתוח כמה קרנות השתלמות אצל כמה ברוקרים. נכון להיום, אין מערכת היודעת להצליב שהפקדת יותר מהמותר.

מצד שני, מה הרווח שלך? בהנחות מסויימות סבירות, תרוויח 200 ₪ לשנה. זה שווה את הסיכון של להיות ליד החוק?

Ivgi

New member
אהבתי את התשובה

אפשר לפתוח כמה קרנות השתלמות ולהפקיד בכולן 18 אלף ש"ח... נשמע כמו חלום.
המטרה היא להשקיע בבורסה עצמאית דרך קרנות השתלמות - IRA ולא לשלם מס רווחי הון בבוא הזמן, שמסתכם בהרבה יותר מ 200 ש"ח לשנה.. לטווח של שנים ארוכות זה חיסכון של מאות אלפי שקלים.
יש לי כרגע 55 אלף ש"ח להשקעות בבורסה אז אם אני אחלק אותם ל 3-2 קרנות, לא תהיה לי כארבע שנים יכולת מסחר עצמאית - צריך 50 אלף ש"ח מינימום לקרן על מנת לעבור ל IRA.
דילמה קשה. אני נוטה לרעיון לפתוח בכל פעם קרן אחת, להביא אותה ל 50 אלף, לפתוח קרן שניה, להביא גם אותה ל 50 אלף ובמקביל להמשיך לטפח את הראשונה וכך הלאה. עד שהפירצה תסגר :p.

אם זה חוקי וזה יחסוך לי ממש הרבה כסף, אז שווה לנסות. מקסימום ימסו לי את ההשקעה.. אין ממש מה להפסיד, לא?

שאלה: זה משנה איזה סוג עוסק עצמאי לפתוח? עוסק זעיר או עוסק מורשה?

תודה רבה.

שים לב לכמה דברים

ראשית, הכסף "נעול" לפחות ל- 6 שנים. אתה רוצה / צריך בדרך, יש לך בעיה.
שנית, מאוד מסוכן להניח שתרוויח הרבה יותר ממה שהשוק עושה, אלא אם אתה ממש מקצוען
שלישית, העמלות ב IRA הרבה יותר גבוהות ממה שניתן להשיג בשוק החופשי

האם כל אלו שווים את תועלת המס? כמה מס אתה יכול לחסוך בשנה סבירה? תבדוק את עצמך טוב- טוב....

Ivgi

New member
תודה על התשובות

אופק ההשקעה שלי הוא 15 שנה ומעלה, במיוחד בכל הקשור לחלק שאני מוכן לשים ב IRA.
גם אם אשקיע בתעודות סל, יצטברו אצלי רווחי הון, אז זה לא משנה אם אני בוחר את ניירות הערך, או משקיע במדדים.
&nbsp
אני לוקח את נושא ההשקעה ברצינות רבה. אני משקיע ערך לטווח ארוך.
התועלת בזה מאוד רבה. חיסכון של 25 אלף ש"ח על כל 100 אלף ש"ח רווח, זה חיסכון מאוד משמעותי.
קח בחשבון שההשקעה היא לטווח המאוד ארוך ולכן צפויים רווחים של מאות רבות של אחוזים גם במקרה הקיצוני שארוויח 5% שנתיים.
&nbsp
העמלות ב IRA הם בערך 0.35% לשנה. עדיין משתלם יותר מלשלם מס רווחינ הון של 25%.

Ivgi

New member
פיספסנו איזו שאלה ששאלתי

האם זה מספיק שאפתח עוסק זעיר על מנת לפתוח קרן השתלמות לעצמאיים?
&nbsp
תודה רבה על ההתייחסות

למעלה