פתיחת עסק LLC עם EAD ?

graduatestudent

New member
פתיחת עסק LLC עם EAD ?

שלום שוב לכולם,
כזכור אני דוקטורנט עם ויזת J1 ואישתי כאן איתי עם ויזת J2 ובעלת אישור עבודה, EAD שאותו כבר ניצלה לעבודה כשכירה.
כעת היא מתכננת להתחיל לעבוד כפרילנסרית בתחום העיצוב הגרפי, והיא קיבלה המלצות לפתוח LLC לצורך כך (אם כי היא יכולה כמובן גם לעבוד כ- Sole Propreitor ואני מבין שהדעות חלוקות באשר לנחיצות ה- LLC...).
בכל אופן, היא נוטה להעדיף את הצעד הנוסף של פתיחת ה- LLC בשל ההטבות המסויימות (גם אם החלקיות) שזה נותן בהיבט של הפרדה בין החיים האישיים לבין הפעילות העסקיות.

ברצוני רק לוודא, על מנת להיות בטוח, שאין הגבלות כלשהן לפתיחת LLC עבור מחזיקי EAD עם וויזת J2?
כמו כן, שאלה מקדימה לקראת העתיד: אם בשלב כלשהו היא תחדל להיות זכאית להיות מועסקת בארה"ב (למשל, במקרה עתידי של פקיעת ה- EAD והיעדר סטטוס חלופי שמאפשר עבודה), מה יהיה גורל ה- LLC במצב כזה? האם היא תהיה חייבת לסגור אותו בשלב כלשהו? או שהוא פשוט יכול להמשיך להתקיים כיישות משפטית פאסיבית לצמיתות גם במקרה שנעזוב את ארה"ב ולא יהיו לנו שום פעילויות עתידיות בארה"ב?

בתודה מראש!

graduatestudent

New member
שאלה נוספת: פתיחת P.O. Box בתור J-1/2 ?

ברשותכם, שאלה נוספת הקשורה באופן חלקי לשאלה הראשונה.
זוגתי חושבת לפתוח P.O. Box שעתיד לשמש לצורכי עסק הפרילנס, גם כן במטרה להפריד בין החיים האישיים וכתובת המגורים לבין הפעילות העסקית.
אם הבנו נכון, על מנת לפתוח תא דואר צריך תעודה מזהה עם תמונה (תעודה אמריקנית כמו רישיון? או שקביל גם דרכון זר?) ומסמך נוסף עם עדות על כתובת מגורים (בארה"ב?).
גם כאן, שאלת (הקיטבג?) שלי היא ניסיון לוודא שאין איזו הגבלה שלא ידוע לי עליה על היכולת של סטודנטים ומבקרים ובני משפחותיהם (ספציפית בוויזת J-1 או J-2) מלפתוח P.O. Box בסניפי הדואר האמריקניים?
ההיגיון הישר אומר שאם אנחנו יכולים כרגע לגור ולעבוד באופן חוקי בארה"ב אז צריכה להיות לנו אפשרות גם לפתוח תיבות דואר... השאלה מה אומרת הבירוקרטיה. :)

שוב תודה!

ilanvag

New member
אני עשיתי את זה בתור J2, רק במקום להשתמש ב-USPS שכרתי תא

דואר של UPS, באחת החנויות שלהם.
&nbsp
מצד אחד - זה יקר יותר.
&nbsp
מצד שני - השירות הוא הרבה יותר טוב, ואתה מקבל כתובת רגילה ולא כתובת של POB (כאשר באחרונה אתה לא יכול להשתמש בכל מיני מקרים ועבור כל מיני שירותים).
&nbsp
לדוגמה, כל החבילות מאמאזון וכל מה שאני קונה מגיע לאותה תיבת דואר, במקום שישאירו לי את זה ליד דלת הבית. מעולם עוד לא נגנבה/נעלמה אף חבילה...

Boston Guy

New member
לאישתך אין אף מסמך זהות אמריקאי?

אין ב STATE שבו אתם גרים את היכולת להוציא במשרד הרישוי STATE ID שישמש כ"תעודה מקומית" בלי שיהיה רשיון נהיגה?
אם יש - ממליץ מאוד לעשות את זה. יעשה לכם את החיים קצת יותר קלים (ובטוחים - במקום להסתובב עם הדרכון כתעודת זיהוי).

graduatestudent

New member
עדכון: פתחה תא דואר עם תעודות אמריקאיות

אכן יש לה מספר תעודות אמריקניות. פתחה היום בקלות באמצעות התעודות הזמינות ביותר:
1. רישיון של הסטייט.
2. תעודת Spouse מטעם האוניברסיטה (זו הפעם הראשונה בערך שהיה לה שימוש פרקטי לתעודה הזו...אבל זה היה נוח ונגיש יותר במקרה הזה מאשר להשתמש במסמכים אחרים).

כמובן שחוץ מהתעודות האלו יש לה גם את ה- EAD, שזו לא סתם תעודה אמריקנית אלא תעודה מזהה מטעם הממשל הפדרלי. אבל אני לא יודע אם זו תעודה שקבילה לצורך הבירוקרטיה של הדואר. בכל אופן, היה נוח יותר לשלוף את התעודה מהאוניברסיטה.
תודה!

Alfa156 GTA

New member
LLC לא קשור לויזה, אפשר גם בלי להיות אזרח ובעל ויזה לפתוח

אז התשובה לכל השאלות שלך היא היא כן.
אפשר לפתוח וכן ימשיך להתקיים גם אחרי שתעזבו.
&nbsp

ilanvag

New member
בנוסף למה שאלפא כתב לך, רק שים לב שבשביל לנהל LLC

צריך לשלם כל מיני אגרות שנתיות ואיזשהו מיסוי מינימלי, כלומר גם אם ה-LLC הוא "פסיבי" כלשונך ולא תהיה בו שום פעילות בשנים מסוימות, עדיין ה"תחזוקה" שלו תעלה כסף מדי שנה.
&nbsp
כמה כסף בדיוק - זה משתנה מסטייט לסטייט. חיפוש בגוגל יביא לך את התשובות.

Boston Guy

New member
אין הגבלות לגבי LLC. מה שהיא לא יכולה לפתוח זה S CORP.

כמו שכתבו כאן - כל אדם בעולם יכול לפתוח LLC בארה"ב, אפילו אם כף רגלו מעולם לא דרכה על אדמת ארה"ב ואפילו אם אין לו בכלל ויזה לארה"ב מסוג כלשהוא.

לראייה - הנחשול של "משקיעי נדל"ן" ישראלים שהציף את ארה"ב בחמש השנים האחרונות, שרובם מחזיקים בנכסי הנדל"ן שלהם דרך ישויות עסקיות מסוג LLC שהם (או ברוב המקרים המעאכר שגזר עליהם קופון) פתחו לצורך זה.

ואכן - להחזיק LLC כרוך בבירוקרטייה מסויימת כל שנה (שמשתנה בתלות במדינה שבה אתה גר). יש אגרות שצריך לשלם כל שנה, לפעמים יש דו"חות מס שצריך להגיש (מעל ומעבר לדו"ח הרגיל שאישתך צריכה להגיש ממילא) וכיוצ"ב.

גוף שיכול לעזור לה בהנחייה והבנת הלוגיסטיקה זה ה SBA. תפקידם לעזור לבעלי עסקים קטנים בארה"ב.
[URL]https://www.sba.gov[/URL]

graduatestudent

New member
תודה לשניכם; נראה שבחלק מהסטייטס אין עלויות שנתיות...

חיפוש מהיר ולא אוטוריטטיבי בגוגל העלה שבחלק מהסטייטס אין בכלל עלויות שנתיות וגם לא חובת דיווח שנתית לסטייט (עם כי באריזונה למשל, נראה שהעלות השנתית היא מטורפת יחסית ועומדת על $500!)
(מזל שאנחנו לא באריזונה...)

(במחשבה שניה, זה לא כאילו $500 דולר זה סכום שנתי שאי אפשר לעמוד בו במקרה של עסק מתפקד; תאכלס הסיבה שקראתי לו "מטורף" היא רק מתוך השוואה עם העלויות הנמוכות בהרבה של רוב הסטייטס האחרים. בכל אופן, זו בהחלט הייתה יכולה להיות סיבה מדרבנת לא להשאיר LLC "לשבת" בלי פעילות)

למעלה