פתיחת עסק קטן

kירית

New member
פתיחת עסק קטן

אני כרגע נמצאת לקראת החלטה חשובה של פתיחת עסק ואני רוצה לדעת לקראת מה אני עומדת לפני שאני עושה את הצעד הזה
כמו למשל עלויות כמה עולה לקנות או להשכיר קופה רושמת ומה עדיף? מה הפרוצדורה של פתיחת תיק במס הכנסה?
אשמח להסבר או להפנות אותי לקישור בו מפורט הכל

תודה מראש המשך יום נפלא אירית

Simple Finance

New member
אז ככה...

בשום קישור לא מפורט "הכל", אבל בחיפוש חופשי תוכלי למצוא חומר כמעט על כל נושא.
יחד עם זאת, ממליץ לך לקבל הנחייה מקצועית - בין אם ביעוץ אישי, ובין אם בקורסים/סדנאות, משום שלפי מה שאני מבין את באמת לא יודעת "לקראת מה את עומדת". ואת בעצמך טוענת, ובצדק, שמדובר ב "החלטה חשובה".

Irena Glazkov

New member
שיחת ייעוץ

את מוזמנת בשמחה לפנות אלי בפרטי לתיאום שיחת ייעוץ ללא עלות

יחסל367

New member
לדעתי את לא שואלת את השאלות הנכונות ?

פתיחת תיק במס הכנסה זו שאלה טכנית. את צריכה תוכנית עסקית להעמיד את העסק בהצלחה. ללא תוכנית מפורטת וללא ניסיון קודם כעצמאית את עשויה להתכל בהפתעות....

shargil

New member
מאיפה מתחילים

היי אירית

באמת שאלת שאלה גדולה. גם בהיקף שלה וגם בחשיבות שלה.
יש לי כל כך הרבה שאלות אליך?
איך את מתפרנסת כעת?
מה הרעיון?
האם בדקת שהרעיון הזה מתאים לקהל - האם יהיו לקוחות לעסק הזה? ואיך תגיעי אליהם?
האם יש לך גב כלכלי? (בכל עסק צריך להשקיע, גם בעסק מהבית, על אחת כמה וכמה בחנות)
האם יש אילוצי זמן כאלו או אחרים?
כל השאלות האלו ועוד יכולות להשפיע על ההחלטה אם בכלל לפתוח עסק.
הדרך הנכונה בעיני היא להתייעץ. להשקיע כסף ביועץ טוב שיעזור לך ויכווין אותך.

מצד שני, אם המהלך עוד לא קונקרטי, ועוד לא קרם עור וגידים
הייתי הולכת ללמוד.
נרשמת לקורס 'יוזמים עסק' של מטי
ושם, ב-14 שיעורים של שלוש שעות כל שיעור, את תיחשפי למשמעויות של הקמת העסק.
שיווק, פיננסים, חוק, אינטרנט, תכונות היזם ועוד ועוד.

כשאני הקמתי את העסק (אני בעלת עסק לייעוץ שיווקי לעסקים קטנים) לא שאלתי אף אחד, רק הרמתי טלפון לרואה חשבון, הבנתי מה השלבים הטכניים בפתיחת עסק ועשיתי אותם (הלכתי למע''מ ופתחתי תיק, הלכתי למס הכנסה - כנ''ל, ודיווחתי לביטוח לאומי).
וכך מבחינת החוק אני בעלת עסק.
אבל לקח לי שנה להבין מה המשמעות. לכן, זו גם דרך, אבל זו לא הדרך המומלצת...

בהצלחה
מיכל

yanaiamir

New member
פתיחת עסק

היי אירית

תשקיעי בפרסום העסק כמה שיותר להגדיל את החשיפה בהתחלה עד שהעסק התגלגל מעצמו

בנוגע להתנהלות מול רשויות המס, פני לרואה חשבון מקצועי, אין צורך להסתבך

אשמח לתת לך שירות כרואה חשבון

כנסי לאתר שלי

http://ycpa.co.il/

ינאי

רוני דק

New member
קודם כל מזל טוב...

אכן חשוב להתייעץ עם מומחים בתחומים הרלוונטיים כמו כספים ותיקי מע"מ, השכרת או רכשית ציוד נדרש וכו'.
כדאי שתדעי בדיוק מה המשאבים הנפשיים והכספיים ותתכונני מבחינת תקציב וזמן.

לגבי שיווק (זה התחום שלי). - אני יכולה לומר שחשוב מאוד להפיץ את העסק ולייצר מאגר לקוחות
אני מצרפת לך כאן כמה טיפים לשיווק:

1.אתר לעסק (או לפחות פרופיל פייסבוק)- את יכולה לבנות אתר לבד באתר שמציע בניית "בלוג" חינם. כמו weebly או wix אתר בימינו הוא כמו כרטיס ביקור (בזמנו)- חשוב מאוד לעסק שכשמחפשים אותך בגוגל- ימצאו. אפילו דף נחיתה עם מידע בסיסי.
2. דיוור אלקטרוני - באמצעות מערכת דיוור תוכלי גם לאסוף לקוחות מרחבי הרשת (אתר, פייסבוק, דף נחיתה) ולשלוח להם תכנים פרסומיים.
3. סרטונים קצרים - סרטוני תדמית או סרטוני הדרכה בתחום העסק. (למשל: קוסמטיקאית יכולה לצלם עצמה מסבירה איך לחמם שעווה וכו'). מבחינת תדמית - עסק ידידותי יצלם את עצמו בגובה העיניים ולעסק ממותג יותר אולי עדיף להפיק סרטון מקצועי יותר
4. פליירים לחלוקה באזורים שבהם מסתובב קהל היעד (גם עולים כסף)
5. כתבות שיווקיות - תוכלי לכתוב לבד ולפרסם בחינם באתרי מאמרים, או לשלם לחברת יח"צ שתפרסם עבורך
6. מפה לאוזן - עדיין עובד ולא יזיק להפיץ את השמועה שפתחת עסק ולספר מה את מציעה.

kירית

New member
תודה רבה לכל העונים עזרתם מאוד שאלה נוספת וחש

לגבי פתיחת תיק אני אפנה לרואה חשבון לגבי העסק יש לי אפשרות להיכנס לעסק שלא צריך שום השקעה מלבד שכירות וסחורה השאלה שלי כרגע היא אני נכנסת עם שותפה לעסק הזה האם נהוג לכתוב הסכם שותפות שפתאום לא יצוצו בעיות כלשהן? ובנוסף אני מעוניינת לדעת כמה עולה להשכיר בערך קופה רושמת ממוחשבת וכמה עולה שירותי ויזה,ישרכארט וכו' ולאן אני פונה כדי לרכוש כזה שירות? אם יש לי חוזה שכירות של שנה בתור התחלה האם כדאי לרכוש קופה או עדיף לשכור?

תודה מראש על עזרתכם יום נפלא אירית

למעלה